Βενιζέλος σε Τσακαλώτο: Τα δώσατε όλα, σηκώσατε και τα πόδια δυστυχώς (βίντεο)

Αναφερόμενος στα υπερπλεονάσματα, με τα οποία δεσμεύτηκε η κυβέρνηση απέναντι στους εταίρους, ο βουλευτής της ΔΗΣΥ επέκρινε τον υπουργό Οικονομικών

Προβληματισμό για το περιεχόμενο της συμφωνίας για το «Σκοπιανό» και την ουσιαστική απάλειψη των αλυτρωτικών στοιχείων και αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση για την διαπραγματευτική της τακτική που όπως είπε δημιουργεί τετελεσμένα για την χώρα πριν την απόφαση της ελληνικής Βουλής άσκησε ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος με παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής.

Παράλληλα, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε και σφοδρή αντιπαράθεση με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο για την πορεία της οικονομίας και τα υψηλά πλεονάσματα που προβλέπει το νέο Μεσοπρόθεσμο.

Ο διάλογος είναι χαρακτηριστικός:

Ε. Βενιζέλος : «Είναι οικιοθελής επιλογή της κυβέρνησης τα υπερπλεονάσματα για να κάνει αναδιανομή με μικρά πλεονάσματα; Τώρα έγινε και γραπτή δέσμευση έναντι των εταίρων μας. Δεν σας παίρνει κανείς ως σοβαρό διαπραγματευτή όταν δεσμεύεσαι σε υψηλά πλεονάσματα υπονομεύοντας κάθε προοπτική ανάπτυξης. Τα υπερπλεονάσματα δεν δικαιολογούνται. Αποδεχθήκατε τα υπερπλεονάσματα πριν γίνει η συζήτηση για το χρέος και μάθουμε ποιοι θα είναι οι αναγκαίοι τόκοι για τα επόμενα χρόνια.

Ε. Τσακαλώτος: σηκώνω τα χέρια ψηλά

Ε. Βενιζέλος: σηκώνετε και τα πόδια, δυστυχώς! Ηρεμείστε και παρακολουθείστε. Οχι πολιτική υστερία σε εμένα

Πάντως μετά από την αντιπαράθεση ο κ. Βενιζέλος ζήτησε την διαγραφή της επίμαχης φράσης από τα πρακτικά της Ολομέλειας.

«Υπάρχει μια σατανική σύμπτωση. Σήμερα που η βουλή συζητά το μνημόνιο μετά το μνημόνιο με μακροχρόνιες δεσμεύσεις που καλύπτουν όλη την επόμενη 4ετία και φθάνουν εως το 2060. Σήμερα όμως κυριαρχεί ένα μεγάλο ζήτημα εξωτερικής πολιτικής για την ονομασία της γειτονικής χώρας» είπε κατά την έναρξη της ομιλίας του ο κ. Βενιζέλος.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι είναι υπερ της εθνικής γραμμής για λύση με σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις και με συνταγματική αναθεώρηση της γειτονικής χώρας επισημαίνοντας ωστόσο ότι «Στοιχείο της ενιαίας εθνικής γραμμής του 1993 ήταν και η συνολική αναίρεση του αλυτρωτισμού».

«Θέλω να είμαι δίκαιος και ακριβής χωρίς τακτικισμούς και φόβο πολιτικού κόστους αλλά δεν θα είμαι ανιστόρητος» τόνισε ο ίδιος για να εξηγήσει «Περιμένω να δω το κείμενο της συμφωνίας γιατί ο διάολος κρύβεται στις λεπτομέρειες» και να προσθέσει σε άλλο σημείο «η τοποθέτηση πρέπει να είναι υπεύθυνη και να αφορά το σύνολο των ζητημάτων, δηλαδή γλώσσα, ιθαγένεια και τον συγχρονισμό των ενεργειών σε σχέση με ΕΕ και ΝΑΤΟ γιατί πράγματα που γίνονται δεν μπορούν να ξεγίνουν. Δημιουργούν τετελεσμένα». Ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση είπε «Η κυβέρνηση ήδη δεσμεύει την χώρα πριν την υπογραφή της συμφωνίας με τον τρόπο που χειρίστηκε την διαπραγμάτευση. Με τον τακτικισμό της προκειμένου να δημιουργήσει προβλήματα στην αντιπολίτευση δεν αφήνει περιθώρια βελτιώσεων που χρειάζονται σε ένα κείμενο που νομικά δεν έχει επικυρωθεί αλλά παράγει αποτελέσματα».

