Πήρε τηλέφωνο ο Ζάεφ τον Τσίπρα αλλά… «κανονίζει χωρίς τον ελληνικό λαό»

Στις 3 το μεσημέρι σήμερα έγινε η τηλεφωνική επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζόραν Ζάεφ. Η συνομιλία διήρκησε μία ώρα, ενώ αναμένεται νέος γύρος συνομιλιών αύριο το πρωί, αλλά χωρίς να έχει υπάρξει κανένα νέο δεδομένο ότι επίκειται συμφωνία.

Το αντίθετο μάλιστα. Οι διαφορές παραμένουν αγεφύρωτες και το κοινό αίσθημα του ελληνικού λαού βρίσκεται σε κατάσταση “βρασμού” για όσα συμβαίνουν.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, το τηλεφώνημα έγινε στις 3 το μεσημέρι και διήρκησε μέχρι τις 4. Αύριο, Τρίτη, θα ακολουθήσει νέος γύρος συνομιλιών.

Νωρίτερα, σήμερα, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, δήλωνε: «Είναι επιθυμία μας να έχουμε λύση στο θέμα της ονομασίας πριν την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 28 και 29 Ιουνίου και πριν από την συνεδρίαση του Συμβουλίου της Ευρώπης στις 25 και 26».

Επιπλέον, είπε ότι είναι αναγκαίο η λύση να είναι ποιοτική, αξιοπρεπής που να διατηρεί την ταυτότητα γιατί μόνο έτσι θα το δεχθούν θετικά οι πολίτες της χώρας που θα ψηφίσουν στο δημοψήφισμα.

Ο Ζάεφ είπε ακόμα ότι η επικοινωνία σε όλα τα επίπεδα είναι συνεχής και ότι εξετάζονται διάφορες στρατηγικές για να ολοκληρωθεί η 25ετής διαμάχη για το όνομα.

loading...

2 thoughts on “Πήρε τηλέφωνο ο Ζάεφ τον Τσίπρα αλλά… «κανονίζει χωρίς τον ελληνικό λαό»

  1. Τετοιο πουτανοπαιδο (μετα το γιωργακη που μας εβαλε στο ΔΝΤ )δεν εχει ξανακυβερνησει στην ΕΛΛΑΔΑ.Εχει ξεπουλησει τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ λες και ειναι ιδιοκτησια του,που ειναι οι εισαγγελεις ,η εκκλησια ,οι στρατιωτικοι, ξυπνηστε ραγιαδεςςςςς.

  2. μετά την παράδοση του Ονόματος , όλοι στο δρόμο, οι Ελληνες δεν φοβήθηκαν ούτε την οθωμανική Σκλαβιά, η Μακεδονία είναι η χώρα μας και δεν θα γίνει Επαρχία των Σκοπίων,

Comments are closed.