Ο Μητσοτάκης διώχνει (και) τον Καραμανλή με αφορμή το Σκοπιανό – όλοι όσοι παίρνουν σύνταξη στη ΝΔ

Η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να μην έχει στην επόμενη βουλή τους λεγόμενους παλαιούς κοινοβουλευτικούς ή αλλιώς ιστορικά στελέχη της ΝΔ είναι δεδομένη.

Τα μηνύματα που έστειλε ο αρχηγός της ΝΔ σε όλους τους παλαιούς και αντιπαθείς στον ίδιο, πολλά και ηχηρά.

Ανακοίνωσε πως δεν θέλει στην επόμενη κυβέρνηση την αδερφή του Ντόρα Μητσοτάκη – Μπακογιάννη κι έτσι την υποχρέωσε σε απόσυρση στην εκλογική περιφέρεια της Κρήτης. Το επικρατέστερο είναι ότι θα την κόψει το τελευταίο βράδυ πριν την κατάθεση  του εκλογικού ψηφοδελτίου.
Ανακοίνωσε στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη κατά τη διάρκεια ενός δείπνου, πως θέλει να ανανεώσει τα ψηφοδέλτια και ο πρώην Πρόεδρος το δέχθηκε και αποσύρθηκε (και διασύρθηκε από τα μίντια Μαρινάκη) χωρίς να βγάλει άχνα.
Ανακοίνωσε στον Νικήτα Κακλαμάνη πως συνταξιοδοτείται και εκείνος το μόνο που κατάφερε ήταν μερικά παραπολιτικά δυσαρέσκειας.
Ομοίως θα ακολουθήσουν την έξοδο κι άλλοι πολλοί, που θα τους πάρει η μπάλα είτε λόγω ηλικίας είτε λόγω  κακής «χημείας» με τον Πρόεδρο Κυριάκο όπως ο Γιώργος Βλάχος, η Σοφία Βούλτεψη, ο Γεράσιμος Γιακουμάτος,  ο Γιώργος Βαγιωνάς, ο Θανάσης Μπούρας,  ο Κώστας Τασούλας, ο Θανάσης Δαβάκης, ο Ανδρέας Κουτσούμπας, ο Μάριος Σαλμάς, ο Δημήτρης Κυριαζίδης, ο Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο Θανάσης Καββαδάς, ο Γιώργος Καρασμάνης, ο Γιάννης Αντωνιάδης και ίσως και ο Σταύρος Καλαφάτης ως υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Όμως το μεγάλο αγκάθι για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι ο Κώστας Καραμανλής. Μία χρυσή ευκαιρία δίνεται με το Σκοπιανό για να ξεμπερδεύει και με τον σπουδαίο πρώην Πρωθυπουργό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, διακινεί τα σενάρια πως η στάση του Κώστα Καραμανλή, εγκλώβισε την Ελλάδα στο θέμα του Σκοπιανού, διότι σύμφωνα με αυτά, ο πρώην Πρωθυπουργός συζήτησε με τους ξένους ισχυρούς και με τους Σκοπιανούς στην εποχή του, τη διπλή ονομασία, το οποίο φυσικά είναι απολύτως ψευδές. Η αφωνία του Κώστα Καραμανλή για εκείνη την περίοδο και για το Βέτο στο Βουκουρέστι (όπως και για πολλά άλλα) έχει δώσει πολλή τροφή σε εκείνους που επί πληρωμή, ρίχνουν τσιμέντο στα πραγματικά γεγονότα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δείξει τα δόντια του, έχει κατηγορήσει τον Κώστα Καραμανλή για την χρεοκοπία της χώρας. Έχει κατηγορήσει τον Προκόπη Παυλόπουλο (που δεν ψήφισε για ΠτΔ) για την καταστροφή της Αθήνας το 2008. Το Σκοπιανό είναι μία χρυσή ευκαιρία για τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να κόψει τους δεσμούς του παρελθόντος και να φορτώσει τη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ ως αποτέλεσμα μίας κακής προεργασίας Καραμανλή – Μπακογιάννη.

Αυτός που δεν θα έχει κανένα πρόβλημα συνταξιοδότησης στη ΝΔ θα είναι ο συνέταιρος έδρας ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος εκβιάζει για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας αν δεν τον προλάβει φυσικά ο Λουκάς Παπαδήμος ή η … Novartis.

Ρηγιλλάκος

https://rigillakos.wordpress.com/

loading...

1 thought on “Ο Μητσοτάκης διώχνει (και) τον Καραμανλή με αφορμή το Σκοπιανό – όλοι όσοι παίρνουν σύνταξη στη ΝΔ

  1. Δεν θα χασουμε και τιποτα. Τι πολιτικη παραγει αυτος ο ανθρωπος. Μας εχουν ζαλισει με τους κυκλους του Καραμανλη κ.λ.π. Ολους να τους διωξει να παει μπροστα ο τοπος.

Comments are closed.