Απάντηση Γ. Ιβανόφ σε Ζ. Ζάεφ: «Ρίξε με αν τολμάς – Η θέση μου για τη συμφωνία δεν αλλάζει»

Άμεση ήταν η απάντηση του προέδρου της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβανόφ στον πρωθυπουργό της χώρας Ζόραν Ζάεφ. «Ρίξε με αν τολμάς» ήταν το μήνυμα, που έστειλε ο Σκοπιανός πρόεδρος, ο οποίος αρνείται να υπογράψει τη συμφωνία των Σκοπίων με την Ελλάδα για την επικύρωση του ονόματος «Βόρεια Μακεδονία».

Οι δηλώσεις του Ζάεφ σε τηλεοπτική του συνέντευξη πως αν χρειαστεί να εκδιώξει τον Ιβανόφ προκάλεσαν σάλο. Και την οργισμένη αντίδραση του ίδιου του προέδρου της ΠΓΔΜ. Που σήκωσε το γάντι και κάλεσε τον πρωθυπουργό, μαζί με τις αλλαγές για το Σύνταγμα να καταθέσει και την πρόταση μομφής εναντίον του.

Σε δήλωση της προεδρίας που μετέδωσε το makfax, ο Ιβανόφ κάνει λόγο για ψεύτικες απειλές από πλευράς Ζάεφ. «Καλώ τον Ζάεφ με τα ίδια 2/3 της Βουλής που απαιτούνται για την αλλαγή του Συντάγματος, να ξεκινήσει αμέσως και τη διαδικασία για τις ευθύνες του προέδρου, δηλαδή πρόταση μομφής. Η θέση μου σχετικά με την επιβλαβή συμφωνία για το όνομα είναι οριστική και παραμένει αμετάβλητη παρά τις απειλές και τις πιέσεις», αναφέρει ο Ιβανόφ.

loading...