Η Ελλάδα δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς τη Μακεδονία, λένε οι διοργανωτές των συλλαλητηρίων

Μήνυμα ενότητας για τον ξεσηκωμό των Βορειοελλαδιτών αλλά και όλων των Ελλήνων απηύθυναν οι διοργανωτές των συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία, που θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα σε 13 σημεία της βόρειας Ελλάδας, την ερχόμενη Τετάρτη, 6 Ιουνίου.

Σε σχετική συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε η «Επιτροπή αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας» σήμερα στη Θεσσαλονίκη, η κεντρική ομιλήτρια του συλλαλητηρίου της Κατερίνης, πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη, τόνισε ότι «η Ελλάδα δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς τη Μακεδονία και όσοι βάλουν υπογραφή σε τέτοια απόφαση, υπογράφουν για μια χαμένη πατρίδα».

Η ίδια μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «δεν είναι τόσο απλό να πούμε ότι επειδή θα βγάλουν τα αλυτρωτικά σύμβολα, αυτό κατοχυρώνει τα αιτήματα της ελληνικής πλευράς, αφού αυτά μπορεί να ξαναμπούν».

Μεταξύ άλλων ο Μιχαήλ Πατσίκας, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής δήλωσε πως δεν στηρίζονται τα συλλαλητήρια από την Νέα Δημοκρατία, αντιθέτως είπε πως «έχουμε καταγγείλει τη στάση της Νέας Δημοκρατίας γιατί δεν βγαίνει μπροστά να υπερασπιστεί την ονομασία».

Κεντρικός ομιλητής του συλλαλητηρίου στο Κιλκίς, θα είναι ο διεθνολόγος, λέκτορας του τομέα Διεθνών Σπουδών της Νομικής του ΑΠΘ Βενιαμίν Καρακωνστάνογλου. Από το βήμα της Συνέντευξης, ο ίδιος τόνισε ότι κατά τα προηγούμενα χρόνια η ΠΓΔΜ καταχράστηκε τη συμφωνία για την ονομασία και ότι η ελληνική πλευρά τής το επέτρεψε. «Το Σύνταγμα είναι μία αφετηρία διαπαιδαγώγησης του λαού να αντιληφθεί ότι ήταν παραπληροφορημένος τόσα χρόνια. Πρέπει να αλλάξει εθελουσίως. Μακάρι να γινόταν και αυτοί να ονομάζονται έτσι και εμείς να είμαστε προστατευμένοι στο κληροδότημα των προγόνων μας. Πρέπει να σπάσουμε αυγά, ώστε με καλοσύνη κι όχι με εχθρότητα να ακούσουν τα επιχειρήματά μας», κατέληξε ο ίδιος.

Πηγή: voria

loading...

2 thoughts on “Η Ελλάδα δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς τη Μακεδονία, λένε οι διοργανωτές των συλλαλητηρίων

  1. οσοι παμε στα συλλαλητηρια να προσεχουμε μην ποδοπατηθουμε απο την ανθρωποθαλασσα των οπαδων του Σωρρα οι αρχες προειδοποιουν
    οτι οι οπαδοι του θα ανερχονται γυρω στα τεσσερα με πεντε εκατομμυρια λαος χωρια αυτοι που θα ερθουν απο το Σειριο και τους αλλους ομορους πλανητες με τα διαστημοπλοια χωρις καυσιμα και χωρια ο στολος του εξωκοσμικου 9666 με τους αορατομπεσαλη εξωναυτη παρμενιων αντινοο ευταξια και λοιπες ορδες θεων ημιθεων απο την Αχαια

Comments are closed.