Έρμε λαέ, που έμπλεξες με δαύτους…

Υποτίθεται ότι ο Τσίπρας και η παρέα του έχουν υποσχεθεί στα κοράκια να ξεπουλήσουν τη Μακεδονία, και ως αντάλλαγμα να πάρουν… 30 αργύρια μπας και καταφέρουν να σερβίρουν στους σανοφάγους επιτυχώς την… καθαρή έξοδο.

Όμως, όπως εξελίσσονται τα πράγματα, φαίνεται ότι ο λαοπρόβλητος αυταπατήθηκε για μια ακόμη φορά και εγκλωβίστηκε στην μειοδοσία του.

Ούτε τη Μακεδονία μπορεί να ξεπουλήσει καθώς σκοντάφτει -άκουσον άκουσον- στον πατριωτισμό των Σκοπιανών, αλλά ούτε και την… καθαρή έξοδο να διανθίσει για να γλιτώσει την αναπόφευκτη εκλογική συντριβή, όποτε κι αν αποφασίσει να στήσει τις κάλπες.

Τα δίνει όλα και δεν παίρνει τίποτα.

Όχι μόνο δεν παίρνει, αλλά οι δανειστές τον διασύρουν ασύστολα.

Ούτε καν το 1 δισ. από την προηγούμενη αξιολόγηση δεν του δίνουν.

Αντίθετα, τον εμπαίζουν κανονικότατα, απαιτώντας να γίνει ακόμη πιο ανάλγητος όσον αφορά τους πλειστηριασμούς και να ρίξει επιτέλους κανένα φράγκο στην αγορά, την οποία στέγνωσε για να βγάλει τα ματωμένα πλεονάσματα και μαξιλαράκια, και θα σκεφτούν αν θα του δώσουν… τη δόση του.

Κοινώς, ρόμπα ξεκούμπωτη ο άνθρωπος που μας βγάζει από τα μνημόνια, από τα οποία βγαίναμε το 14’, αλλά τότε είχε διαφορετική γνώμη.

Και τί κάνει αντί να πηδήξει από την ταράτσα του Μαξίμου, λόγω του νέου εξευτελισμού του;

Προς εξευμενισμό των κορακιών, μήπως και τον λυπηθούνε, φέρνει για ψήφιση στη Βουλή το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που περιλαμβάνει όλα αυτά τα αστεία περί πλεονασμάτων – μαμούθ αλλά και μια σειρά από μέτρα – φωτιά. Όπως π.χ. την αύξηση του ΕΝΦΙΑ (που ήταν παράνομος και θα καταργούνταν), την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, την επιβεβαίωση για τις περικοπές στις συντάξεις, τη μείωση του αφορολόγητου και άλλα υφεσιακά μέτρα.

Προς επίρρωση της δουλικότητάς του, ο αθεόφοβος περνάει και διάταξη μέσω της οποίας οι δανειστές ακόμη κι αν διαλυθεί το κράτος θα έχουν διασφαλισμένα τα λεφτάκια τους. Βάζει ενέχυρο δηλαδή την κρατική περιουσία, για να αισθάνονται ασφαλείς οι τοκογλύφοι. Και νομίζει ο κακόμοιρος ότι θα αντισταθμίσει τον ραγιαδισμό του με τα αντίμετρα – πείνας που θα μοιράσει στους χαχόλους για να τον ψηφίσουν.

Στο μεταξύ, σκουπίζει το σύνολο των ταμειακών διαθεσίμων όλων των φορέων της κεντρικής κυβέρνησης. Για παν ενδεχόμενο βρε αδερφέ, που ξέρεις, κι αν κάτι πάει στραβά να μην είμαστε… καβατζομένοι.

Για τέτοια συνταγή επιτυχίας μιλάμε!!!

Όμως, όσο δουλοπρεπής κι αν γίνει, πολύ φοβούμαστε ότι η μάχη των βουβαλιών (ΔΝΤ – ΕΕ) η οποία όπως όλα δείχνουν δεν θα έχει αίσιο τέλος, θα τσακίσει και πάλι τα βατράχια (Ελλάδα).

Η αρχή έγινε από την βόμβα που εξαπέλυσε τις προάλλες το Reuters, που επικαλέστηκε δηλώσεις κυβερνητικού αξιωματούχου για αναβολή της έκδοσης ελληνικών ομολόγων.

