Οι αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου για την αθώωση της Ηριάννας και του Περικλή

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του τονίζει πως «η αθωωτική απόφαση του Εφετείου για την Ηριάννα και τον Περικλή αποκαθιστά μία τεράστια αδικία που είχε συντελεστεί εις βάρος τους, αφού όμως πρώτα παρέμειναν έγκλειστοι, για έναν χρόνο, μετά την πρωτόδικη καταδίκη τους» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος.

Επίσης, υπογραμμίζει ότι «στην αθώωση των δύο συνετέλεσε ένα πλατύ και πολύμορφο κίνημα αλληλεγγύης. Η κινητοποίηση αυτή συνέβαλλε στην εξουδετέρωση του κλίματος τρομοϋστερίας που είχε καλλιεργηθεί από συντηρητικούς κύκλους».

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση έχει μεγάλες ευθύνες
Το Κομμουνιστικό Κόμμα τονίζει πως κυβέρνηση έχει ευθύνες για την μέχρι τώρα κράτηση των δύο νέων, μιας και διατηρεί και εμπλουτίζει το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο, με βάση το οποίο στήθηκε και το συγκεκριμένο κατηγορητήριο.

Παράλληλα υπενθυμίζει πως έχει απορρίψει την πρόταση του ΚΚΕ για κατάργηση του «τρομονόμου» και την αλλαγή των διατάξεων του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, που αφορούν τη λήψη και την αξιοποίηση του DNA.

«Η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, που έκρινε ομόφωνα αθώους την Ηριάννα Β.Λ. και τον Περικλή Μ., αναδεικνύει πλέον περίτρανα τη σαθρότητα των κατηγοριών εναντίον τους.

Ωστόσο, με βάση τις σαθρές αυτές κατηγορίες, διασύρθηκαν και παρέμειναν άδικα στη φυλακή, για πάνω από ένα χρόνο. Το γεγονός αυτό, αφήνει εκτεθειμένους και υπόλογους στη λαϊκή συνείδηση, όσους συνέβαλαν στη δίωξή τους.

Η αθωωτική απόφαση του Εφετείου, δεν μπορεί να ξεπλύνει τις σοβαρές ευθύνες της κυβέρνησης, που διατηρεί και εμπλουτίζει διαρκώς το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο, με βάση το οποίο στήθηκε και το συγκεκριμένο κατηγορητήριο. Είναι αυτό το πλαίσιο που στρώνει το έδαφος για αυθαιρεσίες και δίνει τη δυνατότητα στις διωκτικές αρχές να “τυλίγουν ανθρώπους σε μια κόλλα χαρτί”. Πρόσφατη είναι μάλιστα η απόρριψη από την κυβέρνηση των τροπολογιών του ΚΚΕ στη βουλή, για την κατάργηση του “τρομονόμου” και την αλλαγή των διατάξεων του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, που αφορούν τη λήψη και την αξιοποίηση του DNA, ώστε να υπάρχουν στοιχειώδεις νομοθετικές εγγυήσεις για την προστασία των κατηγορουμένων.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία να οργανώσουν την πάλη για τα δικαιώματά τους, για την κατάργηση των “τρομονόμων” και όλης της αντιλαϊκής κατασταλτικής νομοθεσίας».

Βούτσης: Απόφαση λογικής
«Πρόκειται για μία απόφαση λογικής, ανθρωπιάς και στοιχειώδους ανταπόκρισης στο κοινό περί δικαίου αίσθημα», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, σχολιάζοντας την ομόφωνη απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων..

Παπαδημούλης: Επιτέλους!
«Επιτέλους μια απόφαση που τιμά τη δικαιοσύνη και ιδιαίτερα τους δικαστές που πήραν αυτή τη σημαντική απόφαση. Εύγε!» αναφέρει ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης σημειώνει:

«»Οι φιλικές σχέσεις δεν ποινικοποιούνται. Το δικαστήριο σας κηρύσσει ομόφωνα αθώους».

Τέλος στον εφιάλτη για την Ηριάννα και τον Περικλή. Επιτέλους μια απόφαση που τιμά τη δικαιοσύνη και ιδιαίτερα τους δικαστές που πήραν αυτή τη σημαντική απόφαση. Εύγε!».

loading...

1 thought on “Οι αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου για την αθώωση της Ηριάννας και του Περικλή

  1. ΕΚΑΝΕ ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΕΙΣ;
    ΓΑΜΩ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΟΥ ΜΕΣΑ, ΣΤΑΛΙΝΟΦΑΣΙΣΤΑ.

Comments are closed.