ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΘΕΟΦΟΒΟΙ και ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ ΕΛΥΣΑΝ ΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑ!

Του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβροσίου

ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΘΕΟΦΟΒΟΙ και ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ
ΕΛΥΣΑΝ ΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑ!

____Έπειτα από τήν Συμφωνία της Κόκκινης Γραβάτας, που υπογράφηκε στις Πρέσπες, το Στρατηγείο του «ΑΝΤΙ-ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΥ» Στρατηγού Ζαχαριάδη, το αίνιγμα της Μακεδονίας, καθώς φαίνεται, οριστικά πλέον λύθηκε! Οι εξελίξεις έρχονται υπό την μορφή καταιγίδας! «Ετοιμάζουν «ένωση» της Μακεδονίας» «..ακρωτηριάζοντας την Ελλάδα, όπως επιθυμεί το Βερολίνο»! Μακάρι να είναι φαντασιώσεις! Διαβάστε τη συνέχεια. Με αντάλλαγμα μια γραβάτα η Ελλάδα μας πουλήθηκε! Μακάρι να είναι ψέμματα!

+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
Αίγιον, 25 Ιουνίου 2019


23/06/2018
ΣΟΚ ΑΠΌ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΊΑ ΜΕΤΆ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΉ ΤΣΊΠΡΑ:
ΕΤΟΙΜΆΖΟΥΝ «ΈΝΩΣΗ» ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΊΑΣ
ΔΕΊΤΕ ΤΟΝ ΧΆΡΤΗ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΉΣ DW
Η εκχώρηση της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς με την συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι μόνο εθνικά επιζήμια αλλά μπορεί να αποβεί και συνολικά εθνικά επικίνδυνη για όλη την Ελλάδα.
Αυτό δείχνουν χάρτες της γερμανικής DW η οποία ουσιαστικά “δημιουργεί” ένα “ψευτο-μακεδονικό” έθνος μύχιο πόθο του Βερολίνου, για ενα κράτος δορυφόρο στα κεντρικά Βαλκάνια και ακρωτηριάζοντας ταυτόχρονα εθνικά την Ελλάδα.
Το χειρότερο είναι ότι με τη θεσμοθέτηση του ονόματος της «Βόρειας Μακεδονίας» για τα Σκόπια οριοθετείται ένας ολόκληρος γεωγραφικός χώρος ο οποίος περιέχει την έννοια του «Μακεδονικού Έθνους», όχι με την ελληνική ιστορική, πολιτιστική και εθνολογική έννοια αλλά με μια ακαθόριστη και ομιχλώδη «Βαλκανική» χροιά.
Αυτό αναφέρει άρθρο της γερμανικής DW στο οποίο δημοσιεύονται χάρτες και δείχνει την Μακεδονία από την αρχαιότητα μέχρι ένα ζοφερό για την Ελλάδα μέλλον.
Όλα αυτά σε συνδυασμό με την έννοια της «Μακεδονικής γλώσσας» και της «Ιθαγένειας» που περιέχονται στη συμφωνία των Πρεσπών δημιουργούν ένα άκρως εκρηκτικό περιβάλλον για το τι πρόκειται να ακολουθήσει, μέσω των σχεδιασμών που κυοφορούνται στο εξωτερικό, για την χώρα μας.
Οι χάρτες που ξεκινούν από την «Μακεδονία» που θέλουν οι Γερμανοί και δείχνουν την Μακεδονία στην περίοδο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, Βυζαντινής, Ρωμαϊκής και τέλος κατά την αρχαιότητα.
Στόχος, η απόσπαση ελληνικών εδαφών στο απώτερο μέλλον, δηλαδή η «ένωση Βόρειας και Νότιας Μακεδονίας» με το αιτιολογικό της «απελευθέρωσης» μακεδονικών εδαφών από την Ελλάδα (ακόμη και μέσω ένοπλου κινήματος) και τη δημιουργία ενός κράτους παρία που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα, κυρίως της Γερμανίας.
Εάν στο παραπάνω συνυπολογιστεί και η τουρκική αρπαχτική διάθεση για τη δυτική Θράκη, με όπλο και εργαλείο τη μειονότητα, τότε ο ελληνισμός έχει τον κίνδυνο να επιστρέψει περίπου στα σύνορα του 1911, μέχρι τα τέλη του 21ου αιώνα.
Τόσο εθνικά επικίνδυνη ήταν η αναγνώριση των Σκοπίων από την Ελλάδα ως «Βόρειας Μακεδονίας» κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε εθνική καταστροφή, μια Ελλάδα η οποία γηράσκει συνεχώς δημογραφικά και αλλοιώνεται ταυτόχρονα.
Οι χάρτες της DW ξεκινούν με τα εδάφη της Μακεδονίας απο την εποχή της αρχαιότητας και καταλήγουν στην Μακεδονία έτσι όπως την αντιλαμβάνονται σήμερα, αλλά ως ένα ανεξάρτητο κράτος ακρωτηριάζοντας την Ελλάδα όπως επιθυμεί το Βερολίνο.
Δείτε τη “μοντέρνα Μακεδονία” σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του Βερολίνου.