Όπως γράψαμε σε προηγούμενο άρθρο, αυτό μεταφράζεται ως κλείσιμο των αγορών στην Ελλάδα, κι όχι μόνο λόγω Ιταλίας ή Ισπανίας. Η χώρα δεν θα πάει να δανειστεί με έκδοση 10ετών καθώς τα επιτόκια είναι σταθερά πάνω από 4% όταν στις άλλες χώρες δεν ξεπερνούν το 2% με 2,5%. Και δεν θα πάει και στις άλλες εκδόσεις που σχεδίαζε να κάνει, 3ετή και 7ετή, οπότε…. αγορές τέλος για φέτος και βλέπουμε.

Ακολούθησε το χθεσινό άδειασμα των δανειστών και πλέον δεν γνωρίζουμε τι εκπλήξεις μας επιφυλάσσουν, παρόλο που την επομένη Πέμπτη οι ολετήρες θα… εγκαινιάσουν την έξοδο από τα μνημόνια ψηφίζοντας επί της ουσίας ένα νέο.

Τα επικρατέστερα σενάρια είναι τα εξής:

– Το καλό είναι να υπάρξει ρύθμιση του χρέους. Αυτό θα αποκλιμάκωνε τα επιτόκια και κάποια στιγμή θα μπορούσαμε να βγούμε στις αγορές. Παράλληλα, μια ρύθμιση που θα προέβλεπε μικρές ή καθόλου δόσεις τα επόμενα 3 έως 5 χρόνια θα βοηθούσε την Ελλάδα. Δεν θα χρειαζόταν να βγούμε στις αγορές για να δανειστούμε και με το «ξεζούμισμα» που προβλέπει και το Μεσοπρόθεσμο, θα είχαμε τεράστια πλεονάσματα και θα μπορούσε η κυβέρνηση να κάνει και παροχές.

– Το κακό είναι να μην υπάρξει ρύθμιση για το χρέος ή να αποφασίσει το ΔΝΤ ότι είναι μη βιώσιμο, κάτι που θα έδινε αρνητικό σήμα στις αγορές οι οποίες θα κλείσουν δια παντός. Πόσους μήνες θα άντεχε η Ελλάδα χωρίς δανεισμό είναι το ερώτημα;

– Υπάρχει και το ενδιάμεσο σενάριο, για ρύθμιση χρέους και ταυτόχρονα ένα πολύ σκληρό πρόγραμμα προσαρμογής που δεν θα ονομαστεί μνημόνιο αλλά θα είναι μια μνημονιάρα να με το συμπάθιο. Στην περίπτωση αυτή, που θέλουν και οι Γερμανοί περισσότερο, από τη μια η κυβέρνηση θα δίνει φιλοδωρήματα κι από την άλλη θα κόβει τα πάντα από παντού.

Πραγματικά δεν ξέρουμε ποιο σενάριο θα επικρατήσει στο τέλος. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η εγκληματική ανεπάρκεια των κυβερνώντων και ο εθελοδουλισμός τους στις εντολές των δανειστών, προμηνύουν μαύρα μαντάτα για την Ελλάδα.

Κι αυτοί τα έχουν κάνει τα κουμάντα τους. Εμείς θα κληθούμε να πληρώσουμε ξανά το μάρμαρο.

Έρμε λαέ, που έμπλεξες με δαύτους…

πηγη

loading...

7 thoughts on “Έρμε λαέ, που έμπλεξες με δαύτους…

  1. ΑΝ ΤΟ ΕΡΜΕ ΛΑΕ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΞΕΣ ΜΕ ΔΑΥΤΟΥΣ !ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΤΕ ΣΕ ^ΜΑΛΑΚΑ ΛΑΕ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΕΣ ΤΟΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΥΣ ^ ΤΟΤΕ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΑΝ ΠΑΛΙ ΕΝΟΕΙΣ ΚΑΗΜΕΝΕ ΛΑΕ ΠΟΥ ΣΕ ΜΠΛΕΞΑΝΕ ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΚΙ ΕΣΥ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ ΔΕΝ ΦΤΑΙΣ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ! Ε ΤΟΤΕ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ^ ΛΑΕ ΜΟΥ ΑΓΑΠΞΜΕΝΕ ΤΑΘΕΛΕ Ο ΚΩΛΟΣ ΣΟΥ ΗΞΕΡΕΣ ΤΙ ΔΙΑΛΕΓΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΔΙΑΛΕΞ3Σ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ ΣΤΑ ΣΚΑΤΑ! ΤΩΡΑ ΚΟΛΥΜΠΑ ^ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΤΙ ΦΤΑΙΝΕ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΣΥΡΙΖΑ? ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ,ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ ΤΙΣ ΛΑΘΟΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΣΥΝΗΘΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ.

