ΠΡΟΣΕΞΕ ΞΕΝΕ… ΠΡΟΣΕΞΕ!

Γράφει ο Σπύρος

Άκουσε ξένε… άκουσε προσεκτικά!
Σε φέρανε στον τόπο μου για τους δικούς τους λόγους. Πρόσεξε όμως.. πρόσεξε! Εδώ πού ήρθες δεν σε κάλεσα,δεν το επιδίωξα, δεν με ρώτησαν καν.
Θυμίσου λοιπόν ότι είσαι φιλοξενούμενος, μουσαφίρης… δεν είσαι γηγενής,Έλληνας κι ούτε θα γίνεις ποτέ όσα χαρτιά, ταυτότητες, νόμοι κι ότι άλλο σκαρφίζονται για να εκμεταλλευτούν εμένα αλλά κι εσένα.

Πρόσεξε ξένε,ο τόπος μου είναι ιερός, δεν σου ανήκει, δεν αγωνίστηκες γι’αυτόν, ούτε οι πρόγονοί σου έχυσαν το αίμα τους για να μείνει ελεύθερος. Δεν μπορείς να απολαμβάνεις αυτά που εγώ αγωνίστηκα να αποκτήσω, διότι δεν σου ανήκουν. Αυτος ο τόπος και η ιστορία του ανήκουν σε μένα ξένε γιατί με το δικό μου αίμα και τους δικούς μου αγώνες τα απέκτησα.

Φιλοξενούμενος είσαι ξένε, κι όσο κρατάει η φιλοξενία σου θα πράττεις και θα συμπεριφέρεσαι άψογα και υποδειγματικά! Όσο ασπάζεσαι και σέβεσαι την ιστορία,τον τόπο και την θρησκεία μου θα σε φιλοξενώ. Εαν όμως προσπαθήσεις να εκμεταλλευτείς την φιλοξενία μου, τότε θα μετανιώσεις ξένε, διότι δεν θα δείξω οίκτο και θα σε αφανίσω.

Προσεξε ξένε, δεν σε απειλώ… σε προειδοποιώ! Είμαι Έλληνας ξένε, μην το ξεχάσεις ποτέ!!! Δεν ξέρω τι σημαίνει φόβος ξένε διότι Ο Θεός μου είναι και καθοδηγητής μου.

Πρόσεξε ξένε… ΠΡΟΣΕΞΕ!!!!

ΠΗΓΗ

loading...

2 thoughts on “ΠΡΟΣΕΞΕ ΞΕΝΕ… ΠΡΟΣΕΞΕ!

  1. Συμφωνω αρθρογραφε μου,αλλα ο ξενος που μοας τον φερανε χωρις να μας ρωτησουν απολαμβανει και κοινωνικα επιδοματα τα οποια πληρωνω εγω και καθε ταλαιπωρημενος πια Ελληνας.Οποτε να παρει δρομο για αλλου οσο γρηγορα γινεται.

  2. Κάθε λαθρομετανάστης και ένας Έλληνας άνεργος ή μετανάστης. Όνειρα γλυκά! Ετοιμάσου είσαι υποψήφιος.

Comments are closed.