ΣΥΡΙΖΑ: Έχουμε χρέος να αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις στην Ευρώπη των κλειστών συνόρων

“Το δράμα των εκατομμυρίων ανθρώπων που αναγκάζονται να ξεριζωθούν από τις εστίες τους οφείλει να κινητοποιήσει όλες τις προοδευτικές δυνάμεις, προκειμένου να αντιμετωπιστεί με αλληλεγγύη και ανθρωπισμό” αναφέρεται στο μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ για την Παγκόσμια Ημέρα των Προσφύγων.

“Η Ελλάδα βρίσκεται τα τελευταία χρόνια στο επίκεντρο της προσφυγικής κρίσης. Η ελληνική κοινωνία παραδίδει σε ολόκληρη την Ευρώπη μαθήματα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια για την υποδοχή και την προστασία των προσφύγων, ωστόσο, οι προσπάθειες μεμονωμένων χωρών δεν επαρκούν. Η αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης πρέπει να γίνει αντικείμενο της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνολικά, στο πλαίσιο μιας κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής, με συνευθύνη των κρατών μελών και προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων των προσφύγων και των μεταναστών” σημειώνεται στο μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο καταλήγει:

“Έχουμε χρέος να αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις στην Ευρώπη των κλειστών συνόρων, της ξενοφοβίας και της άκρας δεξιάς. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων, για νόμιμες και ασφαλείς διόδους, για την καταπολέμηση των αιτιών που οδηγούν τους ανθρώπους στην προσφυγιά. Ο τερματισμός των πολεμικών συγκρούσεων, η ασφάλεια και η σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, αποτελούν αναγκαία βήματα προκειμένου να αντιμετωπιστεί το δράμα της προσφυγιάς”.

loading...

8 thoughts on “ΣΥΡΙΖΑ: Έχουμε χρέος να αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις στην Ευρώπη των κλειστών συνόρων

  1. Απορώ γιατί δεν μαζεύεται όλα τα λαθροπηθικια στα σπίτια σας και να τα τάιζετε

  2. ΕΧΕΤΕ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΤΕ ΟΜΑΔΙΚΑ ΤΩΡΑ ΠΡΙΝ ΕΊΝΑΙ ΑΡΓΑ

  3. "ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ"

    Θέλουν εδώ και τώρα να χωρίσουν τα « οικόπεδα» στα Δυτικά Βαλκάνια για να ασχοληθούν σοβαρά με τον αστάθμητο παράγοντα που λέγεται Ερντογάν.
    Και φυσικά την νύφη πρέπει να την πληρώσει η Ιστορία της Ελλάδος που την ξεπουλούν όσο – όσο, όπως πούλησαν τόσα χρόνια μέσω των μνημονίων τους Έλληνες.
    Τα Σκόπια είναι κομμάτι του ενεργειακού μονοπατιού των αγωγών προς την Κεντρική Ευρώπη και απαγορεύεται ρητά να το χρησιμοποιήσουν οι Ρώσοι και Τούρκοι με τον γνωστό Turkish stream.
    Για αυτό και οι Ρώσοι παρακολουθούν τα τεκταινόμενα περί της νέας ονομασίας των Σκοπίων λες και ήταν δικό τους θέμα .
    Οπότε η οποιαδήποτε ενημέρωση από αυτούς κρίνεται με ιδιαίτερη σοβαρότητα.
    « Sputnik: Το ΝΑΤΟ σχεδιάζει να ‘καταπιεί’ τα Σκόπια χωρίς δημοψήφισμα για το όνομα» Ιούνιος 19, 2018. 21:18
    «Στη σύνοδο κορυφής των ηγετών του ΝΑΤΟ, τον Ιούλιο, σε λιγότερο από ένα μήνα, προκύπτει το ζήτημα- μετά την υπογραφή από την Αθήνα και τα Σκόπια της ‘ιστορικής’ συμφωνίας- εάν η ‘Μακεδονία’ πάρει πρόσκληση για να ενταχθεί στη Στρατιωτική Συμμαχία.
    Αν και ο πρόεδρος της Ελλάδας, Προκόπης Παυλόπουλος, είπε ότι η πλήρης εφαρμογή της συμφωνίας για το νέο όνομα της ‘Μακεδονίας’ και η αλλαγή του Συντάγματος της πρώην γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας, αποτελούν προϋποθέσεις για ένταξη στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ,. φαίνεται ότι η Συμμαχία εξακολουθεί να μην έχει τέτοιους αυστηρούς κανόνες όταν ενδιαφέρεται να ‘τραβήξει’ κάποιον κάτω από την ομπρέλα της.
    Το τελευταίο παράδειγμα είναι το Μαυροβούνιο, που εντάχθηκε στο ΝΑΤΟ χωρίς δημοψήφισμα και κανονικές διαδικασίας, παρόμοιες ήταν και οι εντάξεις των χωρών της Βαλτικής.
    Σύμφωνα με πολιτικό αναλυτή Αλεξάνταρ Πάβιτς, η περίπτωση του Μαυροβουνίου με το ΝΑΤΟ, έδειξε ότι η Συμμαχία χρησιμοποιεί κάθε μέσο, προκειμένου να επεκταθεί πιέζοντας τις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας να ενταχθούν σε αυτήν, δημιουργώντας μέτωπο κατά της Ρωσίας.
    «Στην περίπτωση του Μαυροβουνίου, υπήρξε ένα κυριολεκτικά πλασματικό πραξικόπημα, πίσω από το οποίο ισχυρίζονταν ότι βρίσκονταν η Ρωσία. Οι ισχυρισμοί αυτοί έγιναν χωρίς αποδεικτικά στοιχεία και φυσικά εμποδίστηκε η διοργάνωση δημοψηφίσματος στο Μαυροβούνιο σχετικά με το θέμα της εισδοχής του στο ΝΑΤΟ και ο λαός παραμελήθηκε εντελώς σε αυτήν την ιστορία.
    Το ίδιο ισχύει και στα Σκόπια, πέρα από την πλειοψηφική γνώμη των ‘Μακεδόνων’ αλλά και πέρα από την πλειοψηφική άποψη των Ελλήνων.
    Τώρα υπάκουοι πολιτικοί σαν τον Τζουκάνοβιτς του Μαυροβουνίου, είναι ο Ζάεφ και ο Τσίπρας που και οι δύο ελέγχουν την πολιτική σκηνή και εξελέγησαν για ορισμένους σκοπούς,  με το τέχνασμα της βούλησης του λαού», δήλωσε ο Πάβιτς.
    Ο ίδιος θα επισημάνει ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία προφανώς βιάζεται να δεχθεί τη ‘Μακεδονία’ καθώς αυξάνονται οι συγκρούσεις στο εσωτερικό του ΝΑΤΟ.»

