Μπουγιάρ Οσμάνι: Θα σαρώσουμε στο δημοψήφισμα το φθινόπωρο

Συνέντευξη στον Θάνο Μωριάτη

Την προσδοκία πως η Ελλάδα «θα γίνει ο μεγαλύτερος σύμμαχός μας» και «ο μεγαλύτερος εκπρόσωπός μας για την ένταξη της ΠΓΔΜ στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ» εκφράζει μέσω της συνέντευξής του στη Realnews, ο αναπληρωτής Πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Μπουγιάρ Οσμάνι.
Παράλληλα, προτάσσει τη σημασία της έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ, τονίζοντας πως μία ενδεχόμενη αποτυχία σε απόφαση για την ένταξη θα αποτελέσει «τεράστια οπισθοδρόμηση σε σχέση με την περαιτέρω εφαρμογή της συμφωνίας, θέτοντας σε κίνδυνο το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος».

Η επικύρωση της συμφωνίας έγινε από το σκοπιανό Κοινοβούλιο αυτήν την εβδομάδα. Τι περιμένετε τώρα από την Ελλάδα;

Ειλικρινά ελπίζω ότι η Ελλάδα θα γίνει ο μεγαλύτερος σύμμαχός μας, ο μεγαλύτερος υποστηρικτής μας για την ενσωμάτωση της χώρας μας στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ. Δρομολογήσαμε τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης σε προηγούμενο στάδιο της διαδικασίας και είχαν θετικό αντίκτυπο, αναθερμαίνοντας τις σχέσεις μεταξύ των δύο κυβερνήσεων και των δύο κοινωνιών. Μετά τη συμφωνία, πραγματικά ελπίζω ότι τα δύο κράτη θα αρχίσουν να οικοδομούν μια ατμόσφαιρα καλής γειτονίας, η οποία, με κάθε τρόπο, αναμένω να εξαπλωθεί στους λαούς των δύο χωρών. Επιπλέον, είμαι βέβαιος ότι και οι δύο οικονομίες θα σημειώσουν τεράστια πρόοδο όσον αφορά την αύξηση του εμπορίου, των επενδύσεων, του τουρισμού κ.λπ.

Πατήστε ΕΔΩ για να διαβάσετε όλη τη συνέντευξη στη Realnews

Πηγή: real.gr

loading...

1 thought on “Μπουγιάρ Οσμάνι: Θα σαρώσουμε στο δημοψήφισμα το φθινόπωρο

  1. Βρε ούστ,Σλαβοσκοπιανοί.Αυτοί θα είστε πάντα.

Comments are closed.