«Η Βουλή δυστυχώς θα επαλειφθεί εκ των υστέρων. Όταν θα έχουν διαμορφωθεί νομικές και πολιτικές διατάσεις που δεν θα μπορούν να ανατραπούν κατά την διάρκεια της κύρωσης της συμφωνίας. Η ευθύνη πολιτική και ιστορική ανήκει στην κυβέρνηση. Αφορά και τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ που στηρίζουν τον πρωθυπουργό που συμφωνεί και υπογράφει την συμφωνία» τόνισε σε άλλο σημείο και πρόσθεσε «η σατανική σύμπτωση να συζητάμε σήμερα μεγάλα θέματα οικονομικής πολιτικής και εξωτερικής πολιτικής μου επιβάλλει να θυμίσω ότι από το 2010 εως 2015 ποτέ δεν συνδέσαμε αυτά τα δύο ζητήματα. Ζητώ από την κυβέρνηση να τηρήσει αυτή την αρχή. Δεν με συγκινούν ούτε με ενθουσιάζουν οι δηλώσεις ξένων παραγόντων που τοποθετούνται πριν τοποθετηθεί η Βουλή των Ελλήνων. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι η εναγώνια διαπραγμάτευση της κυβέρνησης για έξοδο από μνημόνια συνδέεται με αυτά τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής».

Αναφορικά με την οικονομία ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι η το αφήγημα της καθαρής εξόδου έχει καταρρεύσει.

«Σήμερα αναλαμβάνετε την βαριά υποχρέωση της παροχής εγγύησης των περιουσιακών στοιχείων του Υπερταμείου για τα δάνεια 25 δις του ΕΣΜ. Πού είναι όλοι αυτοί που μας έλεγαν ότι προδίδουμε την πατρίδα λόγω αγγλικού δικαίου. Οι κήρυκες του λαϊκισμού που έλεγαν ότι θα γίνει εκτέλεση εις βάρος της περιουσίας και θα φτάσει στην Ακρόπολη; Τώρα καταλαβαίνουν από ποιο δίκαιο διέπεται η συμφωνία που υπογράφουν; Και δεν νιώθουν την παραμικρή ντροπή για όσα έλεγαν αποβλακώνοντας τους εαυτούς τους και τον λαό;» τόνισε μεταξύ άλλων.

loading...

10 thoughts on “Βενιζέλος σε Τσακαλώτο: Τα δώσατε όλα, σηκώσατε και τα πόδια δυστυχώς (βίντεο)

  1. Ρε τούρκογλου, πότε θα μάθεις τρόπους ρε; Επιτρέπεται ένας π…τσολόγος ολκής σαν εσένα να μιλάει μόρτικα; Μάθε τρόπους τούρκογλου, γιατί απ΄αυτά θα κριθείς. Τουλάχιστον να μείνεις στην Ιστορία ως ένα ευγενικό χοντρομπάζο…!