  4. ΣΥΝΕΧΕΙΑ
    ======================

    (Στοιχεία από rs.sputniknews.com) The Hellenic Information Team
     Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος
    http://www.echedoros-a.gr
    Ουσιαστικά αναρωτιούνται οι Ρώσοι πως τα Σκόπια θα αποφύγουν το δεσμευτικό πλαίσιο του χρονοδιαγράμματος της υπογραφείσης συμφωνίας και δεν θα διεξαγάγουν δημοψήφισμα για την νέα ονομασία;
    Έτσι αφήνουν πιθανά υπονοούμενα ότι μπορεί να μην προχωρήσουν και σε αναθεώρηση του Συντάγματος τους, όσο αναφορά τον ιστορικό αλυτρωτισμό τους.
    Στοχοποιούν με το ανωτέρω άρθρο και τον Προκόπη Παυλόπουλο σε σχέση με την προσήλωση του στο δεσμευτικό γράμμα της συμφωνίας Ελλάδος – Σκοπίων.
    Και καταλήγουν ότι όλα αυτά μπορεί να θεωρηθούν δευτερεύοντα ώστε να θυσιαστούν στην βιασύνη του ΝΑΤΟ για να « καταπιεί» τα Σκόπια , όπως λένε.
    Εμείς θα λέγαμε ότι το αδηφάγο ΝΑΤΟ θέλει να καταπιεί και ΙΣΤΟΡΙΑ χιλιάδων αιώνων της Μακεδονίας που την διδάσκονται στις στρατιωτικές σχολές τους.
    Δηλ. εκείνο το χαρτί που υπογράφηκε με λαμπρές τελετές – τούρτες γενεθλίων – πολύ ξύλο και έξυπνα καπνογόνα στις ΠΡΕΣΠΕΣ αρκεί από μόνο του;
    Είναι τόσο δυνατό , έχει ισχυρή νομική υπόσταση και μπορεί να παράγει αποτελέσματα ώστε να ξεπεραστούν με ευκολία όλα τα υπόλοιπα που έπονται;
    Αυτοί που βιάζονται σκοντάφτουν.
    Όλοι οι ισχυροί σε Ανατολή και Δύση το ριζικό τους έφερε στην Ελληνική Μακεδονική Γη του Μεγ. Αλεξάνδρου για να σκοντάψουν εδώ στο μέρος που το διαφεντεύει αποκλειστικά η ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟ καθότι είναι ο Κλήρος ΤΗΣ ομού με το Περιβόλι της στον Άθωνα.
    Από την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ξεκίνησαν όλα μια μέρα του Ιουνίου του 2018 θα γράφει ο ιστορικός του μέλλοντος αιώνος και θα μνημονεύει εκείνους τους Έλληνες που σαν νέοι Μακεδονομάχοι είπαν ΟΧΙ στην δόλια βιασύνη των ισχυρών να καταπιούν τις ΠΑΝΑΝΘΡΏΠΙΝΕΣ ΑΞΙΕΣ της Ελληνικοτάτης Μακεδονίας μας.
    ΣΤΩΜΕΝ καλώς
    Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

    https://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2018/06/blog-post_152.html#more

  5. Μετά τη Μακεδονία σειρά έχουν :::

    Τα Ιωάννινα η Πρέβεζα η Αρτα η Κέρκυρα

    Η Θράκη τα νησιά του Αιγαίου και ας θυμηθούμε το ΣΧΕΔΙΟ

    =========================================================

    Ένα video – σταθμός για την σύγχρονη Ελληνική ιστορία. Ένα video που δεν πρέπει να ξεχάσει κανένας Έλληνας …

    Είναι η στιγμή που η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Ελληνικής Βουλής Άννα Ψαρούδα – Μπενάκη, παραδίδει την Προεδρία της Δημοκρατίας στον Κάρολο Παπούλια στις 8 Φεβρουαρίου 2005.

