Βρετανικά ΜΜΕ: «Μακεδόνας, όχι Ελληνας» ο Μ.Αλέξανδρος


Τα ολέθρια για τον Ελληνισμό αποτελέσματα της συμφωνίας Τσίπρα-Κοτζιά ήδη διαφαίνονται σε όλα τα επίπεδα με τα Σκόπια και τους Σκοπιανούς να αποκαλούνται πλεόν χωρίς αιδώ «Μακεδονία» και «Μακεδόνες» από όλους!


Το πόσο κρίσιμο είναι να ανατραπεί αυτή η συμφωνία το συντομότερο δυνατό και να ξεκινήσει μια τεράστια προσπάθεια ανατροπής των ολέθριων συνεπειών των πράξεων της κυβέρνησης Τσίπρα το «περιγράφει» άρθρο βρετανική εφημερίδα «The Telegraph» όπου σε ένα οδοιπορικό της παρουσιάζει την «Μακεδονία», δηλαδή τα Σκόπια με τον συντάκτη του άρθρου Πωλ Μπλούμφιλντ να απορρίπτει οποιαδήποτε «ελληνικότητα» του Μεγάλου Αλεξάνδρου και γράφει ότι «δεν ήταν Έλληνας αλλά ήταν Μακεδόνας δηλαδή πρόγονος των Σκοπιανών».

Μάλιστα, παρουσιάζοντας τα κρασιά του  οινοποιείου «Στόβοι», όπου έκανε ένα διάλειμμα για μεσημεριανό φαγητό ο Μπλούμφιλντ αναφέρει ότι «δοκίμασε κρασί που όπως του είπε ο ντόπιος παραγωγός από αυτό έπινε ο Μέγας Αλέξανδρος»!

«Α, το ζήτημα του Αλέξανδρου. Στο σχολείο πιθανότατα μάθατε  ότι ο σειριακός κατακτητής ήταν Έλληνας- Τον 4ο π.Χ. αιώνα δεν υπήρχε η ίδια η Ελλάδα. Όχι, ο Αλέξανδρος ήταν Μακεδόνας. Αλλά, το ερώτημα είναι που ήταν ακριβώς η Μακεδονία», γράφει ο Βρετανός συντάκτης.

Και συνεχίζει: «Οι σημερινοί Έλληνες επιμένουν ότι βρίσκεται στην επικράτειά τους, απαιτώντας από τους γείτονες  τους να ξηλώσουν το μνημείο που προκάλεσε μια μακρόχρονη ρήξη με την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία- μια κατάσταση που εξομαλύνθηκε  αυτόν τον μήνα με την υπογραφή μιας διασυνοριακής συμφωνίας με την μετονομασία αυτού του έθνους σε Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας και αποσύρθηκαν οι ελληνικέ ενστάσεις  όσον αφορά τη συμμετοχή  της τόσο στην ΕΕ, όσο και στο ΝΑΤΟ», γράφει η «The Telegraph».

Το άρθρο αναπαράχθηκε από πολλά βρετανικά ΜΜΕ.

Αλλά δεν έφτανε αυτό: Ο Γερμανίς ευρωβουλευτής Κνουτ Φλεκενστάιν  σε συνέντευξή στη σλαβική τηλεόραση Νόβα των Σκοπίων, είπε ότι «Εκανε λάθος στην επιστολή του προς τους Σκοπιανούς που του αποκάλεσε «Βορειομακεδόνες» και αυτό έγινε λόγω έλλειψης γνώσης του ιδίου για τους πολίτες της Μακεδονίας».

Ο Φλεκενστάιν  που εκλέχθηκε με το γερμανικό κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών,  είναι μέλος της Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Λόγω του ότι αποκάλεσε τους πολίτες του κράτους των Σκοπίων ως «Βορειομακεδόνες» δημιουργήθηκε ισχυρή αντίδραση από τους Σλάβους των Σκοπίων, οι οποίοι απαίτησαν να διορθώσει τις δηλώσεις του.

