ΡΑΒΕΙ “ΚΟΣΤΟΥΜΙ” Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ – Μπροστά στο πολιτικό αδιέξοδο…

Γράφει ο Παναγιώτης ΑποστόλουΕπικεφαλής Στρατηγικής Πολιτικής
της “Ελλήνων Πολιτείας”

Είναι πολλοί από το περιβάλλον του Κώστα Καραμανλή που “ουρλιάζουν” ζητώντας του να λάβει πρωτοβουλίες, μετά το “άδειασμα” που του έκανε το Μέγαρο Μαξίμου διά μέσω του κολαούζου του Αλέξη Τσίπρα, διοικητή της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη, ο οποίος προσπάθησε να περάσει στην ελληνική κοινωνία, πως δεν υπήρξε κανένα σχέδιο “Πυθία” που επεξεργαζόταν τη δολοφονία του πρώην Πρωθυπουργού!

Προβοκατόρικη ενέργεια, που όμως έγινε μπούμερανγκ για την κυβέρνηση, αφού ο πρέσβης ε.τ και τότε διοικητής της ΕΥΠ Ιωάννης Κοραντής, με απάντηση – κόλαφο που έδωσε μέσω της εφημερίδας “κυριακάτικη δημοκρατία”, κατά όλων εκείνων οι οποίοι διακινούν αυτό το ψεύδος, ότι δηλαδή, δεν υπήρξε σχέδιο “Πυθία” για να βγάλουν λάδι όσους (εντός και εκτός της Ελλάδας) εμπλέκονται στην υπόθεση αυτή της απόπειρας δολοφονίας κατά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, αλλά και γενικότερα στην προσπάθεια αποσταθεροποίησης της κυβέρνησής του την εποχή εκείνη!

Βλέπουν την “επιστροφή” Καραμανλή…

Πάντως στον ευρύτερο χώρο της κεντροδεξιάς είναι πολλοί εκείνοι – καθημερινώς αυξανόμενοι – που βλέπουν τον Κώστα Καραμανλή ως τη μοναδική λύση μπροστά στο πολιτικό αδιέξοδο, που οσονούπω έρχεται…

Και βεβαίως, ελπίζουν όλοι αυτοί, πως όταν φτάσει η ώρα αυτού του πολιτικού αδιεξόδου, ο Κώστας Καραμανλής θα ηγηθεί μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας, εθνικής σωτηρίας ή όπως αλλιώς θα την ονομάσουν…

Γι΄ αυτό, όπως γνωρίζουμε, ο Κώστας Καραμανλής δέχεται αφόρητες πιέσεις προκειμένου να αναλάβει πρωτοβουλίες!

Ειδικότερα, οι πιέσεις αυτές ασκούνται από τη Μακεδονία, σε μια εποχή που οι σταλινικοί του Μαξίμου και της σημερινής κυβέρνησης ξεπουλούν τα ιερά και τα όσια της Μακεδονίας μας στους Σκοπιανούς! Και όλοι γνωρίζουν τη δύναμη του ονόματος Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη και την Μακεδονία μας…

Ζώνουν τα “φίδια” τον Κυριάκο Μητσοτάκη…

Βέβαια την επαναδραστηριοποίηση στην κεντρική πολιτική σκηνή του Κώστα Καραμανλή, δεν την βλέπει με καλό μάτι ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού δεν έχασε την ευκαιρία που του έδωσε ο διοικητής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης και προσπάθησε να την εκμεταλλευτεί διά μέσω του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Τύπου που του ανήκει και που την έκανε “σημαία”!

Άλλωστε, δεν πέρασε απαρατήρητο το γεγονός της επανάκαμψης του πρώην στενού συνεργάτη του Κώστα Καραμανλή, Θοδωρή Ρουσόπουλου, στο ραδιόφωνο των “παραπολιτικών” και της πρωινής εκπομπής του Γιώργου Τράγκα. Ο οποίος σήμερα βρίσκεται στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη και αποτελούν “ομάδα κρούσης”, μαζί με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη και τον δημοσιογράφο Τάκη Χατζή! Ο οποίος Τάκης Χατζής κατείχε τη θέση του Διευθυντή Ειδήσεων αλλά και του Ειδικού Συμβούλου στην ΕΡΤ επί της κυβερνήσεως του Κώστα Καραμανλή. Είχε δε, διοριστεί σε αυτήν τη θέση από τον Θοδωρή Ρουσόπουλο!

