Οι Αλβανοί συγχαίρουν τον Α.Τσίπρα για την «ιστορική» εκχώρηση της Μακεδονίας: «Είσαι προοδευτικός ηγέτης»

Ακόμα και η ανθελληνικής συμπεριφοράς αλβανική κυβέρνηση του Έντι Ράμα δίνει τα εύσημα στον Α.Τσίπρα που συμφώνησε να εκχωρήσει τα ιστορικά δικαιώματα της Μακεδονίας

Μέσω των social media επέλεξαν τα μέλη της ανώτατης πολιτικής ηγεσίας της Αλβανίας να εγκωμιάσουν τη χθεσινή συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ για το όνομα των Σκοπίων χαρακτηρίζοντάς την «ιστορική».

«Η ιστορική συμφωνία φθάνει την πολύ αναμενόμενη στιγμή ως ευρωατλαντική προοπτική για την περιοχή μας», γράφει, μεταξύ των άλλων, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ιλίρ Μέτα.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Έντι Ράμα, επίσης στο Twitter, χαρακτηρίζει τους πρωθυπουργούς των δύο χωρών «προοδευτικούς ηγέτες» που «έγραψαν σήμερα την ιστορία». Απευθυνόμενος στους πρωταγωνιστές της συμφωνίας, γράφει: «Σήμερα τα Βαλκάνια είναι ένα καλύτερο μέρος χάρη σε εσάς».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Λιουλεζίμ Μπάσια χαιρετίζοντας, από την πλευρά του, τη συμφωνία στο Twitter και εξ ονόματος του Δημοκρατικού Κόμματος σημειώνει: «Θα επιφέρει (σσ. η συμφωνία) την όσο πιο γρήγορη ένταξη της “Βόρειας Μακεδονίας” στο ΝΑΤΟ και παραπέρα, την κοινή πορεία στη γεμάτη προκλήσεις και ελπίδες διαδικασία της ένταξης των χωρών μας στην ΕΕ».

Το Twitter επέλεξε να χαιρετήσει τη συμφωνία και ο Αλβανός υπουργός Εξωτερικών, Ντιτμίρ Μπουσιάτι, ο οποίος απευθύνει ευχές «στους γείτονες και φίλους» και εκφράζει την πεποίθηση ότι η συμφωνία «ανοίγει τον δρόμο για την ένταξη στην Ευρωατλαντική οικογένεια όχι μόνο μίας χώρας, αλλά όλης της περιοχής».

Σημειώνεται ότι τα αλβανικά ΜΜΕ μετέδωσαν απευθείας τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ.

loading...

9 thoughts on “Οι Αλβανοί συγχαίρουν τον Α.Τσίπρα για την «ιστορική» εκχώρηση της Μακεδονίας: «Είσαι προοδευτικός ηγέτης»

  1. ΔΕΙΤΕ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΑ ΑΛΒΑΝΑ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΣΥΓΧΑΙΡΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΔΟΤΗ
    ΣΕΙΡΑ ΕΧΕΙ Η ΤΣΑΜΟΥΡΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΤΑ ΓΙΑ ΝΑ
    ΞΑΝΑ ΣΥΓΧΑΡΟΥΝ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΤΟ ΠΡΟΔΟΤΗ ΕΥΓΕ!!!

  2. ΚΟΡΑΚΑΣ ΚΟΡΑΚΟΥ ΜΑΤΙΑ ΒΓΑΖΕΙ;

  3. αισχος να σε συγχαιρει ενας αλβανομουρης

  4. Τι είναι «πρόοδος» και τι «φασισμός» για την κυβέρνηση: Οι ΦΩΤΟ που ΠΡΕΠΕΙ να κάνουν τον γύρο της Ελλάδας. ΒΙΝΤΕΟ