Virus-free. www.avg.com


ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΠΗΛΑΙΟΥ
ΜΕΓΑ ΣΠΗΛΑΙΟΝ, 24.06.2019.
ΣΤΙΣ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 1827 ΟΙ ΜΟΝΑΧΟΙ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΠΗΛΑΙΟΥ
ΑΝΤΕΚΡΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΙΜΠΡΑΗΜ ΠΑΣΑ,
Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΜΟΝΗΝ.

loading...

13 thoughts on “ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΘΕΟΦΟΒΟΙ και ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ ΕΛΥΣΑΝ ΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑ!

  1. ΣΑΝ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΩΡΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΩΡΡΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΙΤΕ

    ………………………………………………..

    ARTEMIS SORRAS

    ΣΑΡΑΚΩΣΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΣΑΡΑΚΩΣΤΗ ΕΙΝΑΙ
    ΣΑΡΑ ΚΑΙ ΚΩΣΤΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ
    ΣΑΡΑΚΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΤΗΣ ΣΑΡΑΣ ΤΟΥ
    ΑΒΡΑΑΜ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
    ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 322 ΤΟΝ ΙΟΥΔΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ
    ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΣΑΡΑ ΚΑΙ ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΡΕ
    ΜΙΑ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΕΙΣ ΔΟΥΛΕ
    ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΙΩΝΟΥΣ
    ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ ΑΜΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΦΩΣ

    …………………………………………………

    https://attikanea.blogspot.com/2018/06/blog-post_344.html

    https://www.facebook.com/nargyrou/posts/10154313619756074
    Νίκος Αργυρού
    Πηγή

    ΣΩΡΡΑΣ Ο ΣΑΤΑΝΑΣ

  2. Ορθοδοξία,
    Πατρίδα,
    Οικογένεια.

  3. Ω Παίδες Ελλήνων, ίτε ελευθερούτε Πατρίδ', ελευθερούτε δε Παίδας γυναικών, Θεών τε Πατρώων έδη θήκας τε προγόνων. Νυν υπέρ πάντων αγών

  4. Ρατσιστικό λόγο και αρχαιολατρικό, αντιεκκλησιαστικό και εθνικιστικό χαρακτήρα έχει η οργάνωση «Ελλήνων Συνέλευσης» σύμφωνα με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
    Η μη κυβερνητική οργάνωση «Ελλήνων Συνέλευσις» ανήκει στον γνωστό στο πανελλήνιο Αρτέμη Σώρρα ο οποίος υποσχόταν μέσω τηλεοράσεων ότι είχε στα χέρια του επιταγές ομογενών οι οποίες θα μπορούσαν να εξοφλήσουν το χρέος της Ελλάδος!
    Όταν αποκαλύφθηκε πως οι επιταγές ήταν χωρίς ουσιαστικό αντίκρυσμα, ο Αρτέμης Σώρρας σύστησε τη ΜΚΟ «Ελλήνων Συνέλευσις».
    Η Ιερά Σύνοδος, σύμφωνα με επιστολή που έχει στα χέρια της αποκλειστικά η Romfea.gr, καταδικάζει τη συγκεκριμένη οργάνωση μετά από σύσταση της επιτροπής αιρέσεων της Εκκλησίας.
    Η οργάνωση, κατά την Ιερά Σύνοδο, έχει εθνικιστικό, αντιεκκλησιαστικό, αρχαιολατρικό χαρακτήρα και ρατσιστικό λόγο.
    Ως εκ τούτου οι πιστοί και οι Μητροπολίτες καλούνται να μην ενθαρρύνουν ή να υποστηρίζουν τη συγκεκριμένη ή παρόμοιες πρωτοβουλίες, αναφέρει η επιστολή της Ιεράς Συνόδου.