Έτσι οργιάζει στο παρασκήνιο, πως η αντιπαλότητα των δυο ανδρών – Καραμανλή και Μητσοτάκη – βρίσκεται στο ζενίθ της!

“Ανατροπέας” του Καραμανλή, η Ντόρα…

Στο πλευρό του ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει από “προχτές”, την Ντόρα Μπακογιάννη. Αφού έδωσαν τα χέρια προς εξυπηρέτηση των πολιτικών συμφερόντων τους. Όπως επί παραδείγματι, συμφώνησαν να στηριχτεί τελικά από τη ΝΔ, η υποψηφιότητα για το Δήμο της Αθήνας του γιου της Ντόρας Μπακογιάννη, Κώστα Μπακογιάννη!

Έτσι, για μια ακόμη φορά η Ντόρα Μπακογιάννη θα βρεθεί απέναντι στον Κώστα Καραμανλή!

Όπως βρέθηκε στο σχέδιο “Ανάν” στην Κύπρο.

Όπως της αποφάσεως Κώστα Καραμανλή για το βέτο της Ελλάδος στο όνομα της “Μακεδονίας”, στο Βουκουρέστι το 2008 στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, από όπου ξεκίνησε η “βελούδινη” ανατροπή της κυβερνήσεως Καραμανλή και στην οποία συμμετείχε η Ντόρα!

Όπως, όταν η Ντόρα Μπακογιάννη (τότε, υπουργός Εξωτερικών) κήρυξε “ανένδοτο” αγώνα κατά του Κώστα Καραμανλή, συμπράττοντας με τον Γιώργο Παπανδρέου (τότε, αρχηγός Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως) για το “άνοιγμα” Καραμανλή στη Ρωσία. Τορπιλίζοντας το μεγαλόπνοο σχέδιο Καραμανλή, για δυο τεράστια ενεργειακά έργα που σήμερα θα τα απολάμβανε ο ελληνικός λαός και δεν θα είχαμε φτάσει στα Μνημόνια. Εννοώντας, τον αγωγό πετρελαίου Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη και τον αγωγό φυσικού αερίου South Stream, που είχε συμφωνήσει ο τότε Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με τον Τσάρο της Ρωσίας Βλαδιμίρ Πούτιν!

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί η είδηση που αποκαλύφθηκε πρόσφατα, πως στο υπουργικό συμβούλιο που συγκάλεσε ο τότε Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, όταν καιγόταν η Αθήνα στις 6 Δεκεμβρίου 2008 και στο οποίο έθετε την παραίτησή του ο τότε υπουργός Εσωτερικών και νυν ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος, δυο υπουργοί της κυβερνήσεως ζήτησαν την παρέμβαση του Στρατού προκειμένου να αποκατασταθεί η τάξη (;;;)! Την ίδια ώρα που ο Κώστας Καραμανλής ζητούσε από τους υπουργούς του να αποφύγουν την αιματοχυσία! Αυτήν την ώρα λοιπόν, η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Γιώργος Αλογοσκούφης ζητούσαν την εμπλοκή του Στρατού για να χυθεί αίμα στην Αθήνα;

Ποιους άραγε εξυπηρετούσε αυτή η πρόταση;

Που αν εισακουόταν, θα είχαμε χιλιάδες νεκρούς στους δρόμους της Πρωτεύουσας και μια χώρα που θα εμπλεκόταν σε νέο Εμφύλιο!

Αρνητική η Φώφη στην προοπτική συγκυβέρνησης…

Αλλά, ας επιστρέψουμε στο πολιτικό αδιέξοδο, που οσονούπω έρχεται…

Μόλις γίνουν εκλογές (σ.σ. Οκτώβριος 2018 ή Μάιος 2019) η ΝΔ θα καταλάβει την πρώτη θέση, αλλά θα είναι αδύνατη (;;;) η αυτοδυναμία της. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγει κατά πολύ λαβωμένος αλλά ενδεχομένως να μπορέσει να περιφρουρήσει ένα σεβαστό ποσοστό της τάξεως του 20%.

Όπως όλα δείχνουν, το “Κίνημα Αλλαγής” θα είναι το τρίτο κόμμα, που θα είναι και ο ρυθμιστής στην προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης.

Όμως, όπως ενημερωνόμαστε, η Φώφη Γεννηματά είναι αρνητική σε κάθε σκέψη συγκυβέρνησης, είτε με τη ΝΔ είτε με το ΣΥΡΙΖΑ.

