Η φιέστα στο Ζάππειο η κόκκινη γραβάτα Τσίπρα και η αλήθεια……

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΟΥΤΡΙΚΑ*

Έλληνες γιορτάσαμε με φιέστες των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο Ζάππειο παρακαλώ την “θετική ” πορεία της οικονομίας μετά το κρίσιμο Eurogroup και τις αποφάσεις του….

Γιορτάσαμε την φτωχοποίηση της χώρας μας.

Το κόψιμο των Συντάξεων .
Την μείωση του αφορολόγητου.
Τα υψηλά πλεονάσματα 3.5% – 2.2%
Την αδυναμία μας να βγούμε στις αγορές να αντλήσουμε κεφάλαια.
Την κατά τρίμηνη επιτροπεία της χώρας από τους δανειστές.
Την επιστροφή της Ελλάδος στο 2012

Γιορτάσαμε την “κανονικότητα” της φτώχειας.
Το κλείσιμο των επιχειρήσεων.
Την ανεργία
Τους πλειστηριασμούς ακινήτων των τραπεζών.
Τα κόκκινα δάνεια.

Η αλήθεια φίλοι μου είναι ότι η χώρα πήγε πίσω…

Πολύ πίσω!

Η κυβέρνηση όπως όλοι ξέρουμε επίσημα με το καλημέρα μας κόστισε…. 100 δις ευρώ (!) το πρώτο εξάμηνο λόγω του κυρίου Βαρουφάκη και της αναποφασιστικότητας του κυρίου Τσίπρα που έφτασε σε δημοψήφισμα τότε και έκανε το ΟΧΙ μετά ΝΑΙ.

Αργότερα σύμφωνα με επίσημες εκτιμήσεις των ίδιων των ξένων υπολογίστηκε με δηλώσεις το συνολικό κόστος στην οικονομία πάνω από 200-250 δις ευρώ!!

Άρα τι ακριβώς πανηγυρίζουμε σήμερα;;

Το τέταρτο μνημόνιο φτωχοποίησης;
Τα μέτρα;
Την ανικανότητά μας να βγούμε στις αγορές;
Το χρέος που δεν διαγράφεται;

Το χρέος ήταν μικρότερο το 2014 είχε γίνει η μεγαλύτερη διαγραφή χρέους από ποτέ. το 2022 τελείωνε η κρίση, δεν έκλεισαν οι τράπεζες, δεν επιβλήθηκαν όρια αναλήψεων, βγήκαμε επιτυχώς στις αγορές και είχαμε δει το ξέφωτο της κανονικότητας….

Σήμερα οι φιέστες είναι…. αυτοϊκανοποίηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αυτοϊκανοποίηση σε κάτι δικό τους.

Τι δηλαδή;

Μα φυσικά το 4ο μνημόνιο!!!

ΖΗΤΩΩΩΩ…….

Θα φορέσουμε όλοι κόκκινες γραβάτες (όπως ο κύριος Τσίπρας)  ή φιόγκο κατά το Βενιζέλο

*Ο Νίκος Κούτρικας είναι οικονομικός συντάκτης μέλος της ΕΣΗΕΑ

loading...

4 thoughts on “Η φιέστα στο Ζάππειο η κόκκινη γραβάτα Τσίπρα και η αλήθεια……

  1. Σωστός ο αρθρογράφος!
    Η χώρα καταρρέει και αυτοί μας λένε ότι πάμε καλά!!!
    Η πιο ακριβή γραβάτα όλων των εποχών!
    Ξεφτίλα!!!

    Μπράβο σας κύριε Κούτρικα!