    Πηγη – https://ekorinthos.gr

  5. «Κύριε Μαυρίδη μου οι σάλπιγγες στα τείχη της Ιεριχούς αρχίζουν να ακούγονται όλο και πιο δυνατά. Δυστυχώς για σας και τα συμφέροντα που εκπροσωπείτε το τέλος πλησιάζει, δείξτε κουράγιο και υπομονή». Είναι ένα από τα πολλά μηνύματα που με περίμεναν να ανοίξω χτες το υπολογιστή μου. Δεν υπάρχει αμφιβολία. Η ομάδα του Αρτέμη Σώρρα θυμίζει περισσότερο θρησκευτική σέχτα…

    Το μήνυμα αυτό μου θύμισε εκείνη την παλιά εκστρατεία φόβου με την επιστολή του «αγίου» που έπρεπε να την αντιγράψεις μερικές εκατοντάδες φορές για να μην πέσουν στο κεφάλι σου οι πληγές του Φαραώ. Προτιμούσες, λοιπόν, να πάθεις τενοντίτιδα από το να πας κόντρα στις δυνάμεις του φωτός και του σκότος. Μπορεί να σου φαινότανε παράλογο, αλλά και στο τέλος – τέλος ποιος ήξερε (και ποιος ξέρει) ποια είναι η αλήθεια;

    Με την υπόθεση του Αρτέμη Σώρρα δεν έχουν ασχοληθεί σοβαρά το κράτος και η Δικαιοσύνη. Επειδή δεν το θέλησαν. Όταν το κράτος θέλει είναι ικανό να βρει ακόμη και τον τάφο του μεγάλου Αλεξάνδρου! Το κράτος, λοιπόν, αρνήθηκε να βάλει στην θέση του τον Αρτέμη Σώρρα. Είτε επειδή ο Αρτέμης Σώρρας θα μπορούσε να τους είναι χρήσιμος σε έναν δεύτερο χρόνο (απειλή έναντι της εξάπλωσης της Χρυσής Αυγής), είτε επειδή δεν θέλησαν να χαλάσουν τις σχέσεις τους με το κοινό που βρήκε από την πρώτη στιγμή γοητευτικές τις θέσεις του σύγχρονου Μεσσία για τα 600 δισεκατομμύρια.

    Χρόνο με τον χρόνο το μικρό τερατάκι μεγάλωσε και έχει πλέον γίνει ένα επικίνδυνο και αδηφάγο τέρας. Αναζητείται ο Άι Γιώργης που θα σκοτώσει το κτήνος. Μέχρι τότε θα έχουν καταστραφεί εντελώς μερικές χιλιάδες αφελών που νομίζουν ότι με μερικά ευρώ τάμα στο μαγαζάκι του Αρτέμη Σώρρα θα μπορέσουν να εξαφανίσουν όλα τους τα χρέη. Το πρόβλημα είναι ότι η εφορία, οι τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία θέλουν πραγματικά λεφτά. Το ίδιο κι ο μπακάλης και ο μανάβης της γειτονιάς. Τα δισεκατομμύρια του Σώρρα δεν μπορούν να ταΐσουν τον πραγματικό κόσμο. Ίσως έναν κόσμο σε ένα άλλο σύμπαν, εκεί όπου τα αυτοκίνητα και οι πύραυλοι θα κινούνται με τα καύσιμα των Ελ…

    Είναι αλήθεια ότι υπάρχει ένα μεγάλο έλλειμμα Παιδείας, πάνω στο οποίο πατάνε όλοι οι Αρτέμηδες αυτού του κόσμου. Δεν φταίει ο κόσμος που είναι οικονομικά αναλφάβητος και πιστεύει ότι μπορεί να είναι κρυμμένα στις τράπεζες μερικά τρισεκατομμύρια που του ανήκουν. Φταίει το κράτος που δεν αποφάσισε να κινηθεί αποφασιστικά από την πρώτη στιγμή. Φταίει η Δικαιοσύνη. Φταίμε εμείς οι δημοσιογράφοι που στα χρόνια του χρηματιστηρίου αναπαράγαμε το «κάγκελο». Φταίνε οι πολιτικοί που επένδυσαν πολλά σε αυτόν τον οικονομικό αναλφαβητισμό. Φταίμε όλοι μας που δεν αντιδράσαμε έγκαιρα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει τώρα η χώρα να βυθιστεί στο αιώνιο σκοτάδι ενός νέου πνευματικού μεσαίωνα.

  6. Ο κ. Σώρρας πατάει στην ρητορική άλλων για το περίφημο χρέος. Έχει κτίσει στο μίσος που θεμελίωσαν άλλοι πριν απ’ αυτόν. Ο κ. Σώρρας δεν είναι ο ίδιος ο εφευρέτης των απίστευτων ανοησιών που έχουν ακουστεί για το χρέος και τα μνημόνια. Απλά, πήγε όλο το θέμα μερικά βήματα πιο πέρα. Υπήρξαν βουλευτές που απείλησαν ότι θα τυπώσουμε τα δικά μας χρήματα, τα δικά μας ευρώ. Ο κ. Σώρρας το έκανε πράξη! Τύπωσε το δικό του νόμισμα. Κι απ΄ότι φαίνεται υπάρχουν πρόθυμοι συμπολίτες μας που «αγοράζουν» ό,τι τους πουλάει ο κ. Σώρρας.

