Γερμανοκινεζική συμφωνία για την προστασία του ελεύθερου εμπορίου

Ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Γουάνγκ Γι είχε την Πέμπτη συνομιλίες με τον Γερμανό ομόλογό του Χάικο Μάας, με τις δύο πλευρές να συμφωνούν στην από κοινού προστασία του ελεύθερου εμπορίου και του πολυμερούς εμπορίου.

 Ο Γουάνγκ είπε ότι Κίνα έχει δώσει προτεραιότητα στους σινογερμανικούς δεσμούς όσον αφορά στις σχέσεις της με την Ευρώπη. Μετά την αναβάθμιση των διμερών σχέσεων σε μία συνολική στρατηγική εταιρική σχέση, οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών έχουν εισέλθει σε μία νέα φάση ταχείας ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τον Γουάνγκ, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της Γερμανίδας καγκελαρίου ‘Αγγελα Μέρκελ στην Κίνα την περασμένη εβδομάδα, οι ηγέτες των δύο χωρών συμφώνησαν ότι η Κίνα και η Γερμανία πρέπει να αποτελέσουν παράδειγμα συνεργασίας που είναι προς όφελος και των δύο πλευρών, να καθοδηγήσουν την ανάπτυξη των σινοευρωπαϊκών δεσμών, να υποστηρίξουν έναν νέο τύπο διεθνών σχέσεων και να παραμερίσουν τις ιδεολογικές διαφορές.

Από την πλευρά του, ο Μάας σημείωσε ότι η Γερμανία είναι έτοιμη να ενισχύσει τις υψηλού επιπέδου ανταλλαγές και τον στρατηγικό συντονισμό με την Κίνα, καθώς οι ηγέτες των δύο χωρών πέτυχαν σημαντική συμφωνία αναφορικά με την εμβάθυνση της διμερούς συνολικής στρατηγικής εταιρικής σχέσης.

«Η Γερμανία και η Κίνα είναι μεγάλες χώρες στο εμπόριο και σημαντικοί εμπορικοί εταίροι. Οι δύο πλευρές πρέπει από κοινού να προστατέψουν το σύστημα του ελεύθερου εμπορίου και να αντιταχθούν στον προστατευτισμό στο εμπόριο, σε μία προσπάθεια να διασφαλίσουμε τα κοινά συμφέροντά μας», είπε ο Μάας.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Γερμανία αναγνωρίζει τις κινήσεις της Κίνας να ανοίξει περαιτέρω τις αγορές της και να μειώσει τους δασμούς, κάτι που θα διευκολύνει το εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών.

loading...