  2. Κυριακή, Ιουνίου 24, 2018
    Του αρέσει το πολυπολιτισμικό Λονδίνο. Έχει όμορφα μαγαζιά. Καλή και ακριβή ζωή. Glamour και περιπέτεια. Εννοείται μακριά από τα γίδια της Ελλάδας…. Εννοείται μακριά από τα παρακμιακά μαγαζιά της Αθήνας ( έλιωσαν από τις μολότοφ της προοδευτικής αριστεράς). Τι κακό έχουν οι μολότοφ αλήθεια; Στις ελληνικές επιχειρήσεις επέβαλε μόνιμα capital controls….την οικονομία την κατέστρεψε με άθλια ψέματα…. αύξησε με μανία το χρέος, τον κοσμάκη τον ρήμαξε με αιώνια λιτότητα….μέλλον ανύπαρκτο για τους νέους…. "έδωσε" με ιδεολογική ηδονή την Μακεδονία παίρνοντας ως δώρο μια γραβάτα. Στην αγαπημένη Αγγλία του Βαρουφάκη, του Τσακαλώτου, του Χουλιαράκη…του sir Μαρκεζίνη…..Στην κεφάτη Αγγλία του πρίγκιπα Charles γεμίζουμε τις μπαταρίες μας…
    Έχει σκάσει η Μπέτυ στην Αθήνα δίπλα στα γίδια και με βαριά καρδιά, σκεπτόμενη τους φτωχομπινέδες πίσω της, έκανε μια απόδραση στο κοσμοπολίτικο Λονδίνο… θα προτιμούσε το πιο χλιδάτο Καράκας αλλά πέφτει λίγο μακριά….

    Μία φωτογραφία στην οποία φαίνεται ο Αλέξης Τσίπρας μαζί με την οικογένεια του, σε χαλαρές στιγμές και σπορ ντύσιμο πολιτιστικό κέντρο Southbank Centre του Λονδίνου. Πρόκειται για την περιοχή όπου είναι το London eye, με μερικά από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα και τις πιο εξέχουσες πολιτιστικές δραστηριότητες του Λονδίνου.

    Τη φώτο που αναρτήθηκε στο Facebook, αναδημοσίευσε στο Twitter ο γνωστός δημοσιογράφος Γιάννης Κουτσομύτης.

    Ο Αλέξης έβαλε λοιπόν τη γραβάτα του… και έφυγε για Λονδίνο όπου η οικογένειά του θα παραμείνει για αρκετές μέρες, αφού ο ίδιος θα πάει σήμερα στις Βρυξέλλες για τη μίνι σύνοδο για το προσφυγικό και θα επιστρέψει στο Λονδίνο όπου θα έχει συνάντηση με την πρωθυπουργό της χώρας, Τερέζα Μέι, καθώς και με τον αρχηγό του Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν.

    Όπως φαίνεται θέλησε να εκμεταλλευτεί και το Σαββατοκύριακο και πήγε την οικογένεια στο Λονδίνο τρεις μέρες νωρίτερα από το προγραμματισμένο ταξίδι προκειμένου η Μπέτυ να πάρει μια τζούρα πολιτισμού αφού έχει πήξει με τα γίδια στην Αθήνα.
    http://perimajestic.blogspot.com/2018/06/glamour-capital-controls.html

  3. ΚΥΡΙΕ ΚΟΥΤΡΙΚΑ.ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΣΟ ΠΑΘΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΑΔΕΚΑΣΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ,ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΠΙ ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥΘΣ ΤΙΜΟΥΣΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΜΙΟΑ ΠΑΝΙΣΧΖΥΡΗ ΚΑΙ ΠΑΜΠΛΟΥΤΗ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΣΑΝ ΤΑ ΑΘΛΙΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΘΥΣΑΥΡΙΣΑΝ ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ.ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΑΓΑΝΑΚΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΦΤΥΣΕ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΕ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΩΣ ΥΣΤΑΤΗ ΕΛΠΙΔΑ.ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΥΜΠΛΕΟΥΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΜΕΤΑΛΛΑΣΟΜΕΝΟΙ ΠΛΗΡΩΣ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ.ΒΕΒΑΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΑΦΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΘΛΙΒΕΡΟΙ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ.ΑΛΛΑ ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΛΟ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ.ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΜΗΔΕΝ ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΣΤΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ,ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΟΡΥΦΟΡΑ ΚΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΚΟΜΑΤΑ.ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΘΡΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ.ΤΟ ΝΑ ΞΑΝΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΙΟ ΒΛΑΚΩΔΕΣ.ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ ΚΑΙ ΧΡΗΖΕΙ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ.ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΜΟ ,ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΠΡΕΣ ΟΜΩΣ ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΨΩΦΟΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ.ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΤΡΑΓΟΥΔΑΣ ΚΥΡΙΕ ΚΟΥΤΡΕΙΚΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΞΥΠΝΗΣΕ.ΠΑΡΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΗΝ ΚΙΤΡΙΝΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ.ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΑ…

  4. και αν ερθουν οι δικοι σου Κουτρικα θα μας τρωει ολους η κουτρα μας μετα ετσι?

Comments are closed.