Τζορτζ Σόρος: Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να βοηθήσει την Ιταλία στο προσφυγικό, όχι να της δίνει μαθήματα

«Οι Ιταλοί ήταν πάντοτε φιλοευρωπαϊκές επειδή οι κυβερνήσεις τους ήταν διεφθαρμένες και δεν υπηρετούσαν τα συμφέροντα των πολιτών- Η ΕΕ πρέπει να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος στην Ιταλία» υποστηρίζει ο Τζορτζ Σόρος

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να βοηθήσει την Ιταλία κυρίως στο προσφυγικό και όχι να της δίνει μαθήματα, γιατί αυτό ενέχει τον κίνδυνο να δώσει αργότερα μια ακόμη μεγαλύτερη νίκη στους λαϊκιστές στη χερσόνησο, δήλωσε ο αμερικανός δισεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος.

Θεωρώντας δεδομένο ότι η νέα ιταλική κυβέρνηση στην οποία μετέχει η ακροδεξιά Λέγκα και το αντισυστημικό Κίνημα 5 Αστέρων (M5S) έχουν διάφορες απαιτήσεις ως προς το εκλογικό σώμα και τις προτεραιότητες του προϋπολογισμού, ο Σόρος εκτιμά ότι η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε "μπορεί να πέσει, προκαλώντας εκλογές στο τέλος του έτους ή στις αρχές του επόμενου", σε επιστολή που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Corriere della Sera.

"Από το αποτέλεσμα των επόμενων εκλογών θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό πώς θα αντιδράσει η ΕΕ στην αστάθεια στην Ιταλία. Στην Ευρώπη υπάρχει μια τάση να αξιοποιείται κάθε ευκαιρία για να δίνονται μαθήματα στην Ιταλία".

"Αν η ΕΕ υιοθετεί αυτή τη γραμμή, σκάβει τον δικό της λάκο, προκαλώντας αρνητική αντίδραση στο ιταλικό εκλογικό σώμα το οποίο κάποια στιγμή μπορεί να δώσει μια ακόμη μεγαλύτερη πλειοψηφία" στους λαϊκιστές, συνεχίζει.

"Η ΕΕ αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, αλλά η Ιταλία έχει γίνει το πιο πιεστικό, γιατί αυτό απειλεί τις θεμελιώδεις αξίες της ΕΕ", προειδοποιεί ο 87χρονος Αμερικανός που γεννήθηκε στην Ουγγαρία.

Ένας από τους βασικούς λόγους της νίκης των αντισυστημικών κομμάτων στην Ιταλία είναι το πρόβλημα των μεταναστών που φτάνουν μαζικά στη χερσόνησο και είναι αναγκασμένοι να μένουν εκεί, λόγω των ευρωπαϊκών κανονισμών, βάσει των οποίων, η πρώτη χώρα υποδοχής έχει την ευθύνη γι αυτούς, υπογραμμίζει ο Σόρος προτείνοντας να δοθεί "οικονομική αποζημίωση από την Ευρώπη στην Ιταλία για τους μετανάστες που φτάνουν εκεί".
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

 1. Σόρος από πάμφτωχη οικογένεια Ούγγρων μεταναστών στις ΗΠΑ.
  Με την εργατικότητα και ευφυία του, έγινε ένας από τους πλουσιότερους επιχειρηματίες του κόσμου.
  Χαίρει μεγάλης εκτίμησης παγκόμια.
  Σεμνός, απλός και λιτοδίαιτος (χορτοφάγος).
  Σύμβουλος σε θέματα οικονομίας πρωθυπουργών και κυβερνήσεων.

  Σίγουρα ο μεγαλύτερος σύγχρονος φιλάνθρωπος.
  Εκατομμύρια κάτοικοι φτωχών χωρών έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό, την εκπαίδευση και την ιατρική περίθαλψη με δαπάνες του Ιδρύματος Σόρος.
  Υπολογίζουν ότι πάνω από πέντε δισ. δολάρια έχει δαπανήσει το Ίδρυμα Σόρος γιά αγαθοεργίες.
  Λογικό είναι να διεγείρει την ζηλοφθονία των απανταχού της γης ανίκανων και αποτυχημένων. Οι συκοφαντίες σε βάρος του ατελείωτες.
  Το έργο του όμως παραμένει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. τρεμε σορος ερχεται ο σωρρας !!

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]