Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας

*Γράφει ο Χρήστος Κ. Μακρίδης

Έχω την αίσθηση ότι, ουδείς παράγοντας της δημόσιας ζωής, όσο υψηλά κι αν ίσταται, έχει το δικαίωμα να απέχει όταν τον καλεί το εθνικό καθήκον, πολλώ δε μάλλον να σιωπά, όταν διακυβεύονται τα εθνικά συμφέροντα και απειλείται η εθνική συνέχεια της χώρας.
Ακόμη κι αν η συγκυρία των καιρών, δεν δικαιολογεί την πρωταγωνιστική του παρουσία (αποτελεί επιβεβλημένη αναγκαιότητα η αναβάθμιση του ρόλου του ΠτΔ και ικανή συνθήκη η θέσπιση αντιβάρων στο πρωθυπουργοκεντρικό σύστημα) στα πολιτικά τεκταινόμενα της χώρας, οφείλει να είναι παρών στο πολιτικό προσκήνιο, δίχως αίρεση ή δέσμευση έναντι κανενός. Δεν σιωπά σε δραματικά γεγονότα, που αγγίζουν τις εθνικές ευαισθησίες του λαού, επιβαρύνουν αρνητικά την ψυχολογία της κοινωνίας και βυθίζουν τον λαό σε εθνική μελαγχολία. Γιατί, όπως είπε ο αείμνηστος Παναγιώτης ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ, ο «πόνος της ιστορικής ευθύνης», οριοθετεί τη συνείδηση του, κατισχύει οιουδήποτε άλλου κινήτρου ή σκοπιμότητας. Δεν τον εγκαταλείπει ποτέ. Γίνεται κίνητρο για τη συνεχή επισήμανση από μέρους του, όλων των κακώς κειμένων της καθημερινότητας.

Οι πολίτες ανέμεναν από Σας, μια ανάλογη υπερήφανη, ασυμβίβαστη, πατριωτική στάση, όπως αυτή του αείμνηστου Ελληνοκύπριου Προέδρου Τάσου ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ο οποίος χάριν της εθνικής αξιοπρέπειας και της ιστορικής συνέχειας της χώρας του, ηρνήθη τον ιταμό εκβιασμό, τον εξευτελισμό και την ακύρωση της εθνικής του συνείδησης. Δεν κιότεψε ούτε στιγμή μπροστά σε κανένα. Αναμετρήθηκε με την ιστορία και τη συνείδηση του. Είπε όχι με στεντόρεια φωνή στα σχέδια των ισχυρών της γης να ξαναγράψουν την ιστορία. Αρνήθηκε να συμβιβαστεί και να συνομολογήσει δια της σιωπής του τα μέρη μιας επαίσχυντης συμφωνίας. Αντέτεινε ένα ηχηρό όχι, ένα όχι που στο διηνεκές θα κυριεύει το νου και θα στοιχειώνει τον ύπνο των σύγχρονων “νενέκων” του Ελληνισμού. Αυτή τη στάση ανέμεναν από Σας, όλοι οι Έλληνες απανταχού της γης, κι όχι δηλώσεις σε μεταγενέστερο χρόνο της υπογραφής της επαίσχυντης συμφωνίας για το ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ζήτημα. Ήτοι μια στάση που σας πιστώνει η ιστορία, η σύνολη διαδρομή και η εγνωσμένης αξίας προσφορά Σας στο χώρο της κοινωνίας, της πολιτικής και της επιστήμης!!!!!!!!!

*Πολιτικός Επιστήμων – Τεχ. Γεωπόνος – Παιδαγωγός

loading...

2 thoughts on “Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας

  1. ΑΔΕΙΟ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ ΜΕ ΕΝΑΝ ΧΑΡΤΙΝΟ ΓΙΑΚΑ…….ΚΡΙΜΑ ΠΟΛΥ ΚΡΙΜΑ !!

  2. ΠΡΟΔΟΤΗΣ – ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΛΑΣΤΡΑ

Comments are closed.