    Απευθυνόμενη προς τον νέο Πρόεδρο η Μπενάκη, με το παρακάτω μικρό και περιεκτικότατο κείμενο, τον «ενημερώνει» χωρίς να έχει (απ΄όσο πιστεύουμε) κάποιο κληρονομικό χάρισμα, για όσα εφιαλτικά πρόκειται να συμβούν στην πατρίδα … χωρίς δισταγμό, απροκάλυπτα, χωρίς έστω κάποιο κόμπιασμα φωνής …

    Από την άλλη, ο νέος Πρόεδρος Κ. Παπούλιας, ακούει, δεν εκπλήσσεται, συμφωνεί και αναλαμβάνει την Προεδρία …

    «Αναλαμβάνετε κύριε Πρόεδρε την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν πολλά γεγονότα και εξελίξεις.

    Η ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση, ενδεχομένως, και της συνταγματικής συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές, καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά ίσως και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως, η δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης».

    Παρευρισκόμενοι σ΄αυτή την λιτή κι΄απέριττη τελετή; Λίγοι και καλοί … Σούρλας, Πετσάλνικος και κάποιος τρίτος άγνωστος, που εμφανίζονται σε σύντομο πλάνο άλλου video (που μπορείτε να δείτε ΕΔΩ ). Ο μεν πρώτος κοιτάζει το πάτωμα (ελέγχει την καθαριότητα;), ο δεύτερος παρακολουθεί χαμογελαστός (;;;) κι΄ο τρίτος ελέγχει το ταβάνι (διαπιστώνει ότι θέλει βάψιμο;) …

    Οποιοδήποτε σχόλιο, θεωρείται περιττό.

    Το συλλεκτικό video – ντοκουμέντο

    https://apokalypsis.gr/index.php/el/greece/conspiracy/172-benaki-papoulias-analipsi-proedrias

  6. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΥΠΗΡΟ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΞΕΡΙΖΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΑΠΟ 'ΚΕΙ

    ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΜΩΣ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΤΕ ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ ΝΑ ΓΡΑΨΕΤΕ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΟΥΝΑΝΕ

    ΠΟΙΟΙ ΦΤΑΙΝΕ ΠΟΥ ΦΕΥΓΟΥΝ ΚΑΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ
    ΠΟΙΟΙ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΖΩΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΤΡΕΓΜΕΝΟΥΣ
    ΠΟΙΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ ΤΟΥΣ
    ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΑΝΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ?
    ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΤΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ
    ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΨΥΧΩΝ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ ΠΑΜΠΤΩΧΕΣ?

    ΠΟΙΟΙ ΤΟΥΣ ΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΝΟΜΙΜΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΤΟΥΣ ?

    Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ? ΟΧΙ
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΙΑ ΑΦΟΥ ΤΑ ΦΑΓΑΝΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΣΥΝΕΡΓΟΙ

    ΓΙ ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΕΚΕΙ ΣΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΑΤΕ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ ΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΩΣΤΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΜΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΘΟΥΝ ΚΙΝΗΤΡΑ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ Ο ΘΕΟΣ ΕΔΩΣΕ ΤΑ ΠΛΟΥΤΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΠΑΓΕΣ

    ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΕ ΚΑΛΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΤΑΤΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥΣ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΣΑΝ ΤΑ ΖΩΑ
    ΝΑΤΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΤΕ ΔΟΥΛΟΥΣ ΓΙΑ ΦΤΗΝΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΣ ΑΝΙΑΡΕΣ ΑΓΑΠΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΧΙΑ ΛΟΓΙΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΠΑΨΕ ΝΑ ΜΑΣΑΕΙ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΑΣ

    ΟΛΟΙ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ

  7. Λυσατε τα προβληματα των Ελληνων και τωρα μεριμνατε για τα πηθικια….αντε σαλτα και γ@@@@@ου ρε πρωτη φορα αριστερα..

  8. ΜΠΡΑΒΟ ΣΥΡΙΖΟΚΑΜΕΝΟΙ ΦΕΡΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΦΘΑΝΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΣΑΣ ΕΛΛΑΔΑ ΨΥΧΑΣΘΕΝΙΚΑ ΤΑΒΕΡΝΟΜΑΖΩΜΑΤΑ ΜΠΕΚΡΗΔΩΝ

Comments are closed.