Δεν είναι δυνατόν: Έκαναν το άγαλμα του Αγίου Γεωργίου να μοιάζει με τον «Τεντέν»

Εδώ και 500 χρόνια, το ξύλινο άγαλμα του Αγίου Γεωργίου που κοσμεί ένα παρεκκλήσι στην ισπανική πόλη Εστέλα κινδυνεύει να κατασττραφεί αφού μετά το «λίφτινγκ» του από έναν ατζαμή ερασιτέχνη συντηρητή, θυμίζει περισσότερο τον «Τεντέν» παρά τον άγιο της χριστιανικής πίστης.
Η απόπειρα να «ανανεωθεί» το ανεκτίμητο κειμήλιο της εκκλησίας κατέληξε σε φιάσκο, και θυμίζει την αντίστοιχη καταστροφή της εικόνας «Ecce Homo», πάλι στην Ισπανία, πριν από έξι χρόνια.
De nuevo en España se vuelve a destrozar una obra de arte. Esta imagen es de San Jorge y del siglo XVI de San Miguel de Estella (Navarra). Curioso que los jefes contraten a semejantes restauradores, a lo mejor se tendrían que restaurar los jefes que los contratan ¿No?


Το άγαλμα και αυτή τη φορά ανέλαβε να «φρεσκάρει» ένας ερασιτέχνης συντηρητής (δάσκαλος χειροτεχνίας σε τοπικό σχολείο) με ολέθρια αποτελέσματα. Έτσι, ο Άγιος Γεώργιος του 16ου αιώνα μετατράπηκε σε έναν ροδομάγουλο νεαρό με φανταχτερή πανοπλία, που ξενίζει με την εμφάνισή του τους πιστούς.

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, ο δήμαρχος της Εστέλα είναι εξάλλος με την καταστροφή του αγάλματος και διεξάγει έρευνα ως προς το γιατί η Εκκλησία δεν ζήτησε την έγκριση του δημοτικού
συμβουλίου προτού αναθέσει το έργο της συντήρησης σε ένα άτομο που - προφανώς - είναι άσχετο με τον χώρο.Χαρακτηριστικό είναι ότι για την αποκατάσταση του αγάλματος χρησιμοποιήθηκαν τελείως λάθος υλικά, όπως ακατάλληλες μπογιές και γύψος που το κατέστρεψαν ολοσχερώς.
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]