    Ο κ. Σώρρας είναι ο ηγέτης μιας θρησκευτικής σέχτας που έχει απλώσει τα πλοκάμια της σε όλη την χώρα. Τον άφησαν να το κάνει. Τώρα είναι δύσκολο να κοπούν τα πλοκάμια αυτής της αίρεσης. Η παράνοια έχει αγγίξει πάρα πολλούς ανθρώπους. Γι αυτό κι η κατάσταση έχει πλέον γίνει εξαιρετικά επικίνδυνη.

    Θα δημοσιεύσουμε άλλες δύο επιστολές πιστών οπαδών του κ. Σώρρα. Δεν θα τις σχολιάσουμε. Απλά τις δημοσιεύσουμε. Έχει αξία να τις δει κανείς με προσοχή. Κι ίσως εκεί ανακαλύψει πολλά για το πώς φτάσαμε ως εδώ. Κι ακόμη περισσότερο, να απαντήσει στο ερώτημα αν υπάρχει τελικά ελπίδα να βγούμε από αυτό τον βούρκο που έχουμε πέσει…

    Επιστολή πρώτη

    Τα "ομόλογα του Σώρρα" καθώς και η έγκριση της Παγκόσμιας Τράπεζας για 2,3 τρις με εγγυήσεις του Σώρρα (με πληρεξούσιο Δημάρχου), έχουν σταλεί σε όλους τους επίσημους θεσμούς, από τον Πρωθυπουργό μέχρι όλα τα κόμματα, του Άρειο Πάγο και όλους τους διεθνείς θεσμούς, και μάλιστα με ΕΝΤΟΛΗ αποπληρωμής των χρεών των δικαιούχων (του ελληνικού λαού). Μετά τις επιδόσεις, κανείς επίσημος θεσμός δεν έχει αμφισβητήσει την εγκυρότητα αυτών των ομολόγων, αλλά και της έγκρισης της Παγκόσμιας τράπεζας.

    Όσες φορές έχουν απαντήσει, έχουν απαντήσει είτε θετικά, είτε αναβλητικά. Όσες φορές επιχειρήθηκε προσβολή νομικά της όλης υπόθεσης, η πλευρά Σώρρα επικράτησε επιβλητικά (απόφαση δικαστηρίου Ιούλιος 2013, έγκληση Άδωνι και αίτηση άρσης ασυλίας του από τον εισαγγελέα, 20 στους 20 τουλάχιστον πλειστηριασμοί που ακυρώθηκαν με αυτόφωρο στους συμβολαιογράφους, σε μία περίπτωση και στον διευθυντή της τοπικής Πειραιώς). Και άλλα πολλά…

    Θα ήταν προτιμότερο, πριν δημοσιεύσετε το οποιοδήποτε άρθρο, να ενημερωθείτε σωστά και έγκυρα για την όλη υπόθεση.

    Επιστολή δεύτερη

    Δεν ξέρω αν τα λεφτά του Σωρρα είναι αληθινά και πραγματικά όπως μας βεβαιώνει η ελληνική δικαιοσύνη με τη βούλα της, τελεσίδικα και αμετακλήτως, αλλά σίγουρα οι "οφειλές" των Ελλήνων προς το Δημόσιο και τις τράπεζες δεν είναι. Το Δημόσιο επιβάλλει και απαιτεί εκβιαστικά και μαφιόζικα από τους πολίτες ληστρικούς φόρους και εισφορές επί φανταστικών και ανύπαρκτων, δήθεν, εισοδημάτων.
    Πιο υπαρκτά και πραγματικά και έγκυρα είναι τα ομόλογα του Σωρρα, όπως επικυρώνουν τα δικαστήρια, από τα ανύπαρκτα και κατά τη διεστραμμένη φαντασία των διεφθαρμένων δημοσίων υπαλλήλων εισοδήματα των Ελλήνων πολιτών, προκειμένου εκείνοι να συνεχίσουν να εισπράττουν κάθε μήνα τους μισθούς τους.

