Ο Εφιάλτης του Ευρυδήμου

Ο Εφιάλτης ο γιος του Ευρυδήμου από τα Αντίκυρα Φθιώτιδας είναι συνώνυμο με κάθε είδους προδοσία και η ιστορία τον κατέγραψε ως τον μεγαλύτερο προδότη του αρχαίου κόσμου που προκαλεί ντροπή και καταισχύνη.

Ο Εφιάλτης είναι αυτός που οδήγησε τους Πέρσες στα νώτα των Σπαρτιατών του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες από την στενή διάβαση του όρους Καλλιδρόμου με αποτέλεσμα την ηρωική θυσία τους, και με την πράξη του αυτή κατέστη παγκόσμιο πρόσωπο της προδοσίας και της υπέρτατης ύβρης κατά της πατρίδας και ο πιο μισητός ολόκληρου του ελληνικού κόσμου.

Ο Εφιάλτης ανταμείφθηκε πλουσιοπάροχα από τον Πέρση Βασιλιά και έζησε μια άνετη ζωή στη Θεσσαλία. Αφού τα έφαγε τα λεφτά αποφάσισε να γυρίσει την ιδιαίτερη πατρίδα του Αντίκυρα Φθιώτιδας. Εκεί τον αναγνώρισε ο συμπατριώτης του Αθηνάδης και τον σκότωσε με σπαρτιάτικο μαχαίρι.

Η Δελφική Αμφικτιονία είχε επικηρύξει τον Εφιάλτη έναντι μεγάλης χρηματικής αμοιβής.

Το τέλος του ήταν αντάξιο του προδοτικού του βίου, ζώντας κατατρεγμένος και φοβισμένος στη Θεσσαλία πριν συναντήσει τη μοίρα που του επιφύλαξε η προδοσία του.

Η εικόνα του εκάστοτε Εφιάλτη, δια μέσου των αιώνων για την Ελλάδα έρχεται και επανέρχεται απλώς αλλάζει μορφή, για να διαπράξει την προδοσία της και να εξαφανιστεί παίρνοντας τα λύτρα της προδοσίας.

 Εφιάλτες δεν έλειψαν ποτέ από τις ιστορικές περιόδους της πατρίδας μας και παραμένουν ως σύμβολα της αρνησιπατρίας και φιλοχρηματίας.

Συνέλληνες

Μην ξεχνάτε τα εγκλήματα των κομμουνιστών σε βάρος της πατρίδας μας. Οι ψυχές των θυμάτων τους μας καταριούνται γιατί τους ξεχάσαμε και δεν τους δικαιώσαμε. Στοιχειώνουν τη χώρα και την οδηγούν στον αφανισμό. Κλαίνε και φωνάζουν για το έγκλημα γενοκτονίας των Ελλήνων από τους μισέλληνες κομμουνιστές, έγκλημα που μόνο αρρωστημένα μυαλά μπορούσαν να σχεδιάσουν και να εκτελέσουν.

Ο τραγικός απολογισμός των θυμάτων του συμμοριτοπολέμου ξεπερνά σε σύνολο τους νεκρούς των Βαλκανικών πολέμων, της Μικρασιατικής εκστρατείας, του Ελληνοιταλικού και του Ελληνογερμανικού πολέμου.

Γεράσιμος Καλογεράκης

loading...

4 thoughts on “Ο Εφιάλτης του Ευρυδήμου

  1. Μπουχεσα καμμένο ολοφτυστος ο Εφιάλτης είσαι μάλλον η πουτανα η μάνα σου από αυτόν καταγετε

  2. Αδέρφια ξύλο πέτρες μπουκάλια όπου τούς δείτε νά μή τολμούν νά βγαίνουν άλλο στούς δρόμους

  3. Mία βαριά τραυματίας στο κεφάλι από αστυνομικούς στο Πισοδέρι .Εκφράζονται φόβοι για την ζωή της.

    Δεν είναι νεκρή αλλά σε σοβαρά τραυματισμένη η διαδηλώτρια υπέρ της Μακεδονίας που κτυπήθηκε σήμερα από τις δυνάμεις ασφαλείας του Τσίπρα οι οποίες προστάτευαν την τελετή εκχώρησης της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς.
    Η γυναίκα μεταφέρθηκε με λίγη αναπνοή μετά τον τραυματισμό της στο νοσοκομείο της Καστοριάς.
    Έπεσε σχεδόν νεκρή στην πλαγιά του Πισοδερίου κτυπημένη από τα γκλομπ των αστυνομικών του Τσίπρα.
    Ενώ είχε πέσει κάτω, αυτόπτες μάρτυρες λένε ότι δέχθηκε μία βομβίδα χημικού στον αυχένα, με αποτέλεσμα η ζωή της να κρέμεται τώρα από "μια κλωστή".

    Διαβάστε περισσότερα για το θέμα…
    You might also like:
    Από τα σαλόνια στα «αλώνια»
    Θα κάτσουν στο λαιμό του μαφιόζου τα …γατοκέφαλα.
    Στο πάρα ένα το ρολόι
    Θα ζήσουν νέο Πανορμίτη στο Ηράκλειο;
    Πάρ΄τους στο σπίτι σου, να σου πηδήξουν και την…γυν
    Αναρτήθηκε από Ixnos στις 5:17 μ.μ. 0 σχολια
    Νίμιτς: Είμαστε μια Οικογένεια, είμαστε…. μια χώρα!

    Ο υπάλληλος της Νέας Τάξης κ.Νίμιτς, από τις Πρέσπες δήλωσε κάτι που πέρασε απαρατήρητο και ασχολίαστο από τους δημοσιογράφους.
    Ο συγκεκριμένος κύριος δήλωσε:
    WE ARE ONE FAMILY, ONE COUNTRY

    Μετάφραση: Είμαστε μια Οικογένεια, είμαστε μια χώρα!

    Ο κ.Νίμιτς μόλις μας είπε ότι η Βόρεια Μακεδονία (Σκόπια), θα ενωθεί με την Νότια Μακεδονία (Ελληνική Μακεδονία). Είναι ξεκάθαρο ότι η συμφωνία που υπογράφηκε σήμερα, έβαλε την ταφόπλακα στην ήδη ταλαιπωρημένη Ελλάδα.
    Μετά από «σκληρή» δουλειά, η κυβέρνηση πέτυχε μέσω της διπλωματίας, εκεί που απέτυχε το ΚΚΕ. Ξεχάστε την Μακεδονία που ξέρατε μέχρι σήμερα, όλα θα αλλάξουν.
    Ξεχάστε τα σύνορα που υπάρχουν γιατί θα αλλάξουν. Άλλωστε αυτό το είπε και ο Βούλγαρος ΥΠΕΞ μόλις έγινε γνωστό ότι θα «πέσουν» υπογραφές.

    http://ixnos.blogspot.com/

  4. Να παρακαλαει το θεο ο Τσιπρας να γινει καλα η γυναικα που κτυπηθηκε στο Πισοδερη

Comments are closed.