Αφού, το πρόσφατο παρελθόν έδειξε πως, όποτε συγκυβέρνησε το ΠΑΣΟΚ που ηγείται του “Κινήματος Αλλαγής” έχασε σημαντικά ποσοστά. Έτσι, προσπαθεί να ισορροπήσει στην άρνηση μιας συγκυβέρνησης τις δυο ισχυρές τάσεις που έχει το “Κίνημα Αλλαγής”. Την “αριστερά τάση”, του Γιώργου Παπανδρέου, Γιάννη Ραγκούση κ.α που θέλουν συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ και την “δεξιά” των Βενιζέλου, Χρυσοχοΐδη κ.α. που θέλουν με τη ΝΔ.

Κατ΄ αυτόν τον τρόπο, η κ. Γεννηματά πιστεύει πως το “Κίνημα Αλλαγής” θα ξεφύγει από “κόμμα ρυθμιστής” και θα γίνει ξανά, ένα κόμμα Εξουσίας!

Στο βάθος “αλυχτάει” ο Αντώνης Σαμαράς…

Σε αυτήν την περίπτωση, προκηρύσσονται νέες εκλογές, που όμως θα γίνουν με την απλή αναλογική, που βλάπτει κυρίως το πρώτο κόμμα, δηλαδή τη ΝΔ.

Εάν λοιπόν δεν σχηματιστεί εκ νέου κυβέρνηση, τότε, προ των τεράστιων γενικότερα προβλημάτων, θα απαιτηθεί ο σχηματισμός κυβέρνησης εθνικής ενότητας, που ως πρώτο όνομα παίζει ο Κώστας Καραμανλής!

Όλα τα παραπάνω δεν είναι δικά μου ευφάνταστα πολιτικά σενάρια, αλλά σχέδια που επεξεργάζονται πολύ σοβαρές “δεξαμενές σκέψεως” (Think Tank)!

Και οι οποίες βρίσκουν μεγάλο εμπόδιο στον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος δεν το βάζει κάτω και θέλει να είναι “Καίσαρας” στη θέση του “Καίσαρα”!

Δηλαδή, με τον δικό του πολυπληθή πολιτικό “στρατό”, δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση, πως είναι εδώ, ως “χρυσή εφεδρεία” της επιλογής Κώστα Καραμανλή!

Και προς τούτο, όλοι γνωρίζουν πως ειδικεύεται στο να τραβάει τα “χαλιά” κάτω από τα πόδια των πολιτικών αντιπάλων του, ακόμα και των εσωκομματικών!

Επανέρχομαι…

Γράφει ο Παναγιώτης ΑποστόλουΕπικεφαλής Στρατηγικής Πολιτικής
της “Ελλήνων Πολιτείας”
[email protected]
www.egerssi.gr
loading...

1 thought on “ΡΑΒΕΙ “ΚΟΣΤΟΥΜΙ” Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ – Μπροστά στο πολιτικό αδιέξοδο…

  1. Ο Καραμανλής είναι ένα κεφάλαιο στην πολιτική ζωή του τόπου είναι γεγονός , το θέμα είναι πως θέλουν να αξιοποιήσουν μερική αυτό το κεφάλαιο για καλό η για κακό , δηλαδή το θέλουν για πάσα χρήση και όπως βολεύει τον καθένα , αυτή την στιγμή μερική θέλουν να το διαχειριστούν ως πρόβλημα της ΝΔ , άλλη ως κρυφό υποστειριχθει των ΣΥΡΙΖΙΑΝΕΛ , άλλοι ως καμένο χαρτί και πάει λέγοντας , ένα έχει αξία ο Καραμανλής πέρα από τα λάθη που έκανε τα οποία κάνει κάθε πολιτικός άλλοι σε μικρότερο άλλοι σε μεγαλύτερη βαθμό αυτό θα το καταγράψει η ιστορία μετά από χρόνια , είναι ο μόνος που πάτησε και άσκησε βέτο στην ΑΜΕΡΙΚΗ στην τότε επι εποχής του τζούνιορ ΜΠΟΥΣ και στο ΝΑΤΟ , που ελάχιστοι μέχρι σήμερα πολιτικοί και ΕΛΛΗΝΕΣ τόλμησαν να κάνουν , με επακόλουθο το σοβαρότατο κίνδυνο που διέτρεξε αυτός και η οικογένεια του , γιαυτο καλό είναι να είμαστε λίγο προσεκτικοί σε ορισμένους ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ και μάλιστα αν τον συγκρίνουμε με τους κυβερνώντες σήμερα

Comments are closed.