Πολάκης: Τα τρωκτικά στην Υγεία συνέχιζαν να κερδοσκοπούν στην κρίση (βΙντεο)

«Αν είχαμε πλήξει τους πιο αδύναμους θα είχαμε πέσει» η κυβέρνηση επιχείρησε να κάνει αναδιανομή από τα πιο πλούσια στα πιο αδύναμα οικονομικά στρώματα.
Τα πλεονάσματα πιάνονται διότι παράγεται παραπάνω πλούτος και έχει πάρει μπρος η οικονομία. Ενδεικτικό είναι ότι η ανεργία έχει ρεκόρ πτώσης από το 27,5% στα 20%. Αυτά τα 7% σημαίνουν ότι ο κόσμος αυτός βρήκε δουλειά, καταναλώνει και επιτεύχθηκε η άνοδος της οικονομίας. Ο άλλος λόγος που βγαίνουν τα πλεονάσματα είναι ότι δεν κλέβουμε εξήγησε ο αναπλη. υπουργός Υγείας.


«Σαφώς και υπάρχει ένας αριθμός συμπολιτών μας που δυσκολεύονται να πληρώσουν τους φόρους τους οπότε μετά τα μνημόνια πρέπει να οργανωθεί η ανακούφιση των στρωμάτων που σήκωσαν πολύ βάρος στις πλάτες τους» υποστήριξε. Στόχος της κυβέρνησης είναι να διαμορφωθεί ένα άλλο κράτος. Υπό συνθήκες κινδύνου όμως το πρώτο που κάνεις είναι να πατήσεις στα πόδια σου. Η απουσία φορολογικών μηχανισμών ελέγχου είναι ενδεικτικό του τι επικρατούσε τόσα χρόνια.

Σήμερα είναι υπό αμφισβήτηση οι πολιτικές της λιτότητας που οδήγησαν στην χρεοκοπία πολλές χώρες του Νότου. Το 2018 δεν είναι 2015 είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι τότε ήμασταν πολύ αδύναμοι. Επιπλέον σήμερα η Ευρώπη έχει αλλάξει.

Τα τρωκτικά που είχαν δόντι συνέχισαν να κερδοσκοπούν στην κρίση

«Τα τρωκτικά που είχαν δόντι συνέχισαν να κερδοσκοπούν στην κρίση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Παράλληλα, χαρακτήρισε ιστορικής σημασίας τη μεταρρύθμιση που έγινε στη χώρα στο σύστημα υγείας. «Είμαστε η μοναδική χώρα που αποσυνδέει την ασφαλιστική κάλυψη από το δικαίωμα σου όταν έχεις ανάγκη να παίρνεις δημόσια, δωρεάν, έγκαιρη περίθαλψη στις δομές. Ο υπουργός υγείας Ανδρέας Ξανθός και εγώ θα είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό που νομοθετήσαμε» είπε.

Απαντώντας για τα υλικά στα νοσοκομεία είπε ότι υπάρχουν σε αφθονία υποστηρίζοντας ότι όσα ακούγονται προέρχονται από την ΠΟΕΔΗΝ και τον κ. Γιαννακό «όλα είναι ψέματα».

«Το 2014 τα νοσοκομεία έκλεισαν τους απολογισμούς τους με 740 εκ. ευρώ χρέος. Το 2015 αυτό έγινε 930 εκ. Το 2016 είχαμε 35 εκ. πλεόνασμα και το 2017 το αντίστοιχο νούμερο ήταν 370 εκ. ευρώ πλεόνασμα. Αυτά τα στοιχεία δείχνουν την αντιστροφή της εικόνας στα νοσοκομεία. Σήμερα έγιναν 16.500 νέε προσλήψεις στην υγεία όπου οι 8.000 είναι μόνιμες.

Κεντρική πολιτική απόφαση της κυβέρνησης ήταν να ενισχυθεί το σύστημα υγείας. Τέτοια ενίσχυση το ΕΣΥ είχε να τη δει από την ίδρυσή του υπογράμμισε ο κ. Πολάκης.
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Loading...