    Το ίδιο ισχύει και για τις οφειλές προς τις τράπεζες οι οποίες ενώ ανακεφαλαιοποιηθηκαν για τις δήθεν ζημίες τους λόγω μη εξυπηρετούμενων δανείων, που είχαν χορηγήσει με δικό τους ρίσκο και κέρδος βέβαια, από τους Έλληνες πολίτες που πληρώνουν βαρύτατη και ασήκωτη φορολογία για χάρη τους, επακολουθούν να απαιτούν αυτά που μόλις τους χαρίστηκαν.

    Ο Σωρρας σου έφταιξε μετά;

    Έλεος πια!

    Βέβαια το πρόβλημα με τον Σωρρα δεν είναι τα ομόλογα του αλλά η απαίτηση του για λεπτομερή λογιστικό έλεγχο του χρέους της χώρας και ο κίνδυνος ξεσηκώματος των πολιτών προς την κατεύθυνση αυτή με κίνητρο την διαγράφη των "χερών" τους.

    Τόσο η κλίκα που λυμαίνεται την χώρα για δεκαετίες όσο και οι εξωχώριοι τοκογλύφοι συνεργάτες τους, απεύχονται πάση θυσία την πιθανότητα μιας τέτοιος τροπής και εξέλιξης των πραγμάτων.

    Απόδειξη των παραπάνω το πέταγμα στα σκουπίδια του πορίσματος της διεθνούς επιτροπής αλήθειας για το δημόσιο χρέος που σύστησε η τέως πρόεδρος της Βουλής κα. Κωνσταντοπουλου. Γι αυτό και όλος ο πόλεμος εναντίον της από όλη την πολιτική και μη μούργα της χώρας.

    Ο νοών νοείτο…

    Θανάσης Μαυρίδης

  7. Παρακολουθώντας στο you tube ένα πρόβατο να ανοίγει με τη μουσούδα του τον σύρτη της πόρτας στο μαντρί που ήταν κλεισμένο και να απελευθερώνεται από τα δεσμά του τσοπάνη, ένοιωσα λύπη για ένα μέρος του ανθρώπινου γένους. Συγκεκριμένα για τα ανθρώπινα πρόβατα! Όπως αυτά του Σώρρα… Είναι απίστευτο αλλά αυτά τα ανθρωπο-πρόβατα υπάρχουν σε όλους τους τομείς. Από οπαδούς αθλητικών ομάδων, οπαδούς θρησκευτικών δοξασιών, οπαδούς πολιτικών κομμάτων, μέχρι υποστηρικτές της θεωρίας ότι η γη είναι…επίπεδη! Δυστυχώς η υπέρτατη δύναμη του ζωικού βασιλείου, η ανθρώπινη λογική, εδώ ηττάται κατά κράτος! Την θέση της παίρνει η πανταχού παρούσα ανίατη ασθένεια του ανθρώπινου εγκεφάλου, που ονομάζεται βλακεία!

    Έτσι λοιπόν μπορούμε να πούμε ότι, ενώ ακόμη και τα ταπεινά πρόβατα, αποφάσισαν να απελευθερωθούν από την καταπίεση που ασκεί επάνω τους η εξουσία του τσοπάνη, τα ανθρωπο-πρόβατα δεν μπορούν, ούτε θέλουν να αφήσουν το μαντρί, στο οποίο τους οδήγησε η λιμνάζουσα άγνοια τους. Τελικά όμως σ΄αυτό το κακό συναπάντημα, αυτοί που είτε δεν θέλουν, είτε δεν μπορούν να βελτιώσουν τις γνώσεις τους, υποχρεώνουν τους άλλους να πληρώνουν εσαεί για την άγνοιά τους.

    Με τιμή

    Φράνκ

    Άτυπος διδάκτωρ

    Κτηνιατρικής… Ψυχολογίας.

  8. Ο κ. Σώρρας, ο κ. Σταϊκούρας, ο ροφός και ο χάννος
    rofos.jpg
    Ο χάννος και ο ροφός Είναι πιθανότερο κάποιοι να πιστέψουν ψαρά που έπιασε χάννο ενός κιλού, παρά έναν ψαρά που ψάρεψε ροφό 50 κιλών | Φωτογραφία αρχείου
    10.09.2015, 15:05 | Ετικέτες: χρέος, Χρήστος Σταϊκούρας, ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Αρτέμης Σώρρας
    Συντάκτης:
    Ο Συστημικός
    Είναι γνωστή η ρήση ότι όσο μεγαλύτερο είναι ένα ψέμα τόσο πιο εύκολα γίνεται πιστευτό και όσο πιο συχνά επαναλαμβάνεται τόσο πιο εύκολα θα επιτευχθεί ο στόχος. Είναι επίσης γνωστές στο ευρύ κοινό οι ιστορίες ψαράδων και κυνηγών που διηγούνται ψεύτικες επιτυχίες τους με τεράστιες υπερβολές. Είναι πιθανότερο πάντως κάποιοι να πιστέψουν έναν ψαρά που ψάρεψε ένα χάννο ενός κιλού (5,5 φορές το μέγιστο βάρος), παρά έναν ψαρά που ψάρεψε ένα ροφό 50 κιλών (2 φορές το μέγιστο βάρος του σε ελληνικές θάλασσες, ενώ μπορεί να φτάσει έως και 60 κιλά σε ανοικτές θάλασσες).

