Ν.Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν υπέγραψαν ιστορική συμφωνία! – «Ήταν φανταστική συνάντηση» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος

Βγήκαν στην δημοσιότητα τα τέσσερα βασικά σημεία της συμφωνίας Τραμπ – Κιμ

ΗΠΑ και ΛΔΒΚ (Λαϊκή Δημοκρατία της Βόρειας Κορέας) δεσμεύονται να βάλουν σε νέα βάση τις διμερείς τους σχέσεις σύμφωνα με την επιθυμία των λαών των δύο κρατών για ειρήνη και ευημερία.

ΗΠΑ και ΛΔΒΚ θα καταβάλουν κοινές προσπάθειες για την οικοδόμηση μιας βιώσιμης, σταθερής ειρήνης στην Κορεατική Χερσόνησο.

Επιβεβαιώνοντας τη διακήρυξη του Πανμουντζόν (αναφορά στη συνάντηση Κιμ-Μουν Τζάε Ιν στη μεθόριο των Βόρειας και Νότιας Κορέας) της 27ης Απριλίου, η ΛΔΒΚ δεσμεύεται να εργαστεί προς την πλήρη αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου.

ΗΠΑ και ΛΔΒΔ δεσμεύονται για την ανάκτηση των σορών των αιχμαλώτων πολέμου και των πεσόντων περιλαμβανομένου και του άμεσου επαναπατρισμού όσων έχουν ήδη ταυτοποιηθεί.

————————————————–

Συμφωνία το περιεχόμενο της οποίας δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό υπέγραψαν πριν από λίγα λεπτά Ντόναλντ Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν!

Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Κιμ Γιονγκ Ουν λίγο νωρίτερα είχαν ανακοινώσει ότι θα υπογράψουν μια συμφωνία που θα αναγνωρίζει την πρόοδο των συζητήσεων και θα είναι μια εγγύηση να συνεχίσουν σε αυτό το δρόμο.

Δεν είναι για την ώρα, τίποτα περισσότερο γνωστό για τη συμφωνία παρά μόνο ότι υπογράφτηκε

«Ήταν μια φανταστική συνάντηση, έγινε πρόοδος. Πήγε καλύτερα από ό,τι περιμέναμε» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στους δημοσιογράφους

Πήγε τόσο καλά η συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, που ο Αμερικανός πρόεδρος χάρισε στον Βορειοκορεάτη ηγέτη την ευκαιρία να μπει στην προεδρική λιμουζίνα.

Στη συνέχεια ο Αμερικανός πρόεδρος υπογράμμισε: «Αρχίζουμε μια διαδικασία πολύ γρήγορα. Πάρα πολύ γρήγορα. Προηγήθηκε πολλή προετοιμασία κι όλα ήταν φανταστικά.
Είμαστε πολύ περήφανοι γι’ αυτό που έγινε σήμερα. Η κορεατική χερσόνησος θα είναι πολύ διαφορετική απ’ ό,τι στο παρελθόν. Θέλουμε κι οι δυο να κάνουμε πολλά και αναπτυξαμε έναν ιδιαίτερο δεσμό μεταξύ μας. Είναι τιμή μου που είμαι μαζί σας», είπε απευθυνόμενος στον Κιμ.

Σας ευχαριστώ όλους.

-Θα προσκαλέσετε τον κ. Κιμ στον Λευκό Οίκο; Ρωτήθηκε από δημοσιογράφους

-Φυσικά, απάντησε.

Στη συνέχεια Τραμπ και Κιμ εμφανίστηκαν στο κατώφλι του ξενοδοχείου. «Είχαμε μια φανταστική μέρα και μάθαμε πολλά ο ένας για τον άλλο και για τις χώρες μας», είπε ο Τραμπ. Ερωτηθείς τι έμαθε για τον Κιμ, απάντησε: «Έμαθα ότι είναι ένας πολύ ταλαντούχος άνθρωπος κι έμαθα επίσης οτι αγαπά πολύ τη χώρα του».

Μετά έδωσαν γι’ άλλη μια φορά τα χέρια σε άλλη μια παρατεταμένη χειραψία.

«Θα συναντηθούμε πολλές φορές», διαβεβαίωσε ο Τραμπ προτού αποχωρήσει.

Oι δύο ηγέτες αναχώρησαν από το ξενοδοχείο στη νήσο Σεντόζα μετά την ολοκλήρωση της συνόδου κορυφής. Ο Τραμπ θα παραχωρήσει αργότερα συνέντευξη Τύπου, προτού απογειωθεί το Air Force One από τη Σιγκαπούρη στις 19:00 τοπική ώρα.

loading...