Μπαλάφας: Η ΝΔ σιγοντάρει τις αντιδράσεις για τη συμφωνία στο Σκοπιανό

“Σε μια συμφωνία θετική, εποικοδομητική για τη χώρα και για την ειρήνη στην περιοχή μας, είναι φυσικό να αντιδρούν διάφοροι κύκλοι, που είτε είναι οι άνθρωποι ακραίοι φασιστές, είτε είναι άνθρωποι οι οποίοι πολλά χρόνια τώρα, χρησιμοποιούν διάφορα εθνικά θέματα για να κάνουν καριέρες”, είπε αναφορικά με τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η συμφωνία για το Σκοπιανό,
ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη.

“Θεωρώ ότι οι αντιδράσεις αυτές, έχουν έντονο ακροδεξιό στοιχείο, αλλά αυτό που είναι βασικό, είναι ότι θα πρέπει να έχουν την καταδίκη ως ενέργειες βίας, από όλον τον πολιτικό κόσμο. Ιδιαίτερα βλέπω από τη ΝΔ, όχι μόνο δεν καταδικάζει αυτά τα γεγονότα, αλλά τα σιγοντάρει θα έλεγα. Αυτό που χρειάζεται, είναι μπροστά στον φασισμό και σε τέτοια γεγονότα, να υπάρχει μια αντίδραση, ανεξάρτητα, από τις απόψεις που μπορεί να υπάρχουν. Με μια τέτοια συμφωνία, ανακτάμε στο σύνολό της την παράδοση, της αρχαίας ελληνικής Μακεδονίας”, πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το νέο θέμα που ανοίγει η κυβέρνηση σχετικά με την αναθεώρηση του Συντάγματος και τον διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας, ο κ. Μπαλάφας απάντησε:

“Προφανώς υπάρχουν πάρα πολλά ζητήματα τόσα χρόνια που τα άφηναν. Το θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης είναι ένα μεγάλο θέμα, πολύ σοβαρό. Θα το δούμε, θα το προσεγγίσουμε συνολικά τη στιγμή που πρέπει. Σε θέσεις μας που διατυπώθηκαν πριν έναν χρόνο, μιλάμε για διακριτότητα κράτους και Εκκλησίας με πλήρη σεβασμό στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Από εκεί και πέρα, θα συζητηθούν πράγματα”.

Όσον αφορά στο προσφυγικό, ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, ανέφερε πως ο πυρήνας τοποθέτησής της κυβέρνησης, είναι ότι θα πρέπει να αναθεωρηθεί το σημερινό ευρωπαϊκό σύστημα ασύλου, το οποίο είναι ξεπερασμένο και να γίνει μια δίκαιη κατανομή των βαρών.

Σχετικά με τα “κλειστά κέντρα” για τους παράνομους μετανάστες, σχολίασε:

“Τα κέντρα υποδοχής των νησιών, αλλά και όποιες δομές υπάρχουν στην ενδοχώρα, είναι ανοιχτές με την έννοια ότι οποιοσδήποτε μπορεί κάποια στιγμή να βγει, μπορεί να γυρίσει πίσω. Στη διαδικασία της εξέτασης της αίτησης ασύλου, κάνουν όλοι αίτηση, ακόμα και αυτοί που στην πορεία αποδεικνύεται από την εξέταση ότι δεν είναι πρόσφυγες. Στο διάστημα αυτό οι άνθρωποι, μένουν μέσα στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης με όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που έχουν από το Διεθνές Δίκαιο. Από εκεί και πέρα, αν απορριφθεί η αίτηση, πρέπει να μπουν στη σειρά να γυρίσει στην Τουρκία”.

loading...

3 thoughts on “Μπαλάφας: Η ΝΔ σιγοντάρει τις αντιδράσεις για τη συμφωνία στο Σκοπιανό

  1. ΕΚΑΝΕ ΚΙ ΜΥΓΑ ΚΩΛΟ ΚΙ ΕΧΕΣΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΛΛΟ.ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΔΩ ΡΕ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟ ΑΠΟΚΑΙΔΙ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟΥ .

  2. Σήμερα αν αντιδράς για το ΣΥΡΙΖΑ είσαι ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ , χθες οι ίδιοι που αντιδρούσαν για τα μέτρα ήσαν ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ , αύριο που θα τους μαυρίσουν τι θα είναι;

  3. Αφήστε τι έκανε η ΝΔ, εσείς κυβερνάτε τώρα. Κατηγορείτε τις προηγούμενες κυβερνήσεις για τον τρόπο που χειρίστηκαν το σκοπιανό αλλά όταν ήρθε η δική σας ώρα κάνατε προδοσία και διοργανώνετε τώρα φιέστες στην Θεσσαλονίκη για να το γιορτάσετε, αυτό και αν είναι θράσος!!!!!!!!!!!

Comments are closed.