Από τέτοιους δρόμους ανάπτυξη δεν περνάει

Άλλη μια φορά τύχη καλή με έφερε επισκέπτη στα αγαπημένα μου Τζουμέρκα. Κι ενώ οδηγούσα αμέριμνος, θαυμάζοντας την υπέροχη θέα, τραντάχτηκα έντονα μαζί με το όχημά μου καταμεσίς του δρόμου εξαιτίας  ενός τεράστιου «ορύγματος» που κάλυπτε όλο το πλάτος του οδοστρώματος.
Ευτυχώς προσγειώθηκα ομαλά, εξαιτίας της χαμηλής ταχύτητας που οδηγούσα. Κύμα οργής και αγανάκτησης με πλημμύρησε. Το περιστατικό συνέβη στο δρόμο που οδηγεί από το Μονολίθι στη Γέφυρα της Πλάκας.
Και πριν συνέλθω από τη λαχτάρα κι άλλο «όρυγμα» μεγάλης έκτασης σε λίγα μέτρα. Συνολικά έως τη γέφυρα μέτρησα πέντε θανάσιμες παγίδες, οι οποίες δεν διακρίνονται κατερχόμενοι του δρόμου. Παγίδες που μπορούν να προκαλέσουν θανατηφόρες βλάβες σε επιβαίνοντες και μεγάλες ζημιές στα οχήματα, ειδικά σε όσους δεν είναι από την περιοχή και δεν γνωρίζουν τη διαδρομή.
Στην Πλάκα ρώτησα πόσο καιρό υπάρχει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση και μου απάντησαν πως οι ζημιές έγιναν αρκετές μέρες πριν και με τις βροχοπτώσεις και την πάροδο του χρόνου μέρα με τη μέρα η κατάσταση επιδεινώνεται.
Αναρωτιέμαι λοιπόν: καλά ο περιφερειάρχης δεν περνάει από το δρόμο αυτό. Ο αντιπεριφερειάρχης, οι δήμαρχοι της περιοχής, οι κοινοτικοί σύμβουλοι, οι επαγγελματίες  δεν περνούν, δεν βλέπουν την κατάσταση που αμαυρώνει και απαξιεί τον τόπο τους. Και τι κάνουν; Πρέπει να θρηνήσουμε θύματα για να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες    για να αποκατασταθεί  η  ομαλή κατάσταση του οδοστρώματος ώστε να καταστεί η ομαλή και αβλαβής διέλευση των οχημάτων;
Και να ήταν μόνο αυτό. Όλοι οι δρόμοι στα Κατσανοχώρια, στα Βόρεια και Κεντρικά Τζουμέρκα είναι γεμάτοι πρόχειρων μπαλωμάτων σε λακκούβες οι οποίες κλείνουν κατά τη διάρκεια της ημέρας με λίγη άσφαλτο και χάσκουν πάλι από το επόμενο βράδυ.
Όσο γι΄ αυτούς που δήθεν κόπτονται για την πολυπόθητη ανάπτυξη και  νομίζουν πως αυτή μπορεί να περάσει από τέτοιους δρόμους, γελιούνται οικτρά.

Μπ. Αρτ.
       

Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]