Εσωτερική κρίση στα Σκόπια λόγω της συμφωνίας: Ο πρόεδρος Ιβανόφ πέταξε έξω τον Ζάεφ και ετοιμάζει διάγγελμα

Απρόσμενη εξέλιξη είχε η προσπάθεια του πρωθυπουργού των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ να ενημερώσει τον πρόεδρο Γκιόργκι Ιβάνοφ για την επιτευχθείσα συμφωνία με την Ελλάδα.

Όπως αναφέρει το Makfax, ο Ζόραν Ζάεφ και ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Ντιμιτρόφ προσπάθησαν να παρουσιάσουν στον Ιβάνοφ το περιεχόμενο της συμφωνίας με την Ελλάδα για το ονοματολογικό, ωστόσο ο πρόεδρος Ιβάνοφ τους σταμάτησε πριν καν ξεκινήσουν και αποχώρησε από τη συνάντηση!

Μάλιστα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο πρόεδρος των Σκοπίων αρνήθηκε να συζητήσει με τον Ζάεφ και τον Ντιμιτρόφ τα οφέλη της ιστορικής συμφωνίας για το μέλλον της ΠΓΔΜ.

Από την αρχή είχε προκαλέσει εντύπωση το ότι η συνάντηση ήταν… εξπρές, καθώς ο Ζάεφ και ο Ντιμιτρόφ έφτασαν, με αστυνομική συνοδεία, στην προεδρική κατοικία στις 10:03 τοπική ώρα (11:03 ώρα Ελλάδος) και έφυγαν από αυτή στις 10:09.

Υπενθυμίζεται ότι Ζόραν Ζάεφ και Αλέξης Τσίπρας συμφώνησαν στο όνομα «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», με μετάφραση σε όλες τις γλώσσες για όλες τις χρήσεις και με συνταγματική αναθεώρηση. Από την πλευρά του όμως, ο πρόεδρος Ιβάνοφ επιμένει σε μια λύση που δεν θα προκαλέσει συνταγματικές αλλαγές.

Χθες, μάλιστα, μίλησε για ανεύθυνη στάση εκ μέρους του Ζάεφ το να επιλύεται ένα τόσο σοβαρό ζήτημα μέσω τηλεφώνου.

Κατά τις ίδιες πηγές, το απόγευμα αναμένεται διάγγελμα του προέδρου των Σκοπίων

loading...

2 thoughts on “Εσωτερική κρίση στα Σκόπια λόγω της συμφωνίας: Ο πρόεδρος Ιβανόφ πέταξε έξω τον Ζάεφ και ετοιμάζει διάγγελμα

  1. Φωναζει ο νοικοκυρης,φωναζει κι ο κλεφτης

  2. Μπούρδες!… παραμύθια!… κάνουν πως δεν τους αρέσει που τα πήραν σχεδόν όλα!….., Γύφτικοι θεατρινισμοί είναι!…. Μιά χαρά τα κατάφεραν με τους νεοραγιάδες-χαζοέλληνες!!!……. Στο παρασκήνιο πανηγυρίζουν με την ηλιθιότητά μας!!!……. …Ε.

Comments are closed.