Με αφίσες γέμισαν τα Σκόπια: «Ζάεφ είσαι προδότης»

Αφίσες  που καταγγέλλουν τον πρωθυπουργό των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ για προδοσία έκαναν την εμφάνισή τους στους δρόμους της πρωτεύουσας του γειτονικού κράτους, λίγο πριν την τηλεφωνική συνομιλία του με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ερωτήματα προέκυψαν από την εμφάνισή τους για το ποιος ελέγχει τα μηνύματα που εμφανίζονται σε δημόσιους χώρους, ενώ δεν έγιναν γνωστές οι λεπτομέρειες μιας πιθανής συμφωνίας.

Ίσως, είναι η πρώτη φορά  στη χώρα που εμφανίσθηκαν διαφημιστικές αφίσες που προσβάλλουν άμεσα τον πρωθυπουργό της χώρας.

Σε πολλές τοποθεσίες σε όλη  την πρωτεύουσα υπάρχει η φωτογραφία  των δύο πρωθυπουργών Ζάεφ και Τσίπρα και με έντονα γράμματα αναγράφεται η λέξη ‘Προδοσία’.

Υπεύθυνος και χρηματοδότης της διαφημιστικής εξόρμησης φέρεται το «Διεθνές Κίνημα των Μακεδόνων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα» που είναι εγγεγραμμένο και εδρεύει στο Τορόντο του Καναδά.

Παρόμοιου περιεχομένου αφίσες είχαν κάνει την εμφάνισή τους στο παρελθόν για να αποτρέψουν την αλλαγή του ονόματος της χώρας.

«Ρωτήσαμε τις αρχές της πόλης, εάν μπορεί ο καθένας να διαφημίσει τις θέσεις του με αυτόν τον τρόπο στην πρωτεύουσα», σημειώνει το σλαβικό «Κανάλ 5».

Ο εκπρόσωπος Βαλιόν Σαλίχου, απάντησε στο τηλέφωνο ότι τα συμβούλια των σπιτιών είναι αυτά που αποφασίζουν ποιος θα λάβει τον διαφημιστικό χώρο των κτιρίων που διαχειρίζονται.

Αυτό εγείρει το ερώτημα ποιος  και αν ελέγχει  τις επιγραφές και τις αφίσες που εμφανίζονται σε κτίρια και δρόμους.

Από το υπουργείο Εσωτερικών λένε ότι θα ελέγξουν να δουν τι συμβαίνει και θα ενημερώσουν.

Πάντως, οι αφίσες που εμφανίσθηκαν στα Σκόπια έδειξαν ελκυστικές στους πολίτες, όσον αφορά για τη διαμαρτυρία που έχει προγραμματισθεί στις 23 Ιουλίου, προκειμένου να αποφευχθεί η αλλαγή της ονομασίας,  πριν να είναι πολύ αργά» σημειώνει το δημοσίευμα.

loading...

4 thoughts on “Με αφίσες γέμισαν τα Σκόπια: «Ζάεφ είσαι προδότης»

  1. Αν τον Ζαέφ τον χαρακτηρίζουν προδότη στα Σκόπια , για τους δικούς εδώ που πουλάνε ξηρά , ουρανό και θάλασσα , πως θα τους πούμε

  2. Δεν αφορούν αυτά τον ελληνικό λαό.Δεν το έχετε καταλάβει?Ο λαός ενδιαφέρεται μόνο για το power of love.Αδιαφορεί για το αν βρίσκεται υπό κατοχή,αδιαφορεί για το όνομα της Μακεδονίας,αδιαφορεί για τους 2 Έλληνες αξιωματικούς,ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΑΘΑΙΝΟΥΜΕ.

  3. Το καλό είναι οτι πονάνε όσοι νιώθουν Ελληνες και αυτό
    είναι σπουδαίο για τα όρνια της αριστεράς!
    Το είχαν σκοπό και έχουν κι άλλα φαρμακερά βέλη στην φαρέτρα για τον Ελληνισμό.
    Τίποτα δεν θα μείνει όρθιο,απόγονοι εκτοπισμένων με σφαγμένες τις οικογένειες τους
    θα κινδυνεύουμε σύντομα απ'τον αντιρατσιστικό νόμο να αποκαλούμε σφαγέα τον
    Κεμάλ και άλλα πολλά κι ωραία ανάμεσα σε παρελάσεις επίδειξης σοδομισμού..

  4. ΑΔΥΝΑΤΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΤΕ ΘΕΛΕΙ ΛΥΣΗ??????????
    ΑΣ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΨΩΡΟΠΕΙΝΑΛΑΙΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ………
    ΑΣ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΝΑ ΓΑΜΗΘΟΥΝ.-

Comments are closed.