Ποινή στους παραβάτες – Τσίπρας και Κυβέρνηση

Ποινή στους παραβάτες – Ο κ. Τσίπρας δεν θα μπορούσε να ασκεί (αντεθνική) ολιγαρχική πολιτική, αν δεν στηρίζονταν στους συνενόχους της συγκυβέρνησης

Δεν είμαστε αυτόκλητοι εισαγγελείς, όμως μας πνίγει το δίκιο και ο θυμός, για όσα δραματικά
συμβαίνουν στην πατρίδα μας, σε εμάς τους ιδίους και τους συμπολίτες μας. Τους κατηγορούμε ως αδίστακτους παραβάτες, μεταξύ των άλλων, το… ά ρ θ ρ ο υ.. 28 του.. Σ υ ν τ ά γ μ α τ ο ς.. (έλλειψη νομοθετικής εντολής) και του.. ά ρ θ ρ ο υ.. 134 του.. Π ο ι ν ι κ ο ύ.. Κ ώ δ ι κ α.. (εσχάτη προδοσία, γιατί καθιστούν ανενεργό το δημοκρατικό πολίτευμα).

Ακόμα κι αν αποδέχονται παράλογα, ανιστόρητα και προκλητικότατα, μακεδονικό έθνος και μακεδονική γλώσσα. Ακόμα κι αν εξομοιώνουν τους αυτόχθονες Μακεδόνες με τους νεόφερτους Σλάβους. Ακόμα κι αν διαμερίζουν (σε Βορρά και Νότο) και θυματοποιούν την Μακεδονία μας, σε αλυτρωτικές βλέψεις αλλοεθνών. Ακόμα κι αν εμπαίζουν ένα ολόκληρο Λαό, ο οποίος σε αλλεπάλληλα συλλαλητήρια από το 1990 μέχρι σήμερα διατρανώνει την βούλησή του, μαζί με την απόφαση των πολιτικών αρχηγών του 1992, αλλά και της ίδιας της ΕΟΚ τότε, να μην βαπτιστούν τα Σκόπια με σύνθετο όρο ή παράγωγα του ονόματος Μακεδονία. Ακόμα, κι αν θεωρούν εαυτούς homo εξυπνάκηδες μακιαβελικούς, ώστε να ασκούν συνειδητά αδίστακτη αντιλαϊκή και αντεθνική πολιτική, στηριζόμενοι στους ξένους πάτρωνες και τους ντόπιους οικονομικούς και μηντιακούς παράγοντες. Ακόμα κι αν ….

Με την πασίδηλη πολιτική τακτική των ως άνω κυβερνητικών καταγγελλόμενων, να επιτρέψουν την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ και να φέρουν την Βουλή όψιμα ενώπιον τετελεσμένων γεγονότων, παραβαίνουν καίριο άρθρο του Συντάγματος.

Γιατί, μεταξύ των άλλων το… ά ρ θ ρ ο.. 28, παρ. 2. του.. Σ υ ν τ ά γ μ α τ ο ς.. θα γίνει σύντομα το κατηγορητήριο τους: «Για να εξυπηρετηθεί σπουδαίο εθνικό συμφέρον και να προαχθεί η συνεργασία με άλλα κράτη, μπορεί να αναγνωριστούν, με συνθήκη ή συμφωνία, σε όργανα διεθνών οργανισμών αρμοδιότητες που προβλέπονται από το Σύνταγμα. Για την ψήφιση νόμου που κυρώνει αυτή την συνθήκη ή συμφωνία απαιτείται πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών.»

Σε άλλη αναφορά μας, θα αναλύσουμε και την κατηγορία για.. ε σ χ ά τ η.. π ρ ο δ ο σ ί α,.. κατά το.. ά ρ θ ρ ο.. 134 παρ. 2α και 2β του.. Π ο ι ν ι κ ο ύ.. Κ ώ δ ι κ α.. (γιατί καταλύουν ή αλλοιώνουν ή καταστούν ανενεργό το δημοκρατικό πολίτευμα, λόγω σφετερισμού της ιδιότητάς τους ως όργανο του κράτους).

