Νέο "χτύπημα" Φίλη: Η Αριστερά δεν θα γίνει φτερό στον άνεμο μιας ιστορικής περίστασης - Περιθωριοποιημένο το κόμμα

Χειμαρρώδης ήταν για ακόμη μια φορά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Νίκος Φίλης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην Εφημερίδα των Συντακτών.


«Πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να κερδίσει ξανά το μυαλό και την καρδιά των αριστερών και προοδευτικών ανθρώπων, αναδεικνύοντας το έργο της διακυβέρνησης αλλά και την προοπτική που υπάρχει αν ξεφύγουμε από το λίγο και το στενό που μας καθηλώνει και ανοιχτούμε σε έναν πιο ευρύ και φιλόδοξο ορίζοντα αλλαγών και μεταρρυθμίσεων», λέει στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο βουλευτής Α' Αθήνας και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι αριστερές κυβερνήσεις δουλεύουν με συγκροτημένο πρόγραμμα και σχέδιο , όχι με επικοινωνιακά αφηγήματα, θολά και αμφίσημα εξ ορισμού. Η πολιτική της κυβέρνησής μας είναι η έξοδος στις αγορές χωρίς πιστοληπτική γραμμή και η σταδιακή ανάκτηση μέρους της εθνικής μας κυριαρχίας. Δυσκολίες όπως αυτές που θέτει η πολιτική κατάσταση στην Ιταλία είναι δυνατό να παρεμβάλουν εμπόδια στην υλοποίηση αυτής της πολιτικής. Είμαι βέβαιος ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και θα πάρει τις κατάλληλες αποφάσεις. Από εκεί και πέρα, είναι αλήθεια πως δεν πιστεύω ότι η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν να κερδίσουν πολιτικά υποστηρίζοντας ότι "πέτυχαν εκεί που οι άλλοι απέτυχαν". Στην υλοποίηση δηλαδή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που συγκροτούν τον πυρήνα όλων των μνημονίων. Υποστηρίζω ότι είναι άλλο ο πολιτικός και οικονομικός εξαναγκασμός του 2015 μετά την ήττα και τον συμβιβασμό του 2015 και άλλο η ιδεολογική μετατόπιση και η μετάλλαξη των ταυτοτικών χαρακτηριστικών του ΣΥΡΙΖΑ. Δυνάμεις του συστήματος προσπαθούν να μας πείσουν "να γίνουμε αυτό που κάνουμε" ως κυβέρνηση στη σημερινή δύσκολη περίοδο και να μετατραπούμε σε ένα "κανονικό" συστημικό αρχηγοκεντρικό κόμμα , εγκαταλείποντας τα "βαρίδια" των ιδεολογικών και κοινωνικών αναφορών . Δεν θα τους γίνει το χατίρι. Η Αριστερά δεν ήταν και δεν θα γίνει φτερό στον άνεμο μιας ιστορικής περίστασης, ούτε ευέλικτη μορφή πολιτικής απασχόλησης» τονίζει μεταξύ άλλων.

Στο ερώτημα «αν αύριο προκηρύσσονταν εκλογές, τι θα λέγατε στους ψηφοφόρους αλλά και στους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ που απέσυραν τη στήριξή τους στο κόμμα το καλοκαίρι του 2015;», ο Νίκος Φίλης απαντά:

«Ο κόσμος της Αριστεράς αλλά και ο ευρύτερος κύκλος της επιρροής του ΣΥΡΙΖΑ αποτελείται από απαιτητικούς και υποψιασμένους πολίτες. Υπάρχουν άνθρωποι που βιώνουν ακόμη και σήμερα με τραυματικό τρόπο τη διάψευση των προσδοκιών του 2015. Υπάρχει κόσμος που χρεώνει και σε εμάς λάθη αλλά και αποφάσεις που χειροτέρεψαν τη ζωή του. Σε αυτούς τους πολίτες δεν μπορείς να απευθύνεσαι με επιχειρήματα παλαιάς κοπής, για το κακό που αντιπροσωπεύουν ο Μητσοτάκης και η διψασμένη για επιστροφή στην εξουσία Ν.Δ. Πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να κερδίσει ξανά τα μυαλά και την καρδιά των αριστερών και προοδευτικών ανθρώπων, αναδεικνύοντας το έργο της διακυβέρνησης αλλά και την προοπτική που υπάρχει αν ξεφύγουμε από το λίγο και το στενό που μας καθηλώνει και ανοιχτούμε σε έναν πιο ευρύ και φιλόδοξο ορίζοντα αλλαγών και μεταρρυθμίσεων. Αυτόν τον κόσμο με τον οποίο συνομιλώ καθημερινά πρέπει να ξαναφέρουμε κοντά μας, με την αναζωογόνηση του κόμματος, που σήμερα είναι εντελώς περιθωριοποιημένο και παρακολουθεί από μεγάλη απόσταση την άσκηση της κυβερνητικής εξουσίας. Εν κατακλείδι, μόνο οι διορθωτικές κινήσεις στην πολιτική μας και η κινητοποίηση των αριστερών και δημοκρατικών πολιτών μπορούν να διασφαλίσουν τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές».
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Ωραία λόγια , ωραίες ιδέες , ωραία προπαγάνδα , ωραία και η εξουσία , τότε βρε λαμόγια γιατί ψηφίσατε όλοι έν χορδές και οργανεις όλα αυτά τα δεινά που περνάμε ως λαός , γιατί βρε ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ τώρα που βλέπετε ότι ο λαός σας πείρα χαμπάρι τι κουμάσια είστε αρχίζετε να το παίζεται κλαιουσες Μαγδαλινες προκειμένου να σωθείτε από την οργή του λαού , τώρα είναι αργά για δάκρυα Φίλη ο κύβος ερρίφθη , είστε πλέον ένα σκοτεινό και μαύρο παρελθόν , το οποίο θα περάσει στην ιστορία ποια είναι η πραγματική ΟΨΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ με ένα μεγάλο δίδαγμα γιατί η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΑΡΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΛΛΟΣ ΣΑΠΙΟΣ ΤΕΛΕΙΩΣ ΜΑΛΑΚΑΣ!!!! ΚΑΘΑΡΙΣΑΤΕ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ ΧΑΜΟΑΡΙ? ΚΑΙ Η ΒΑΔΙΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΤΕΠΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΜΟΣ ΛΑΟΣ ΜΑΛΑΚΑ....ΑΝΤΕ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΣΚΙΔΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΗΣΟΥ ΛΙΠΟΣ ΟΡΘΙΟ ΟΡΓΙΟ ΑΠΑΤΥΡΙΑΣ ΒΡΩΜΕΡΕ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]