  2. ΑΝΤΕ ΚΑΛΑ ΠΟΛΛΟΙ ΑΚΟΥΣΑΝΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΨΑΝΕ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΝΕ ΚΑΙ ΤΡΑΒΑΕΙ ΤΩΡΑ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΡΑΒΑΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΙ ΘΑ ΕΛΘΕΙ ΣΤΑ ΚΕΦΑΛΑΚΙΑ ΜΑΣ….ΕΣΥ ΚΑΥΜΕΝΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΤΣΑΠΕΛΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΒΥΖΑΚΙ (ΜΙΣΟ) ΠΟΥ ΒΖΖΙΙΝ ΒΖΖΖΙΙΝ ΣΤΡΙΦΟΓΥΡΙΖΕ Η ΕΚ ΒΑΦΗΣ ΞΑΝΘΙΑ ΠΑΛΑΙ ΠΟΤΕ ΝΤΙΖΕΖ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΓΑΤΟΥ ΤΗΣ ΤΡΟΥΜΠΑΣ ΠΗΓΕΣ ΕΣΥ ΤΑΛΑΙΠΟΩΡΕ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΕΔΙΝΕΣ ΤΑ 10αρικα ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΦΛΟΥ ΠΟΥΣΤΟΓΕΡΟΥ ΠΑΤΕΡΑΚΗ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΜΕ ΕΝΑΝ ΔΙΣΚΟ ΤΣΑΠΕΛΕΣ ΠΑΡΤΕ ΕΛΛΑΝΙΕ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΤΣΑΠΕΛΑ ΟΡΙΣΤΕ ΠΑΡΤΕ ΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΘΑΓΙΑΣΜΕΝΟ ΥΔΩΡ ΠΙΕΙΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΟΡΚΟΜΟΣΙΑ ΤΟ'ΠΙΕΣ ΑΝΕΚΡΑΞΕΣ ΖΕΥ ΖΕΥ ΖΕΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΗΡ ΑΗΡ ΑΗΡ ΓΕΝΟΙΤΟ ΓΕΝΟΙΤΟ ΚΑΙ ΠΡΡΡΡ Η ΤΣΙΡΛΑ ΠΗΓΕ ΣΥΝΝΕΦΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ? ΜΕΤΑ ΕΒΛΕΠΕΣ ΤΙΣ ΜΠΟΥΤΑΡΕΣ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑΣ-ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΤΗΣ ΚΥΛΟΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΑΠΑΚΗ Μ'ΝΑΡΑ ΕΔΙΝΕΣ ΤΑ 150αρια ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΡΠΑΖΕ ΚΑΙ ΧΛΑΑΑΤΣΣ ΤΑΧΩΝΕ ΚΑΤΑΣΤΑΡΚΑ ΑΠΑΝΩ ΣΤΟ ΜΝΙ'ΤΣ ΠΙΣΤΕΨΕΣ ΕΝΑ ΛΕΡΟ ΚΟΝΤΟΣΩΜΟ ΜΑΥΡΙΔΕΡΟ ΜΠΑΤΙΡΟΓΥΦΤΟ ΣΟΥ ΤΑ ΑΡΠΑΞΕ ΚΑΛΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΦΩΝΑΖΕΙΣ? ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΜΕΡΙΑ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΩΝΑΖΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΠΟΛΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΣΤΗΣΟΥΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΝΟΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΑΙΣΧΡΟΥ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΓΥΦΤΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΜΑΔΗΣΕ ΠΗΓΑΝ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑΣΤΗΚΑΝ Η ΤΟΥΦΕΚΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΤΑ ΜΑΣΗΞΕ!!! ΑΥΤΟΝ ΒΡΕ ΑΥΤΟΝ ΜΟΛΙΣ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΑΠΑΝΩΤΟΥ ΕΔΩ ΠΟΥΣΤΗ ΜΠΑΤΙΡΟΓΥΦΤΕ ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΙΣΩ!! ΤΙΙ? ΔΕΝ ΤΑ ΔΙΝΕΙΣ? ΠΛΑΚΩΣΤΕΤΟΝ ΣΤΑ ΣΑΤΛΑΚΙΑ ΚΑΙ Ο ΤΡΙΔΟΝΤΗΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΜΕΡΤΙΚΟ ΤΟΥ ΖΑΑΑΤΣΣ ΘΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΜΑΥΡΙΔΕΡΗ ΤΟΥ ΒΟΙΔΟΚΕΦΑΛΑ ΤΟΥ ΠΟΡΔΟΒΟΥΛΩΜΑΤΟΣ…..ΓΚΟΥΡΛΙΟΥ ΓΚΟΥΡΛΙΟΥ ΧΛΟΥΤΣΟΥ ΧΛΟΥΤΣΟΥ….

