Πρόκληση αναρχικών στα Εξάρχεια: Έκαψαν την ελληνική σημαία

Την κράτησαν επιδεικτικά ψηλά για να τη βλέπουν οι αστυνομικοί – Καμία προσαγωγή από την ΕΛΑΣ – Τα… καθιερωμένα επεισόδια του Σαββατοκύριακου έγιναν στη συμβολή της Πατησίων με την Τοσίτσα

Σε μια άκρως προκλητική ενέργεια προχώρησαν το βράδυ της Παρασκευής προς Σάββατο οι αντεξουσιαστές που συμμετείχαν στα επεισόδια που τείνουν να γίνουν… συνήθεια κάθε Σαββατοκύριακο στην περιοχή.

Θέλοντας να δείξουν ότι η περιοχή είναι υπό τον πλήρη ελεγχός του, ορισμένα από τα άτομα που συμμετείχαν στα επεισόδια που ξεκίνησαν λίγο πριν από τη 1 τα ξημερώματα, πήραν μια ελληνική σημαία και την έκαψαν.

Στη φωτογραφία που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ φαίνονται οι αντεξουσιαστές να κρατούν τη σημαία στην οποία έχουν βάλει φωτιά και να την δείχνουν επειδικτικά προς τους αστυνομικούς.

Τα επεισόδια που κράτησαν περίπου μια ώρα σημειώθηκαν στη συμβολή των οδών Πατησίων και Τοσίτσα με ομάδες αντεξουσιαστών να πετουν μολότοφ και άλλα αντικείμενα προς τους αστυνομικούς.

Από την πλευρά τους οι άνδρες των ΜΑΤ προχώρησαν σε χρήση χημικών ενώ για λόγους ασφαλείας προχώρησαν και σε διακοπή της κυκλοφορίας στη λεωφόρο Πατησίων προκειμένου να μην υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Οι αστυνομικοί, ωστόσο, δεν κατάφεραν να προχωρήσουν σε κάποια σύλληψη ή προσαγωγή.

loading...