Κόμμα για τα «ρεπό Καμμένου» το ΚΙΝΑΛ (;) της Φώφης

Πριν από περίπου ενάµιση µήνα, η Φώφη Γεννηµατά είχε αιφνιδιάσει µε την αποστολή επιστολής προς τον πρόεδρο της Βουλής, µε την οποία εξέφραζε την ανάγκη για άµεση προσφυγή στις κάλπες.

Η σχετική πρωτοβουλία είχε προκαλέσει αντιδράσεις εντός και εκτός Κινήµατος Αλλαγής, µε την ίδια την επικεφαλής του κόµµατος να υπερασπίζεται µε πάθος το αίτηµά της.

Με αφορµή το Σκοπιανό, έχει αρχίσει µια συζήτηση, στην περίπτωση που ο κ. Τσίπρας φέρει προς ψήφιση στη Βουλή τη συµφωνία, για το ποιοι εκ των βουλευτών θα προθυµοποιηθούν να κάνουν το «ρεπό» των ΑΝ.ΕΛ. του Πάνου Καµµένου. Στο πλαίσιο της σεναριολογίας που αναπτύσσεται τις τελευταίες ηµέρες, κυκλοφορεί εντόνως ότι η κυρία Φώφη Γεννηµατά σκέφτεται σοβαρά να υπερψηφίσει τη φηµολογούµενη συµφωνία για την ονοµασία των Σκοπίων. ∆εν θα µπω στη λογική του ποιο θα είναι το όνοµα ή αν θα κερδίσουµε ή θα χάσουµε στο power game που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Θα µείνω στο αµιγώς πολιτικό σκέλος της υπόθεσης.

Αν ο κ. Καµµένος δεν ψηφίσει -όπως διατείνεταιοποιαδήποτε ονοµασία που θα συµπεριλαµβάνει τον όρο «Μακεδονία», αυτοµάτως η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ολοκληρώνει τον βίο της και η χώρα οδηγείται σε εκλογές, αναγκαιότητα για την οποία µας µίλησε πριν από λίγες ηµέρες η κυρία Φώφη Γεννηµατά. Οπότε το Σκοπιανό αποτελεί ιδανική ευκαιρία για την αρχηγό του ΚΙΝ.ΑΛ. να επιβάλει το αίτηµά της, οδηγώντας τη χώρα σε πρόωρες κάλπες. Αν στον βωµό της πολιτικής συνέπειας επιλέξει να κάνει το «ρεπό του Καµµένου», αυτοµάτως θα έχει ακυρώσει το αίτηµα που πριν από ενάµιση µήνα ανέδειξε ως επιτακτική ανάγκη.

Το ζητούµενο, άλλωστε, όπως είπε η κυρία Γεννηµατά, είναι να απαλλαγεί το συντοµότερο δυνατόν ο τόπος από την πιο επικίνδυνη κυβέρνηση που πέρασε από αυτόν τα χρόνια της Μεταπολίτευσης. Η ψήφος στο Σκοπιανό, εκ των πραγµάτων, µετουσιώνεται σε ψήφο εµπιστοσύνης προς την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Αν, λοιπόν, η πρόεδρος του Κινήµατος Αλλαγής θέλει πραγµατικά να απαλλάξει τη χώρα από τους Τσιπροκαµµένους, έχει µια µοναδική ευκαιρία να το πράξει. Και, από κει και πέρα, να είναι σίγουρη ότι η επόµενη κυβέρνηση, µε σύνεση και σίγουρα µε µεγαλύτερη σοβαρότητα, θα ολοκληρώσει τις διαπραγµατεύσεις για την επίλυση και του Σκοπιανού. Η ευκαιρία για να ξαναγίνει το ΠΑΣΟΚ πρωταγωνιστής στο πολιτικό σκηνικό δεν πρέπει να πάει χαµένη.

Και δεν πρέπει, γιατί έτσι θα κλείσει ο κύκλος της ιστορικής ταλαιπωρίας που βιώνει τα τελευταία τριάµισι χρόνια η χώρα. Τα υπόλοιπα είναι ανθυπολεπτοµέρειες που δεν αφορούν κανέναν από τους πολίτες, την ψήφο και την εµπιστοσύνη των οποίων διεκδικεί το κόµµα της κυρίας Γεννηµατά.

Αν, λοιπόν, το αίτηµα για κάλπες εδώ και τώρα δεν αποτελεί ένα επικοινωνιακό πυροτέχνηµα, η καταψήφιση της όποιας συµφωνίας φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αποτελεί τη χρυσή ευκαιρία και συνάµα την αφετηρία για την επιστροφή στη δηµοκρατική κανονικότητα.

parapolitika.gr

loading...

2 thoughts on “Κόμμα για τα «ρεπό Καμμένου» το ΚΙΝΑΛ (;) της Φώφης

  1. ΑΚΟΜΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΝΕ ΚΙΝΑΛ !!!!! ΑΧ ΠΟΣΟΥΣ ΜΑΛΑΚΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΥΜΕΝΗ ΠΑΤΡΙΔΑ .

  2. ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΦΙΛΕ 7,45, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΜΑ.ΕΧΟΝΤΕΣ ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ Η ΒΑΡΥΤΑΤΗ ΑΝΟΙΑ Η ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΙ.ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΠΝΙΓΟΥΝΕ.ΧΩΡΙΑ ΟΙ ΒΑΡΕΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΘΛΙΒΕΡΟΙ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ………..

Comments are closed.