Χάος στην Αργεντινή – Παραιτήθηκε ο κεντρικός τραπεζίτης!

Παραιτήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 14/06/2018 ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας της Αργεντινής Φεντερίκο Στουρτσενέγκερ ενώ το εθνικό νόμισμα της χώρας, το πέσο, υποχώρησε σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο.

«Τους τελευταίους μήνες διάφοροι παράγοντες έχουν επιδεινώσει την αξιοπιστία μου ως προέδρου της κεντρικής Τράπεζας» ανέφερε ο Στουρτσενέγκερ στην επιστολή παραίτησής του προς τον πρόεδρο της Αργεντινής Μαουρίσιο Μάκρι. Μετά την παραίτησή του, η κυβέρνηση της Αργεντινής διόρισε τον υπουργό Οικονομικών Λουίς Καπούτο πρόεδρο της κεντρικής τράπεζας.

Η ανακοίνωση έγινε ύστερα από συνεδρίαση του Μάκρι με τους οικονομικούς του συμβούλους στο προεδρικό μέγαρο στο Μπουένος Άιρες εν μέσω νέας απότομης βουτιάς του πέσο έναντι του αμερικανικού δολαρίου. Χθες, το νόμισμα της Αργεντινής υποχώρησε κοντά στα 28,20 πέσος έναντι του δολαρίου, σύμφωνα με την κρατική τράπεζα Banco de la Nacion Argentina. Από τις αρχές του χρόνου, το νόμισμα της Αργεντινής καταγράφει έντονες διακυμάνσεις και έως τα τέλη Μαΐου το πέσο είχε υποτιμηθεί κατά 32,14%, κάτι που οδήγησε την κυβέρνηση στο να ζητήσει δάνειο 50 δισεκ. δολαρίων από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε μια προσπάθεια να σταθεροποιηθεί η οικονομία και να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των επενδυτών.

loading...

1 thought on “Χάος στην Αργεντινή – Παραιτήθηκε ο κεντρικός τραπεζίτης!

  1. ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΠΟΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΧΩΡΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΕΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΥΘΩ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΣΩ ΓΙΑ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ .
    Η ΑΡΓΕΝΤΙΝΑ ΟΠΟΤΕ ΕΙΧΕ ΧΟΥΝΤΕΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΗΤΑΝ ΣΥΝΕΧΗΣ. ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΑ ΗΤΑΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΕΙΧΕ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ ΕΝ ΤΟΥΤΟΙΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΥΕΡΕΘΗΝ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΙΡΕΣ ΗΤΑΝ ΤΟ 2001 ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΑΝΔΡΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΗΤΑΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΣΑΡΟΛΕΣ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΧΤΥΠΑΓΑΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΛΑΚΩΣΕΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΕΙΧΑΝ ΓΕΜΙΣΕΙ ΑΦΟΥ Η ΠΕΙΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΓΟΝΑΤΟ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΑΠΟ ΝΕΑΡΕΣ ΚΟΠΕΛΕΣ ΝΕΕΣ ΜΑΝΑΔΕΣ ΠΟΥ ΣΤΗ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΨΩΜΑΚΙ ΝΑ ΦΑΝΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΜΩΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝΝΑ ΤΑ ΖΗΣΟΥΝ ΕΙΧΑΝ ΒΓΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΝΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕΣ ΑΛΛΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ ΠΕΙΝΟΥΣΕ ΟΛΗ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. ΠΟΣΟ ΠΟΛΥ ΜΕ ΠΙΚΡΑΝΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΤΟ ΣΥΖΗΤΗΣΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΜΑΓΑΖΙ ΜΠΟΥΖΟΥΚΤΣΗΔΙΚΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΠΕΛΑΤΗ ΑΣ ΤΟΝ ΠΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΚΑΘΩΣ ΠΑΝΤΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΡΑΒΙΑ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΗΤΑΝ ΟΤΙ Η ΧΟΛΗ ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΣΠΑΣΕΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΟΡΝΕΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΕ ΕΝΑ ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥΣ . ΠΟΛΥ ΛΥΠΗΘΗΚΑ ΕΙΛΕΙΚΡΙΝΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΟΣΟ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΩ ΠΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΕΙ ΚΑΤΩ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΧΩΡΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΑ. ΜΠΛΕΞΑΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΟ ΛΟΥΚΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΡΟΦΟΔΟΤΟΥΣΑΝ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΚΡΕΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΦΑΝΕ ΟΥΤΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ. ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΑΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΚΑΤΩ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΡΚΕΤΑ ΑΚΟΜΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
    ΧΟΥΝΤΑ ΜΟΥΝΤΑ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ….ΕΧΟΥΝΕ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕ ΒΟΛΕΥΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ. ΠΑΙΡΝΕΙΣ 1000 ΕΥΡΩ ΣΥΝΤΑΞΗ? Ε ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΘΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ 810 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ''ΚΑΛΟ ΣΟΥ΄'' ΕΙΣΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΧΕΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!!

Comments are closed.