Μύδροι Θεοδωράκη: Πράξη εθνικής μειοδοσίας και μεγάλη ντροπή που θα μας στιγματίζει το «Βόρεια Μακεδονία»

Άστραψε και βρόντηξε ο Μίκης Θεοδωράκης στο άκουσμα της συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την ΠΓΔΜ για το όνομα της γειτονικής χώρας. Ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης ήταν και παραμένει από τους πιο ένθερμους οπαδούς της άποψης πως ο όρος «Μακεδονία» δεν έπρεπε να υπάρχει στο νέο όνομα των Σκοπίων.

Με δήλωσή του μέσα από το προσωπικό του site, ο Μίκης Θεοδωράκης επιτίθεται στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με σκληρές εκφράσεις για τη συμφωνία, βάσει της οποίας η ΠΓΔΜ θα ονομάζεται (όταν οριστικοποιηθεί η συμφωνία) «Βόρεια Μακεδονία».

Ο Μίκης Θεοδωράκης κάνει λόγο για πράξη ιστορικής ήττας και εθνικής μειοδοσίας, με απρόβλεπτες επιπτώσεις για την Ελλάδα. «Ποδοπατήθηκε η θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού», τονίζει.

Επιτιθέμενος στον πρωθυπουργό, ο Μίκης Θεοδωράκης μιλά για κάποιους που «θέλουν να ονομάζονται αριστεροί, υποχωρούν υπερασπιζόμενοι το προσωπικό τους συμφέρον». Και η δήλωσή του καταλήγει: «Μετά από αυτό το μεγάλο «ναι» του κ. Τσίπρα, εκείνο που πονάει πιο πολύ δεν είναι μόνο οι κίνδυνοι που ξανοίγονται μπροστά μας αλλά προ παντός η μεγάλη Ντροπή που θα μας στιγματίζει για πάντα».

Ο Μίκης Θεοδωράκης για τη «Βόρεια Μακεδονία»

Η χώρα μας σύρθηκε σε μια πράξη ιστορικής ήττας και εθνικής μειοδοσίας με απρόβλεπτες επιπτώσεις σε βάρος της χώρας και του Λαού μας.

Συνάμα ποδοπατήθηκε η θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού.

Από την εποχή του ΕΑΜ υπήρξαν περιπτώσεις κατά τις οποίες οι Έλληνες αριστεροί υποχώρησαν μπροστά σε δοκιμασίες, που τις περισσότερες φορές έφταναν στα όρια της ανθρώπινης αντοχής.

Σήμερα, για πρώτη φορά, κάποιοι που θέλουν να ονομάζονται αριστεροί, υποχωρούν υπερασπιζόμενοι το προσωπικό τους συμφέρον. Συμπαρασύροντας έτσι σ’ αυτόν τον κατήφορο την Ελλάδα και τον Ελληνικό Λαό.

Μετά από αυτό το μεγάλο «ΝΑΙ» του κ. Τσίπρα, εκείνο που πονάει πιο πολύ δεν είναι μόνο οι κίνδυνοι που ξανοίγονται μπροστά μας αλλά προ παντός η μεγάλη Ντροπή που θα μας στιγματίζει για πάντα.

Μίκης Θεοδωράκης
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Και η απάντηση του χαζοχαρούμενου .^Τον Μίκη τον αγαπάμε και τον τιμάμε γιά το έργο του και για οσα έχει προσφέρει^ Δηλαδή σε απλά Ελληνικά 8Ποιός τον χέ@ει υον Μίκη ,εμείς κάνουμε την δουλειά που μας ανέθεσαν τα αφεντικά μας! Δεν βλέπετε που πρωτου μάθει το κυνοβουλιο της αποικίας τους και ο ^Αφέντης είναι ο λαός^ μας πλακώσαν στα συγχαρητήρια και στα μπράβο (χωνίς το συνοδευτικό ,μαλάκα που ενοείται )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μεθαύριο στην διαδήλωση για την συμφωνία το κύριο σύνθημα πρέπει να είναι ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΤΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]