    Ο κ. Αρτέμης Σώρρας εμφανίστηκε στα media ως ο άνθρωπος που εκπροσωπούσε την οργάνωση End National Debt, η οποία είχε υποτιθέμενα συσταθεί από Ελληνοαμερικανούς επενδυτές και με ένα ομόλογο 600 δισ. €, το οποίο υποτιθέμενα κατείχαν, θα αποπλήρωναν ελληνικό και κυπριακό χρέος.

    Η απίθανη αυτή ιστορία πήρε τεράστιες διαστάσεις, προκαλώντας σχετικό ερώτημα των ελληνικών αρχών προς τις αμερικανικές για την ύπαρξη του συγκεκριμένου ομολόγου. Αν ο κ. Σώρρας μιλούσε για 600 εκατ. €, η ιστορία δεν θα είχε γίνει τόσο πιστευτή και θα είχε πάρει λιγότερες διαστάσεις.

    Ο κος Χρήστος Σταϊκούρας παρουσίασε, σε συνέντευξη Τύπου, το οικονομικό κόστος της 7μηνης διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ. Διαβάζοντας το κείμενο της παρουσίασής του, όπως παρουσιάστηκε από τον οικονομικό Τύπο, διανθισμένο με κάποια διαγράμματα, ασυναίσθητα ένιωσα τη γεύση της ρώσικης σαλάτας. Στη συνέχεια μου φάνηκε μια ιδιαίτερα πρωτότυπη προσέγγιση και είχα την αίσθηση ότι θα μπορούσα να το προχωρήσω επιστημονικά, προσεγγίζοντας ένα νέο τομέα της φυσικής, αθροίζοντας χιλιόμετρα αποστάσεων κατ’ εκτίμηση, με ντεσιμπέλ από εμπειρική παρατήρηση, κιλοβάτ κατανάλωσης ρεύματος με βάση το μέσο όρο προηγούμενων καταναλώσεων, με πιθανούς βαθμούς Κελσίου την επόμενη τριετία σε μια τυχαία περιοχή και προβλεπόμενους μέσους βαθμούς κλίμακας Ρίχτερ το τρέχον έτος σε μια άλλη τυχαία περιοχή.

    Το τελικό αποτέλεσμα της μελέτης του κ. Σταϊκούρα ανερχόταν σε 66 δισ. €, αριθμός που μας παραπέμπει επιστημονικά στον τρομακτικό αριθμό 666, αν αθροιστεί με τα 600 δισ. € του κ. Σώρρα, ο αριθμός του τέρατος, το οποίο δεν είναι άλλο από τη συγκυβέρνηση των 7 μηνών. Κάνοντας χρήση του δικαιώματος που του δίνει το αξίωμα του μεταβατικού προέδρου της Ν.Δ., ο κ. Μεϊμαράκης ανέβασε τον αριθμό σε 90 δισ. €, χωρίς να αναγκαστεί να καταφύγει σε αντίστοιχες αθροίσεις με τον κ. Σταϊκούρα (επί το επιστημονικότερον, τα 24 δισ. € κερασμένα από εμένα).

    Ας επανέλθουμε στο πώς προκύπτουν τα 66 δισ. €. Αθροίζοντας sui generis το αποτέλεσμα αφαίρεσης που προκύπτει από διαφορετικές προβλέψεις των δύο προηγούμενων κυβερνήσεων ως προς τη μεταβολή του ΑΕΠ, εκ των οποίων η πρώτη δεν θα επιβεβαιωθεί ποτέ, ενώ όλες οι αντίστοιχες προηγούμενες έχουν διαψευστεί, με το αποτέλεσμα τυχαίας μεταβολής στο κόστος βραχυπρόθεσμου δανεισμού που προέρχεται και από τις μεταβολές στο εξωτερικό περιβάλλον, με το κόστος μέτρων περιόδου (χωρίς να υπολογίζεται το κόστος μέτρων αν ήταν διαφορετική η κυβέρνηση), με τις απώλειες του Ελληνικού Δημοσίου από μεταβολή τιμών χρηματιστηρίου (ουδέποτε στο παρελθόν έχει δημοσιοποιηθεί ένα τέτοιο μέγεθος, καθώς οι τιμές μεταβάλλονται ανοδικά και καθοδικά καθημερινά), με απώλειες προϋπολογισμένων εσόδων (όπως πάντα υπήρχαν), καθώς και με τις μη καταγεγραμμένες, αλλά μέγιστες εκτιμώμενες επιπτώσεις της κρίσης στον τραπεζικό τομέα, μεταξύ άλλων.