  2. ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΠΟΥ ΣΗΚΩΣΕ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ.ΕΜΦΙΑ,ΚΟΥΡΕΜΑ ΧΡΕΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ.Ε,ΟΧΙ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ.Ο ΕΝΑΣ ΑΡΧΙΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑΣ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΑΡΧΙΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΝΑ ΠΕΙΝΑΕΙ.ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΠΕΙΝΑΝΕ.ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ,ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΘΗΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΓΚΑΙΑΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΣΚΟΠΟ.ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ…

  3. ΠΡΟΤΙΜΑΣ ΤΟ ΠΟΥΣΤΟΜΠΑΖΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΤΗΣ ΠΟΥΣΤΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΡΕΛΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΩΛΗΤΙΚΗΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.ΗΛΙΘΙΕ ΣΥΡΙΖΟΑΠΛΥΤΕ ΟΤΑΝ Ο ΝΤΙΓΚΙΤΑΓΚΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΛΕΕΙ ΕΞΥΠΝΑΔΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΤΙΜΑ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ(ΠΛΗΝ ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ )ΧΑΣΚΟΓΕΛΑΤΕ ΣΑΝ ΧΑΝΟΙ,ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΣΕ ΑΝΑΛΟΓΟ ΥΦΟΣ ΖΗΤΑΤΕ ΕΥΓΕΝΕΙΕΣ ? ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ? ΜΑΛΟΝ ΠΟΥΣΤΙΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΘΕΣ ΚΑΙ ΕΥΓΕΝΕΙΕΣ.ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΛΑΘΗ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΤΟΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥΣΥΡΙΖΑ ΑΠΟ ΑΛ6 ΜΕΧΡΙ ΚΑΡΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΒΑΛΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΠΟΔΑ ΠΡΩΗΝ ΠΑΣΟΚ ΘΗΛΑΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ.

  4. ΟΛΕΣ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΕΡΑΣΜΑ

  5. ΦΙΛΕ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΡΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΘΛΙΒΕΡΟΣ.ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΟΥΝ.ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΕΦΕΡΑΝ ΤΟΥΣ ΚΟΠΥΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ.ΚΑΙ ΚΟΦΤΕ ΠΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΗΛΙΘΙΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑ.ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΕΙ ΝΔ ΤΟΝ ΒΑΦΤΙΖΕΤΕ ΣΥΡΙΖΟΑΠΛΥΤΟ.ΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΑΣ?ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΚΑΙ Η ΝΔ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥΣΤΟΜΑΓΑΖΟ.Η ΞΕΧΑΣΕΣ Η ΔΕΝ ΕΙΔΕΣ Η ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ ΤΩΝ ΚΩΛΟΛΑΓΝΩΝ ΣΥΤΜΜΕΤΕΙΧΕ ΠΟΛΥΜΕΛΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΨΩΦΟΔΕΞΙΟ ΣΟΥ ΚΟΜΑ.ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ,ΟΠΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ,ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΝΔ.ΤΗΝ ΝΔ ΠΟΥ ΣΕ ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΥΣΤΟΜΑΓΑΖΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΥΣΤΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΖΑΜΙΩΝ ΨΗΦΙΣΕ ΚΑΙ ΓΑΜΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ ΨΗΦΙΣΕ ΚΑΙ ΑΝΑΔΟΧΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΟΜΟΦΥΛΟΦΥΛΟΥΣ ΨΗΦΙΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙ.ΤΩΡΑ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΝΕΙ ΨΕΥΤΟΜΑΓΚΙΕΣ ΓΙΑΤΙ Ο ΟΓΚΟΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΩΝ ΤΗΝ ΦΟΒΙΣΕ ΚΑΙ ΦΟΒΑΤΑΙ ΜΗΝ ΧΑΣΕΙ ΟΣΑ ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΜΕΙΝΑΝ.ΟΠΟΙΟΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΝΔ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΣΥΡΙΖΑ.ΟΠΩΣ Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΤΗΝ ΔΙΕΤΑΞΕ ΝΑ ΣΥΓΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ ΕΤΣΙ ΘΑ ΤΥΗΝ ΔΙΑΤΑΞΕΙ ΝΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ.ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΡΑΓΟΥΔΑ………………

