ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΝΑΒΡΑΣΜΟΣ! ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ


ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ:«ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ»







Υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος για τη συμφωνία Ελλάδας – ΠΓΔΜ σχετικά με το ονοματολογικό της γειτονικής χώρας τάχθηκαν
χθες, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στην έδρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κεντρικής Μακεδονίας, Λάζαρος Κυρίζογλου, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Ευάγγελος Λαμπάκης και η αντιπρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, Παρασκευή Βρυζίδου.

Κεντρικός στόχος είναι να εκφραστεί ο λαός μέσα από ένα δημοψήφισμα αλλά και ταυτόχρονα να μην κυρωθεί η απαράδεκτη αυτή συμφωνία» είπε ο κ. Τζιτζικώστας.

Παράλληλα, προανήγγειλε, τη διεξαγωγή κοινής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας και των δημάρχων και των δημοτικών συμβουλίων της Κεντρικής Μακεδονίας, την ερχόμενη Τετάρτη το απόγευμα.

Στη συνεδρίαση αυτή θα συμμετέχουν ακόμη τα επιμελητήρια, τα ακαδημαϊκά ιδρύματα, οι μητροπόλεις, οι σύλλογοι και οι ενώσεις της Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ προσκλήθηκαν οι περιφέρειες και τα δημοτικά συμβούλια των δήμων της Δυτικής και Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

 «Εκεί θα συναποφασίσουμε τα επόμενα βήματά μας» πρόσθεσε.

Μιλώντας για την κυβέρνηση σημείωσε: «αρνούνται και στερούν από τον ελληνικό λαό το δικαίωμά του να εκφραστεί δημοκρατικά γι΄ αυτή τη συμφωνία είτε με δημοψήφισμα, είτε ακόμα και με εκλογές.

 Τις τελευταίες μέρες κουνάνε και το δάκτυλο στην ελληνική κοινωνία λοιδωρώντας και καθυβρίζοντας τους πολίτες που αντιδρούν».

Από την πλευρά του ο κ. Μέτιος δήλωσε αντίθετος στη συμφωνία για το θέμα της ονομασίας, σημείωσε ότι δεν ελήφθησαν υπόψη οι ανησυχίες των πολιτών και υπογράμμισε ότι δεν αντιμετωπίζεται το πραγματικό πρόβλημα που είναι ο μακεδονικός αλυτρωτισμός.

Μονόδρομο και δημοκρατική διέξοδο χαρακτήρισε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος ο κ. Πατούλης και τόνισε: «στόχος μας να ενώσουμε και όχι να διχάσουμε τους Ελληνες».

Παράλληλα, επισήμανε:»είναι πρωτοφανής η αγριότητα με την οποία διαπιστώσαμε ότι αντιμετώπισε η αστυνομία κατόπιν εντολής προφανώς, την προηγούμενη Κυριακή τους πολίτες εκείνους που ήθελαν να εκφράσουν τη διαφωνία τους με τη συμφωνία των Πρεσπών». 






ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ







loading...

3 thoughts on “ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΝΑΒΡΑΣΜΟΣ! ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ

  1. NAI ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

  2. ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ

    http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2018/06/blog-post_100.html

    Έτοιμο το Διαβατήριο της Β. Μακεδονίας & με τον Όλυμπο! Θερμά συγχαρητήρια στους "αριστερούς" αμερικανοτσολιάδες Κοτζιά-Τσίπρα!
    Πένθος, θλίψη… οργή, αγανάκτηση, αγώνας να πληρώσουν με Γουδί οι αμερικανοτσολιάδες!

Comments are closed.