ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ;

Ο ΙΒΑΝΟΦ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΗ (ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ) ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΩΣ ΤΑΠΕΙΝΩΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ!

ΒΙΝΤΕΟ
 Με διάγγελμα του ο προέδρος των Σκοπίων, Γκιόρκι Ιβάνοφ, δήλωσε ότι αρνείται να δεχθεί την συμφωνία Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ

για το ονοματολογικό.

«Η συμφωνία παραβιάζει τη συνταγματική τάξη και το νομικό καθεστώς. Είναι ταπεινωτική. Δεν πρόκειται να υπογράψω καμία τέτοια συμφωνία». είπε χαρακτηριστικά. 
Επιπλέον, ο Ιβάνοφ τόνισε πως με τη συμφωνία – εκτός από το όνομα- αλλάζει το άρθρο του Συντάγματος που μιλά για μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα. 
Έτσι μετά την προδοσία του Τσίπρα του μεγαλύτερου προδότη της σύγχρονης ιστορίας της Ελλάδας, αχνοφέγγει η λύτρωση για να μην παραδωθεί τελικά το ιερό όνομα της Μακεδονίας, μέσα από την αδιαλαξία του προέδρου των Σκοπίων, Ιβανόφ.
Ολόκληρη η δήλωση Ιβάνοφ: 
«Με αυτή τη συμφωνία, η μακεδονική ταυτότητα δεν ενισχύεται και τα ήδη αποκτηθέντα δικαιώματα στα Ηνωμένα Έθνη υποβαθμίζονται. 
Το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση ηττήθηκε, ενώ η 20ετής ιστορία του ανεξάρτητου κράτους της πΓΔΜ διαγράφεται. Η ΕΕ και το ΝΑΤΟ δεν πρέπει να αποτελούν άλλοθι για μια κακή συμφωνία. 
Ως πρόεδρος της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, θα προσπαθήσω να επιτύχω μια λύση που δεν θα παραβιάζει την αξιοπρέπεια και την ταυτότητα του μακεδονικού λαού. Δεν θα υποστηρίξω και δεν θα υπογράψω αυτό το ταπεινωτικό κείμενο σχετικά με τη συμφωνία».
 Καθηγητής Νομικής στα Σκόπια: 
“Μόνο ο πρόεδρος μπορεί να υπογράψει τη συμφωνία” 
Στο μεταξύ στα Σκόπια ο καθηγητής της Νομικής του Πανεπιστημίου του Στιπ και μέλος του προεδρείου της Αριστεράς, Ντιμιτάρ Απασίεφ, ισχυρίζεται ότι το «Μακεδονικό» Σύνταγμα δίνει το δικαίωμα μόνο στον πρόεδρο της Δημοκρατίας να διαπραγματευθεί και να συνάψει διεθνείς συμφωνίες και όχι η κυβέρνηση, κάτι που επιβαρύνει ακόμη περισσότερο το σκηνικό, αφού ο Σκοπιανός πρόεδρος δεν προτίθεται να την υπογράψει. 
«Αυτές οι συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις είναι εντελώς παράνομες. Το συνταγματικό σύστημα της χώρας μας εκφράζεται από κοινού ως εκτελεστική εξουσία. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μόνο πρόεδρο και μόνο πρωθυπουργό, Έχουμε έναν πρωθυπουργό και έναν πρόεδρο. Ο πρωθυπουργός εκλέγεται από τη Συνέλευση, ο πρόεδρος και αρχηγός του κράτους της Δημοκρατίας, εκλέγεται από τους πολίτες. 
Και εδώ το σύνταγμα δίνει στον αρχηγό του κράτους το δικαίωμα να διαπραγματεύεται και να συνάπτει διεθνείς συμφωνίες. Όχι η κυβέρνηση, με κανέναν τρόπο η κυβέρνηση. Έχει αρμοδιότητες για υπουργικές αποφάσεις σε τεχνικά θέματα, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό κλπ.» είπε ο Απασίεφ. 
 Ο Ιβανόφ δέχτηκε νωρίτερα σήμερα στην εξοχική του κατοικία τον πρωθυπουργό της χώρας, Ζόραν Ζάεφ, και τον υπουργό Εξωτερικών, Νικολά Ντιμίτροφ, για να ενημερωθεί για τις εξελίξεις. Και σχεδόν τους… πέταξε έξω με τις κλωτσιές!




loading...