    Χρειάζεται πολύς χώρος για να μπορέσει κάποιος να αναδείξει κανείς τι γίνεται σε αυτό το συνονθύλευμα. Ας σταθούμε σε λίγα σημεία, κυρίως στον τραπεζικό τομέα.

  9. Πρώτον, ο κ. Σταϊκούρας μας λέει ότι η 7μηνη διακυβέρνηση προκάλεσε μια κεφαλαιακή ανάγκη στις τράπεζες 25 δισ. €. Αυτό σημαίνει ότι στις 25/1/2015 οι ανάγκες ήταν μηδενικές. Δεν ξέρω αν προκαλεί περισσότερο τους πρώην συναδέλφους του τραπεζικούς ή τη λογική, αυτό είναι δικό του θέμα. Η ουσία είναι την τελευταία 8ετία οι τράπεζες έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από 4 αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου και ότι σύμφωνα με την εφημερίδα «Κεφάλαιο», η οποία ανήκει στο ιδεολογικό στρατόπεδο του κ. Σταϊκούρα, θα πραγματοποιηθεί έρευνα από την ΕΚΤ για το που έχουν διοχετευθεί 83 δισ. € που έχουν αντλήσει οι τράπεζες κυρίως από το Δημόσιο, αλλά και από τον ιδιωτικό τομέα, καθώς και αν καλύπτονταν πραγματικές απώλειες μέσω αναχρηματοδοτήσεων προς συγκεκριμένους πιστούχους.

    Πέραν τούτου, θα ήταν εξαιρετικά σημαντικό αν ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ποιες ήταν οι κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών στις 25/1, προκειμένου να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης, όπως επίσης αν υπάρχει και άλλη περίπτωση στην Ευρώπη, στην οποία το 50% των υφιστάμενων κεφαλαίων των τραπεζών προέρχεται από αναγνώριση αναβαλλόμενου φόρου, κοινώς σε ζημία του Δημοσίου, με πρωτοβουλία του τελευταίου.

    Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο αναβαλλόμενος φόρος αφορά έμμεση κεφαλαιακή ενίσχυση, με μελλοντική ζημία για το Δημόσιο, πέραν των άμεσων κεφαλαιακών ενισχύσεων που έχουν προηγηθεί, τη ζημία των οποίων τεχνηέντως προσπαθεί να επιρρίψει στην προηγούμενη κυβέρνηση μέσω των σημερινών χρηματιστηριακών τιμών, ενώ το μόνο βέβαιο είναι ότι οι προηγηθείσες της τελευταίας κεφαλαιακές ενισχύσεις είχαν απωλεστεί οριστικά επί των ημερών των κυβερνήσεων που προηγήθηκαν της τελευταίας. Το κράτος επιχειρούσε να γεμίσει ένα κουβά χωρίς πάτο, ενώ κατηγορεί τον τελευταίο επιστάτη ότι άδειασε το νερό από τον κουβά.

    Η άθροιση του ELA (ρευστότητα), με κεφαλαιακές ανάγκες, αλλά και με την επίπτωση της μεταβολής των χρηματιστηριακών τιμών είναι πραγματικά συγκινητική και παραπέμπει στην παραπάνω αντιστοίχιση με το παράδειγμα της φυσικής. Σήμερα, πρέπει να υποβάλλει αναθεωρημένο κείμενο, γιατί έχουν ανέλθει οι τιμές των μετοχών, όπως και έχει μειωθεί λίγο η εξάρτηση από τον ELA. Για το ζήτημα της φυγής των κεφαλαίων είναι επίσης συγκινητική η προσπάθεια της κυβέρνησής του, καθώς και των προηγουμένων, να προειδοποιήσουν για τους κινδύνους της εξαγωγής κεφαλαίων σε αγνώστους προορισμούς, όπως και αυτούς που ενέχει η τήρηση μεγάλων ποσών σε στρώματα, καθώς επίσης αξιοσημείωτα είναι και τα μέτρα που ελήφθησαν για την επιστροφή των κεφαλαίων στις τράπεζες.