  6. ΕΠΙΣΗΣ ΣΟΥ ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ ΤΟΝ ΑΓΕΝΕΣΤΑΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΡΥΣΙΑ ΣΟΥ, ΤΟ ΗΛΙΘΙΕ ΣΥΡΙΖΟΑΠΛΥΤΕ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΓΕΝΕΣΤΑΤΑ ΚΑΙ ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΣΟΥ.ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΠΟΥ ΒΡΥΖΕΙΣ ΕΤΣΙ.ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΕΣΥ.ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΗΛΙΘΙΟΣ ΠΑΣΟΚΟΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΑΠΛΥΤΟΣ.ΠΟΡΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΘΛΙΒΕΡΟΣ.ΠΙΟ ΘΛΙΒΕΡΟΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ…………..

  7. ΕΥΑΓΓΕΛΕ ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΑΠΛΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

  8. ΚΑΝΤΕ ΤΑ ΑΔΥΝΑΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΔΩΣΟΥΜΕ, ΟΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ, ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής.

    https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/7b24652e-78eb-4807-9d68-e9a5d4576eff/d-mesos-epist.pdf

    Άκυρα όλα τα μνημόνια και οι δανειακές συμβάσεις, επισημαίνει η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής.
    Με το νέο πολυνομοσχέδιο η κυβέρνηση προχωρά σ’ ένα μνημόνιο διαρκείας, το οποίο εκχωρεί τα πάντα στην κατοχή και την κυριότητα των δανειστών. Πρόκειται για συνεχή, διαδοχικά μνημόνια, τα οποία δεν θα χρειάζεται πλέον να κυρώνονται από το ελληνικό κοινοβούλιο. Ούτε καν ως «σχέδια». Όπως έγινε με τα προηγούμενα τρία, το 2010, 2012 και 2015.
    Το αποκορύφωμα του νέου πολυνομοσχεδίου είναι η τροποποίηση της Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης, την οποία καλείται με το άρθρο 109 να την κυρώσει το ελληνικό κοινοβούλιο ως «σχέδιο» και να εξουσιοδοτήσει τον υπουργό οικονομίας ύστερα να υπογράψει την κανονική σύμβαση ερήμην και εν αγνοία του. Η διαδικασία αυτή είναι τόσο κατάφωρα αντισυνταγματική, που ακόμη και η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής στην Έκθεση επί του Νομοσχεδίου αναφέρει σχετικά:
    «Παρατηρείται ότι νομοθετική κύρωση σύμβασης, ώστε αυτή να αποκτήσει ισχύ νόμου ως προς τους όρους της που τυχόν αποκλίνουν από τις ισχύουσες διατάξεις ή που θέτουν απρόσωπους κανόνες που δεσμεύουν τρίτους, νοείται µόνο εφόσον η σύμβαση έχει νομίμως υπογραφεί από τα συμβαλλόμενα μέρη. Συνεπώς, κατά νομική ακριβολογία, δεν νοείται κύρωση σχεδίου σύμβασης, δηλαδή κειμένου το οποίο δεν έχει υπογραφεί από τα συμβαλλόμενα μέρη, παρά µόνο έγκριση της Βουλής, ώστε τα εξουσιοδοτούμενα πρόσωπα να υπογράψουν σύμβαση µε το παρατιθέμενο στην προτεινόμενη διάταξη περιεχόμενου.» (σελ. 28-29).
    http://dimitriskazakis.blogspot.com/2018/06/blog-post_13.html

  9. αν το έλεγε αυτό κανένας χρυσαυγίτης τι θα λέγατε….. αλήτες ρουφιάνοι δημοσιογράφοι…

  10. ΓΕΛΟΙΕ ΑΝΟΙΞΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΛΕΞΙΚΟ ,ΑΚΟΥ ΒΡΙΖΕΙΣ ΜΕ ΥΨΙΛΟΝ ,ΤΕΤΟΙΟ ΣΤΟΥΡΝΑΡΙ?

Comments are closed.