Παυλόπουλος: Ευνοούμε τη ΝΑΤΟϊκή και ευρωπαϊκή προοπτική της πΓΔΜ

«...Τούτο, όμως, προϋποθέτει επίλυση του ζητήματος του ονόματός της, κατά τρόπο συμβατό με την ιστορία», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη συνάντησή του, με τον Πρόεδρο της Ινδίας Ram Nath Kovind
«Επιδιώκουμε σχέσεις φιλίας και καλής γειτονίας με την πΓΔΜ και ευνοούμε τη ΝΑΤΟϊκή και ευρωπαϊκή της προοπτική. Τούτο, όμως, προϋποθέτει επίλυση του ζητήματος του ονόματός της, κατά τρόπο συμβατό με την ιστορία, το Διεθνές Δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο, ήτοι κατά τρόπο που εξαλείφει τον αλυτρωτισμό» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη συνάντησή του, με τον Πρόεδρο της Ινδίας Ram Nath Kovind, στο Προεδρικό Μέγαρο.
Όπως σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος, η πρόσκληση προς ένταξη της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και η έναρξη κάθε ουσιαστικής ενταξιακής προετοιμασίας για την ΕΕ προϋποθέτουν προηγούμενη κατάλληλη αναθεώρηση του Συντάγματος της πΓΔΜ προς αυτή την κατεύθυνση -όπως άλλωστε δεσμεύθηκε το κράτος αυτό με τη χθεσινή μεταξύ μας συμφωνία- δοθέντος ότι ουδένα δημοκρατικό κράτος νομιμοποιείται να υπογράφει δεσμευτικές γι αυτό Διεθνείς Συνθήκες, οι οποίες παραβιάζουν ευθέως το Σύνταγμά του.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΟΛΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΕΧΕΣΤΗ Ο ΙΝΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ Η ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΕΛΗΞΕ ΜΕ ΠΟΡΔΟΒΟΛΗΤΟ ΔΙΚΗΝ ΚΑΝΟΝΙΟΒΟΛΙΣΜΩΝ ΕΠΙ ΤΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ . ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΤΕΛΗΦΘΗ ΥΠΟ ΠΑΝΙΚΟΥ ΔΙΑΒΛΕΠΩΝ ΤΟΝ ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑΝ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΝ ΚΑΙ ΕΞΕΔΩΣΕ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΚΑΛΩΝ ΤΟΝ ΙΝΔΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΕΙ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΕΙ ΧΙΛΙΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ ΠΡΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΤΟΥ ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΟΣ ΟΣΤΙΣ ΕΞΟΡΜΩΝ ΕΚ ΣΚΟΠΙΩΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΚΟΜΙΤΑΤΖΗΔΩΝ ΘΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΥΣΕΙ ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΝ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΦΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΚΣΛΑΥΙΣΜΟ ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ , ΙΠΠΕΥΩΝ ΤΟΝ ΓΟΥΡΟΥΝΟΚΕΦΑΛΑΝ ΤΗ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΤΩΝ ΟΜΟΚΛΙΝΩΝ ,ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΟΠΟΥΣΤΙΩΝΟΣ , ΤΗΣ ΕΥΝΟΥΧΟΥ ΑΥΛΗΤΡΙΔΟΣ ΧΟΝΤΡΟΚΟΤΖΙΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΩΝ ΘΕΡΑΠΑΙΝΙΔΩΝ ΚΑΜΕΝΙΩΝΟΣ ΤΟΥ ΓΟΝΥΠΕΤΟΥΣ ΛΑΦΥΡΑ ΤΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΣΤΕΛΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΝ ΑΧΡΙΔΟΣ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΓΡΑΦΗΝ .ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΠΛΗΝ ΓΡΑΙΚΟΜΑΝΩΝ. ΚΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΕΣ ΕΞ ΑΞΙΟΠΙΣΤΩΝ ΠΗΓΩΝ ΠΡΟ ΤΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ Ο ΝΕΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΘΑ ΠΡΟΒΕΙ ΕΙΣ ΕΚΑΘΑΡΙΣΙΝ ΤΩΝ ΜΕΤΩΠΙΣΘΕΝ ,ΗΤΟΙ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΙΝ ΤΗΣ ΠΑΛΛΑΙ ΠΟΤΕ ΓΡΑΙΚΙΑΣ ΕΓΚΑΘΙΣΤΩΝ ΩΣ ΤΟΠΟΤΗΡΗΤΗΝ ΤΟΝ ΠΑΚΙΟΝ ΞΕΠΟΥΛΟΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΝ ΝΥΝ ΥΠΟΔΥΟΜΕΝΟΝ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟΝ ΤΗΣ ΓΡΑΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΟΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΝ ΜΕΤΑ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΟΜΟΚΛΙΝΩΝ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΚΙΝΗΣΑΣΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]