    Ο κ. Σταϊκούρας επίσης μας αναφέρει ότι οι καταθέσεις μειώθηκαν από τον Δεκέμβριο του 2014 έως τον Ιούλιο (της κρίσης των capital controls), κατά 40 δισ. €, ενώ το ELA έφθασε στα 86 δισ. € από 0. Θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμο αν είχε προσθέσει από πού αντλούνταν τα υπόλοιπα 46 δισ. € τον Δεκέμβριο, όπως επίσης και τι μέρος των 40 δισ. € αναλώθηκε σε κάλυψη φόρων λόγω τεκμηρίων ή ΕΝΦΙΑ, ή λοιπών υποχρεώσεων, εξαιτίας της μείωσης των εισοδημάτων.

    Μια ακόμη απόδειξη της ορθότητας του αποτελέσματος είναι ότι άλλα μεγέθη αφορούν ένα έτος και άλλα τριετία. Επίσης, άλλα μεγέθη προσεγγίζουν περισσότερο το χώρο της μαντείας, όπως οι ποσοτικοποιημένες υστερήσεις εσόδων από τη μη υλοποίηση μεταρρυθμίσεων. Είναι εξαιρετικά κουραστικό να περάσουμε και σε όλα τα υπόλοιπα μεγέθη που υπολογίζει και πρωτοποριακά αθροίζει. Ας σταθούμε στην ουσία.

    Αν ξεπεράσουμε όλα τα προηγούμενα και για λίγο τη λογική και δεχθούμε την παραδοχή ότι οι υπολογισμοί του κου Σταϊκούρα βρίσκουν μια θέση στο χώρο του πραγματικού, τίθεται το εξής αδήριτο ερώτημα. Αν η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει κοστίσει 66 δισ. € αυτά δεν θα πρέπει να προστεθούν στο υφιστάμενο χρέος, εκτοξεύοντάς το κοντά στα 400 δισ. €; Ένα δεύτερο ερώτημα που προκύπτει είναι ποιο είναι το ποσό των υποχρεώσεων από αναχρηματοδότηση υφιστάμενου δανεισμού την επόμενη τριετία και τι ποσό θα δανειστούμε; Τα 66 δις. € που χάνονται;

    Όπως καταλάβαμε, μυθο-τροφοί υπάρχουν. Οι χάννοι και οι ροφοί πόσοι είναι;

  10. Ο ΠΣΩΡΡΑΣ ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΤΗΚΕ ΣΕ ΚΑΛΟΓΕΡΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΕ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΚΕΛΙ ,ΤΩΡΑ ΜΠΗΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΕ ΚΕΛΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΕΚΕΙ ΤΗΝ ΔΩΔΕΚΑΘΕΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ 600 ΔΙΣ ΠΟΥ "ΘΑ" ΕΣΩΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

  11. σε λιγο η σωρραγια μοντενεγκρο
    θα ανακυρηχτει το βαθυ λαρυγγι
    του πλανητη τσιμπουκ τσιμπουκ
    η σωρραγια με το υπερδιαστημικο
    στομα !!!

  12. Ανώνυμος25 Ιουνίου 2018 – 1:20 μ.μ.
    Nα σέβεσαι το μαύρο άγγελο.
    Είναι το επόμενο βιβλίο που θα αντικαταστήσει την ιουδαϊκή μυθολογία.
    Το Ελληνικό σύνταγμα θα έχει ως αρχή:"Εις το όνομα των δυνάμεων του σκότους και των απεσταλμένων επί της γής".

    http://www.ksipnistere.com/2018/06/blog-post_4445.html#comment-form

  13. ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΑ Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΤΗΣ ΝΗΣΤΕΙΑΣ ΠΡΟ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΕΙΝΑΙ ^Η ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ^ ΔΙΑΡΚΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΙΩΝ.ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΟΥΜΕΝΗ ΒΑΡΒΑΡΙΚΗ ΤΟ ΤΕΣΣΑΡΣΚΟΣΤΗ ΕΓΙΝΕ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΦΡΙΚΗ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΟΥ ΣΩΡΑ ΕΓΙΝΕ ΣΑΡΑ ΚΑΙ ΚΩΣΤΗΣ , ΕΓΩ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΟΥΣΑ ΑΡΑΜΙΣ ΜΕΘΕΡΜΗΝΕΥΟΜΕΝΟ ΣΕ ΑΕΙ ΓΑ@ΜΗΣ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΠΑΛΑΙΟΣ ΠΟΥ ΣΤΕΚΕΣΕ, ΗΤΟΙ ΠΑΛΙΟ ΠΟΥ ΣΤΗΣ

Comments are closed.