Κ. Γαβρόγλου: «Άλλοθι για απολύσεις» το προεδρικό διάταγμα για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

Ως «μελανό σημείο» στη δημοκρατική πορεία της χώρας μετά το 1975 και άλλοθι για τις απολύσεις, χαρακτήρισε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, το καταργούμενο Προεδρικό Διάταγμα 152 του 2013 για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Μιλώντας κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, κατά τη συζήτηση επί του σχεδίου νόμου για την αναδιοργάνωση των δομών υποστήριξης στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ο κ. Γαβρόγλου ανέφερε ότι η μεταρρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Παιδείας εντάσσεται μέσα σε ένα σύνολο μεταρρυθμιστικών πρωτοβουλιών.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι καταργείται η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. «Το Π.Δ. 152 είναι ένα μελανό σημείο στη δημοκρατική πορεία της χώρας μετά το 1975 και αποτέλεσε άλλοθι για απολύσεις», σχολίασε, ενώ τόνισε: «Αξιολόγηση που ταυτίζεται με διαδικασίες απόλυσης είναι κάτι υπονομευτικό για τη δημοκρατία».Σημειώνεται ότι στο νομοσχέδιο προβλέπεται η αξιολόγηση των στελεχών εκπαίδευσης και η αυτοαξιολόγηση των σχολικών μονάδων, όχι όμως εκείνη των εκπαιδευτικών.

Πριν την έναρξη της συζήτησης για το νομοσχέδιο, επικράτησε ένταση, με αφορμή τον χαρακτηρισμό του «επείγοντος». Τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν αποδέχθηκαν τον επείγοντα χαρακτήρα του νομοσχεδίου, κάνοντας λόγο για «ευτελισμό της διαδικασίας» και καυτηριάζοντας το γεγονός ότι το νομοσχέδιο που συζητείται στην Επιτροπή έχει υπερδιπλάσιο αριθμό άρθρων από εκείνον που είχε στη δημόσια διαβούλευση. «Πρέπει η αρχή της ακαδημαϊκής χρονιάς να μας βρει προετοιμασμένους με όσα προτείνονται», είπε από την πλευρά του ο υπουργός υπερασπιζόμενος τον χαρακτηρισμό του επείγοντος και συμπλήρωσε ότι «αλλιώτικα θα υπήρχε καθυστέρηση στη διαδικασία νομοθέτησης, επειδή την ερχόμενη εβδομάδα υπάρχει το πολυνομοσχέδιο».

eklogika.gr

loading...

1 thought on “Κ. Γαβρόγλου: «Άλλοθι για απολύσεις» το προεδρικό διάταγμα για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

  1. Κατι τετοια αποβράσματα τουρκοσποροι αθεοι τους βαζουν να μας κυβερνουν και μας καταντησαν σε αυτο το χάλι την ΕΛΛΑΔΑ.

Comments are closed.