Θεσσαλονίκης Ανθιμος: «Θέλω να πω πράγματα, αλλά θα με κατηγορήσουν» (ΒΙΝΤΕΟ)

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης Ανθίμου τελέστηκε σήμερα, 24 Ιουνίου στον Ιερό Nαό Tιμίου Προδρόμου Παπαφείου Θεσσαλονίκης.

Ο Ιεράρχης αφού αναφέρθηκε στον Αγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο, που τιμάται σήμερα, αναφέρθηκε στην Ελλάδα και στα μεγάλα εθνικά θέματα. Αφού ανέλυσε εκτενώς την προσωπικότητα του Ιωάννη Καποδίστρια, εξέφρασε τους προβληματισμούς του με πολύ προσεκτικό τρόπο.

Είπε μεταξύ άλλων: «Ολοι με ρωτούν τι θα γίνει; Που θα πάμε; Τι θα γίνει με την πατρίδα μας; Θέλουμε την πατρίδα μας να είναι ελεύθερη, αξιοπρεπής.

Σήμερα γίνονται οι εκλογές στην Τουρκία. Και είναι σημαντικό θέμα για εμάς. Βλέπουμε πως συγκεντρώνουν τα καλύτερα πολεμικά συστηματα. Εμείς τι θα κάνουμε; Την προσευχή μας και την αγάπη μας.

Να είμαστε Χριστιανοί, συνειδητά Ελληνες. Να δείχνουμε αγάπη και στους εχθρούς μας, έτσι μπορούμε να τους εξουδετερώσουμε. Αποφεύγω να ομιλήσω για μερικά πράγματα, γιατί κάποιοι είναι έτοιμοι να πουν κάτι. Θέλω να πω πράγματα, αλλά δεν τα λέω γιατί αύριο μπορεί να είμαι κατηγορούμενος».

Δείτε το βίντεο της Θείας Λειτουργίας…

https://www.vimaorthodoxias.gr/

loading...

10 thoughts on “Θεσσαλονίκης Ανθιμος: «Θέλω να πω πράγματα, αλλά θα με κατηγορήσουν» (ΒΙΝΤΕΟ)

  1. Φύγε από την ζωή σαν ήρωας και όχι σαν κοτα !! Πες τα όλα και εμείς μαζί σου

  2. Μονο ο μακαριστος Χριστοδουλος ειχε το σθενος και την πραγματικη αγαπη για το εθνος.Ιεραρχης αλλα δεν δισταζε να κατηγορει το παγκοσμιο συστημα.Του στοιχησε την ζωη του βεβαια,αλλα μεσα στις καρδιες μας θα ειναι παντα σαν προτυπο ιεραρχη και ηρωα.

  3. ας εισαι κατηγορουμενος αρκει να τα πεις να μαθουν οι ΕΛΛΗΝΕΣ οπως τα ελεγε Ο ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ δεν φοβοταν κανενα και ας του πηραν ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ
    οπως τα ελεγε Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΩΣΑΝ εσυ τι φοβασαι ποιος θα τολμησει να σε πειραξει οταν θα εχεις πει την αληθεια

  4. Ηδη με τη στάση σας είστε κατηγορούμενοι , που είναι οι ιεράρχες ο αρχιεπίσκοπος να βγείτε μπροστά να ενημερώσετε το ποίμνιό σας αφου βλέπετε ότι η πατρίδα μας χάνετε , μηπως είστε και εσείς βολευτές πόσο λυπάμε για τη στάση σας , που κανένας σας δεν είναι Παπαφλέσας

  5. ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΓΙΟΤΑΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΦΟΒΟΣΑΣΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΑΛΗΘΕΙΑ
    Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΑΠΟ ΣΑΣ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΟ ΣΤΗ ΓΗ

  6. ΠΕΣ ΜΑΣ ΠΡΩΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΠΑΦΕΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΔΩΡΕΑΣ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΑ ΣΑΠΙΑ

  7. ΚΑΛΑ ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΙΩΝ ΤΟΤΕ ΘΑ ΤΑ ΠΕΙΣ ΦΙΔΟΤΡΑΓΟΠΑΠΑ

  8. Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΟΣ ΠΑΝΤΑ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ .ΕΠΕΛΕΞΕ ΤΗ ΦΟΡΑ ΑΥΤΗ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΔΙΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ Η ΟΠΟΙΑ ΥΠΗΡΞΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΚΩΦΑΝΤΙΚΗ .ΤΑ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΦΟΡΕΣ ,ΤΩΡΑ ΕΠΕΛΕΞΕ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΟΛΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΚΟΥΜΕ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟΙ ΑΚΟΥΓΑΝ ΚΑΙ??? ΔΕΝ ΠΑ ΝΑ ΛΕΕΙ Ο ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΑΥΤΟΙ ΤΗ ΒΟΛΗ ΤΟΥΣ ,ΜΠΕΝΑΚΗΣ-ΒΓΕΝΑΚΗΣ .

  9. ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΠΑΦΕΙΟ?

Comments are closed.