«Παραδέχομαι το λάθος μου. Ο στόχος μου δεν ήταν να βλάψω κανέναν, αλλά για αυτήν (τη δήλωσή μου) αιτία είναι η ανεπαρκής γνώση μου για το λαό σας. Τώρα, όμως, στο υπόλοιπο της ζωής μου, ξέρω ότι είστε Μακεδόνες. Μακεδόνες και όχι νότιοι, ανατολικοί ή δυτικοί Μακεδόνες, αλλά Μακεδόνες», είπε ο Φλεκενστάιν.

Αραγε οι Τσίπρας και Κοτζιάς, αυτουργοί της ειδεχθούς πράξης άρνησης της ιστορίας του Ελληνισμού και της εκχώρησής της σε σλαβόφωνους και αλβανόφωνους, αντιλαμβάνονται το μέγεθος της αποτρόπαιης πράξης τους; Και των συνεπειών που αυτή θα έχει μελλοντικά; Μάλλον όχι. Γιατί αγνοούν την ιστορία...
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger

3 σχόλια :

 1. όταν χάνεις στή προπαγάνδα, λογικό είναι νά χάσεις καί όλα τά υπόλοιπα....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Όλα αυτά δεν μου φαίνονται περίεργα, ειδικά από τους Άγγλους, τα πιο ανθελληνικά τομάρια της Ευρώπης, αμέσως δε μετά ακολουθούν οι Γερμανοί. Άλλωστε είναι φυσικό, τώρα που βρήκαν ελεύθερο πεδίο να αλωνίζουν και να πλήττουν την Ελλάδα, καθώς το καθεστώς συριζανελ με τον Τσίπρα και τον Γκοτζιά, διεγραψε ελληνική ιστορία 3.000 ετών.
  Το περίεργο είναι η στάση της μείζονος αντιπολίτευσης, που αντί να κατεβάσουν τον κόσμο στους δρόμους και οι αρχηγοί της να ηγηθούν των εξεγέρσεων των πολιτών, περιορίζονται σε απλές δηλώσεις και Ευχολόγια.
  Όσον αφορά τη στάση της ηγεσίας της ελληνικής ορθόδοξης εκκλησίας, δεν υπάρχουν λόγια δυστυχώς ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η ((ορθόδοξη!?))όπως λες φίλε μου Εκκλησία,παίζει πάλι τον παλιό της ρόλο,βλέπε Βυζάντιο,ο οποίος της έχει ανατεθεί από τους εχθρούς του Ελληνισμού εδώ και αιώνες!!!Δεν βλέπεις τώρα που αρχίζουν και ξυπνούν κάποιοι βλέποντας τα καμώματα του..Τζερωνυμο ότι έχουν ξεφυτρώσει όλες οι...προφητείες!??σαν τα μανιτάρια???Και όλες ΦΥΣΙΚΑ έχουν το ίδιο στορυ...ΙΑ πονεσουμε μεν αλλά θαρθει το...ξανθό γένος!?Και θα μας...σώσει!??Αλλά εμείς δεν θα πολεμήσουμε!!!Επειδή όμως είμαστε...ομορφόπαιδα!!ΘΑ μας δώσουν χάρισμα την..Πόλη!!!Άσε που ο Θεός..υπέγραψε συμβόλαιο!!! (Α ρε μακακα Ελληνα)με την Ελλάδα και θα στείλει τα Χερουβιμ να μας σώσουν!??Όλες (οι προφητειες)έχουν χαπυ Εντ και εμείς...παμπλουτοι!!!Έτσι κοιμιζουν αιώνες τώρα τον δύστυχο Έλληνα που πολεμάει και υποφέρει μια ζωή,μέχρι την τελική εξόντωση του!Ξ οποία δυστυχώς είναι πολύ κοντά αυτή την φορά,μιας κι ο στρατός έδωσε αμαχητί γη και ύδωρ!!!,και άφησε τις συμμορίες των δοσίλογων να λυμαίνονται την χώρα και φυσικά με την βοήθεια της Σιωνιστικης Εκκλησίας.

   Διαγραφή