    Δεν θα πούμε πολλά λόγια. Για την κυβέρνηση, το να βγαίνει κάποιος έξω ημίγυμνος, γυμνός ή μασκαραμένος για χάρη του Gay Pride, είναι πρόοδος και ανάπτυξη. Πόσο μάλλον, όταν στα γεννητικά του όργανα τοποθετεί Αγίους…
    ή σύμβολα της Ελληνοορθοδοξίας, καταπατώντας τον σεβασμό στα πιστεύω του άλλου. Όταν πολίτες όμως βγαίνουν για να διαδηλώσουν υπέρ της Μακεδονίας και κατά της παράδοσης του ονόματος και όσων επιδιώκονται να ακολουθήσουν, τότε είναι εθνικιστής», φασίστας», γραφικός και «σκοταδιστής». Μάλιστα όπως δήλωσε ο Νίκος Κοτζιάς η Ελλάδα με χαρά θέλει να λύσει το Σκοπιανό, εις βάρος φυσικά, συμπληρώνουμε εμείς, των ελληνικών συμφερόντων αλλά και δικαιών. […] Δεν θα πούμε πολλά λόγια. Για την κυβέρνηση, το να βγαίνει κάποιος έξω ημίγυμνος, γυμνός ή μασκαραμένος για χάρη του Gay Pride, είναι πρόοδος και ανάπτυξη. Πόσο μάλλον, όταν στα γεννητικά του όργανα τοποθετεί Αγίους ή σύμβολα της Ελληνοορθοδοξίας, καταπατώντας τον σεβασμό στα πιστεύω του άλλου. Όταν πολίτες όμως βγαίνουν για να διαδηλώσουν υπέρ της Μακεδονίας και κατά της παράδοσης του ονόματος και όσων επιδιώκονται να ακολουθήσουν, τότε είναι εθνικιστής», φασίστας», γραφικός και «σκοταδιστής». Μάλιστα όπως δήλωσε ο Νίκος Κοτζιάς η Ελλάδα με χαρά θέλει να λύσει το Σκοπιανό, εις βάρος φυσικά, συμπληρώνουμε εμείς, των ελληνικών συμφερόντων αλλά και δικαιών.
    Παραθέτουμε τις δύο παρακάτω βιντεο για να «χωνέψουμε» όλοι τι είναι «πρόοδος» για την κυβέρνηση και τι «φασισμός»

    https://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2018/06/gay-pride-gay-pride.html#more

  5. Όταν σε συγχαίρουν κάτι τύποι σαν τον Ράμα καταλαβαίνεις αμέσως ότι δεν πας καλά…

  6. Δεν χρειάζεται να σε πούμε εμείς προδότη κε Πρωθυπουργέ!… Αρκεί που σε συγχαίρει για την πράξη σου αυτή ένας θανάσιμος εχθρός της Ελλάδος!….. Μου θυμίζει το ''Bravo Giorgos'' τών Τούρκων στον Ακατανόμαστο!(τον Γιώργο Τσάντ-Μινέϊκο καί ολίγον Papandreous)……… …Ε.

  7. Σου λέει ο μαφιόζος ΡΑΜΑ αν οι Σκοπιανοί πήραν το όνομα , την γλώσσα και την εθνότητα από τον ΧΑΖΟΧΑΡΟΥΜΕΝΟ , τότε γιατί και εμείς να μην ζητήσουμε να φθάσουν τα σύνορα μέχρι την ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ , με αυτούς τους ηλίθιους σου λέει όλα είναι δυνατά

  8. ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΒΑΝΑ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΘΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΖΗΜΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥΣ ΞΥΠΟΛΗΤΟΥΣ

  9. Ο Κοτζιας θα φέρει την Αλβανία στην Κέρκυρα, έτσι θα λυθεί και το Αλβανικό,
    Ο Κοτζιάς είναι διαπραγματευτής;;;;;;;; με αυτά,,,,,,,,, το έδειξε, παραχωρώντας με καμάρι τη Μακεδονία,

Comments are closed.