Μόνος στόχο γι αυτούς είναι η παραμονή στην εξουσία με κάθε τίμημα, γεγονός που τους καθιστά επικίνδυνους απέναντι στην χώρα και το πολίτευμα. Θα θεωρηθεί συμπαιγνία ή τουλάχιστον ατυχές γεγονός η αντιπολίτευση, να μην συμπεριλάβει στον δημόσιο διάλογο, τώρα έως και μετά τις εκλογές, την μεθόδευση Τσίπρα, ως ζήτημα διερεύνησης από εξεταστική επιτροπή και παραπομπής στο ειδικό δικαστήριο.

Στα άμεσα όμως κατασταλτικά και προληπτικά μέτρα συγκαταλέγονται: Η προσφυγή στο ΣΤΕ σύμφωνα με το άρθρο 95 παρ. α του Συντάγματος, που προβλέπει αίτηση ακύρωσης των εκτελεστών πράξεων των διοικητικών αρχών για υπέρβαση εξουσίας ή για παράβαση νόμου. Η πρόταση μομφής κατά της συγκυβέρνησης αποτελεί επίσης ένα σημαντικότατο μέρος των διαθεσίμων προληπτικών ενεργειών, να προσβληθεί το γόητρο των κολάσιμων κυβερνώντων και πέσουν οι μάσκες της υποκρισίας πολλών θεατρινιζόντων βουλευτών.

Εμπρός λοιπόν, αν υπάρχει πολιτική βούληση και πατριωτικό σθένος. Πρέπει να υπάρχουν ανεκτικοί εξουσιαζόμενοι και βλάκες, για να παίζουν οι αδίστακτοι εξουσιαστές και homo εξυπνάκηδες… εν ου παικτοίς!

Αθανάσιος Καρανάσιος, 13/6/2018

loading...

1 thought on “Ποινή στους παραβάτες – Τσίπρας και Κυβέρνηση

  1. ΚΑΝΤΕ ΤΑ ΑΔΥΝΑΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΔΩΣΟΥΜΕ, ΟΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ, ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής.

    https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/7b24652e-78eb-4807-9d68-e9a5d4576eff/d-mesos-epist.pdf

    Άκυρα όλα τα μνημόνια και οι δανειακές συμβάσεις, επισημαίνει η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής.
    Με το νέο πολυνομοσχέδιο η κυβέρνηση προχωρά σ’ ένα μνημόνιο διαρκείας, το οποίο εκχωρεί τα πάντα στην κατοχή και την κυριότητα των δανειστών. Πρόκειται για συνεχή, διαδοχικά μνημόνια, τα οποία δεν θα χρειάζεται πλέον να κυρώνονται από το ελληνικό κοινοβούλιο. Ούτε καν ως «σχέδια». Όπως έγινε με τα προηγούμενα τρία, το 2010, 2012 και 2015.
    Το αποκορύφωμα του νέου πολυνομοσχεδίου είναι η τροποποίηση της Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης, την οποία καλείται με το άρθρο 109 να την κυρώσει το ελληνικό κοινοβούλιο ως «σχέδιο» και να εξουσιοδοτήσει τον υπουργό οικονομίας ύστερα να υπογράψει την κανονική σύμβαση ερήμην και εν αγνοία του. Η διαδικασία αυτή είναι τόσο κατάφωρα αντισυνταγματική, που ακόμη και η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής στην Έκθεση επί του Νομοσχεδίου αναφέρει σχετικά:
    «Παρατηρείται ότι νομοθετική κύρωση σύμβασης, ώστε αυτή να αποκτήσει ισχύ νόμου ως προς τους όρους της που τυχόν αποκλίνουν από τις ισχύουσες διατάξεις ή που θέτουν απρόσωπους κανόνες που δεσμεύουν τρίτους, νοείται µόνο εφόσον η σύμβαση έχει νομίμως υπογραφεί από τα συμβαλλόμενα μέρη. Συνεπώς, κατά νομική ακριβολογία, δεν νοείται κύρωση σχεδίου σύμβασης, δηλαδή κειμένου το οποίο δεν έχει υπογραφεί από τα συμβαλλόμενα μέρη, παρά µόνο έγκριση της Βουλής, ώστε τα εξουσιοδοτούμενα πρόσωπα να υπογράψουν σύμβαση µε το παρατιθέμενο στην προτεινόμενη διάταξη περιεχόμενου.» (σελ. 28-29).
    http://dimitriskazakis.blogspot.com/2018/06/blog-post_13.html

Comments are closed.