  3. ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΧΟΥΝ ΚΟΛΛΗΣΕΙ Τ' ΑΝΤΕΡΑ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΟΡΔΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΚΤΑΦΗ ΣΤΟΝ ΣΥΧΩΡΕΜΕΝΟ ΚΙ ΑΚΟΜΗ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΚΑΙ ΕΞΟΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΟΥ ΓΥΦΤΟΑΠΑΤΕΩΝΑ.
    ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΙ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΜΠΑΤΙΡΟΓΥΦΤΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΝΕ ΚΙΟΛΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΚΟΣ ΣΤΗΝ ΓΥΦΤΟΣΥΜΜΟΡΙΑ.
    ΠΑΤΕΡΑΚΗ ΠΩΣ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΡΕ ΠΟΥΣΤΟΓΕΡΕ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΛΑΜΙ ΣΟΥ;
    ΘΑ ΤΟ ΞΕΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΟ 90%;
    ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΑΗΜΟ ΘΑ ΨΟΦΗΣΕΙΣ ΠΟΥΣΤΟΓΕΡΕ. ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΧΑΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΟΥ ΓΥΦΤΟΚΑΤΣΑΠΛΙΑ ΑΠΑΤΕΩΝΑ.
    ΤΟ ΕΦΑΓΕΣ ΤΟ 1/7 ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΟΥ ΜΕ ΤΑ ΦΟΥΜΑΡΑ ΤΟΥ ΓΥΦΤΟΥ ΗΛΙΘΙΕ ΤΡΙΜΑΛΑΚΑ.

    Κατερίνα Μπερμπέρη · 21:06 ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΟΥΤΕ ΕΞΩΔΙΚΟ ΣΕ ΔΕΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΔΙΝΩ 250 ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΟΝΤΑ ΠΑΤΕΡΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΟΥ ΤΟ ΣΥΖΥΓΟ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΞΑΝΑΒΙΩΣΟΥΜΕ ΕΚΤΑΦΗ….!!! ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟ ΚΡΑΤΑΜΕ 5 ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΠΑΝΕ ΕΚΕΙ….!!!!

  4. παλιολαμογια ελεεινα σκατα υπονομων(Ε.Σ.Υ)την φαγατε την θωμη βρωμοπ@υστοι,,,

    ΕΥΤΑΞΟΥΛΑ

  5. ΑΧΑΧΑΧΑ

    ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΜΠΟΥΓΕΛΩΣΩ ΤΟΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΓΙΑ ΜΠΑΝΙΟ ΤΟΝ ΣΚΑΤΟΓΥΦΤΟ Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΒΟΘΡΟΛΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΜΑΡΙ ΤΟΥ.

    ΑΧΑΧΑΧΑ

  6. ΩΡΑΙΑ ΩΡΑΙΑ…

    ΞΑΝΑ ΣΒΗΣΑΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΟΥ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΚΑΙ ΞΕΒΡΑΚΩΝΟΥΝ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΑΜΕ ΤΙΣ ΛΑΣΠΕΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ…

    ΕΥΓΕ ΕΥΓΕ "ΕΛΛΗΝΑ" ΜΗΝ ΤΑ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΟΜΩΣ…

  7. ΟΥΥΥΣΤ ΜΩΡΗ ΧΟΛΕΡΑ ΠΟΥΣΤΟΓΕΡΕ ΤΣΑΠΕΛΟΦΑΓΕ ΣΑΛΤΑ ΚΑΙ ΓΑ ΜΗ ΣΟ ΥΥΥ ΓΚΟΥΡΛΙΟΥ ΓΚΟΥΡΛΙΟΥ ΧΛΟΥΤΣΟΥ ΧΛΟΥΤΣΟΥ

Comments are closed.