Κέντρο φιλοξενίας προσφύγων ανοίγει στην Θεσσαλονίκη, παρά τις αντιδράσεις – ΒΙΝΤΕΟ

Εντατικές εργασίες από τον Στρατό

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι εργασίες στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Βαγιοχώρι του δήμου Βόλβης, λίγο έξω από την Θεσσαλονίκη.

Το συγκεκριμένο σημείο είχε επιλεγεί και το 2016, όταν πρόσφυγες και μετανάστες κατέφτασαν στην Ελλάδα κατά κύματα, αλλά τότε λειτούργησε μόνο για λίγο καιρό, αφού ελάχιστοι ήταν αυτοί που ήθελαν να μείνουν στο σημείο και λίγες ημέρες μετά την έλευσή τους έφευγαν.

Εδώ και μερικές ημέρες ο Στρατός έχει αναλάβει να ετοιμάσει το κέντρο φιλοξενίας που θα μπορεί να φιλοξενήσει εκατοντάδες άτομα. Τουλάχιστον 70 μεγάλες σκηνές της Υπατης Αρμοστίας του ΟΗΕ έχουν ήδη στηθεί, και ετοιμάζεται η περίφραξη και οι υπόλοιπες εγκαταστάσεις και υποδομές ώστε να μπορέσει να προσφέρει ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης. Το μέρος φυλάσσεται συνεχώς από αστυνομικές δυνάμεις.

Το Βαγιοχώρι είναι ένα μικρό χωριό με μόλις 40-50 κατοίκους, στο οποίο δεν υπάρχουν ούτε μίνι μάρκετ ούτε συγκοινωνία και σύμφωνα με την τοπική κοινωνία δεν είναι κατάλληλο για να υποδεχθεί και να φιλοξενήσει κόσμο. Από τη στιγμή που το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής ανακοίνωσε πως το κέντρο φιλοξενίας θα λειτουργήσει, ο δήμος Βόλβης εξέδωσε ψήφισμα που γνωστοποιούσε την αντίθεσή του.

Φαίνεται όμως πως δεν εισακούστηκε και το σχέδιο λειτουργίας του κέντρου είναι στην τελική ευθεία. Αλλωστε, οι προσφυγικές ροές ειδικά από τον Εβρο είναι αυξημένες, ενώ η Τουρκία γνωστοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα πως αναστέλει την συμφωνία με την Ελλάδα για το προσφυγικό.

loading...

4 thoughts on “Κέντρο φιλοξενίας προσφύγων ανοίγει στην Θεσσαλονίκη, παρά τις αντιδράσεις – ΒΙΝΤΕΟ

  1. ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΓΚΑ ΣΤΟ ΧΡΥΣΑΦΙ ΕΙΔΙΚΑ ΟΙ ΣΥΡΙΟΙ ΙΡΑΝΟΙ ΙΡΑΚΙΝΟΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΣΤΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΔΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΤΠ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΠΙΤΙ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΛΟΙ ΤΑ ΝΟΙΚΙΑΖΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ Ο ΒΗΧΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΔΕΝ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΓΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΔΑΥΤΟΥΣ

  2. ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΟΣΜΟ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΠΟΛΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΕΝΙΚΑ. ΠΩΣ ΘΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΧΑΣΙΣΙ ΚΑΙ ΚΟΚΑ Ο ΚΑΚΟΜΟΙΡΟΣ ΑΦΓΑΝΟΣ ΜΑΡΟΚΙΝΟΣ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΝΟΜΗΣΕΙΣ? ΜΕ 40-50 ΑΤΟΜΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙ ΣΠΙΤΙΑ ΝΑ ΚΛΕΨΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ? ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΥΤΟ….
    ΝΑ ΕΧΩ ΤΟΝ ΥΙΟΝ ΜΟΥ ΔΙΠΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟ ΕΔΕΙΞΑ ΑΝΤΕ ΤΥΧΕΡΕ ΤΟΥ ΕΙΠΑ ΣΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΠΑΣ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΘΑ ΠΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΒΑΛΟΥΝ ΚΙ'ΕΣΕΝΑ ΝΑ ΣΤΗΣΕΙΣ ΕΚΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΝΑ ΒΟΗΘΑΣ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑ ΝΑ ΤΡΩΝ ΤΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΑΚΙΑ…..ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΝΑ ΓΑΜΗΘΟΥΝΕ ΣΕ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕΤΗ ΣΤΑΣΗ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΩ ΕΓΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΤΟΥΣ ΧΟΛΕΡΙΑΣΜΕΝΟΥΣ ΛΑΘΡΟΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΦΑΣΙΣΤΕς. ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΓΑΜΗΘΟΥΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΑΣ ΟΠΩΣ ΧΑΡΙΤΩΜΕΝΑ ΤΑ ΛΕΝΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ. ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ ΓΑΜΗΜΕΝΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΕΧΤΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΠΡΑΝΑ!!! ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥ ΕΙΠΑ? ΑΠΛΩΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΩ ΤΗΝ ΠΥΛΗ ΠΟΥ ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΙ ΘΑ ΜΕ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΘΑ ΓΥΡΙΣΩ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΕ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΜΤΕΛΟΝΙ ΝΑ ΜΟΥ ΤΑ ΚΛΑΣΟΥΝΕ ΚΑΙ ΘΑ ΦΥΓΩ ΓΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΟΥ. ΕΙΠΑΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΜΕ ΔΕΝ ΕΙΠΑΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΟΡΝΤΙΝΑΤΖΕΣ ΣΤΟΥΣ ΣΚΥΛΟΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΣ!!! ΑΥΤΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΑΛΑΚΑΣ ΠΟΥ ΤΟ ΔΕΧΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ!!! ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΤΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΩ ΕΓΩ??

  3. Αντιο Βαγιοχωρι,καλημερα Λαθροχωρι.Ο πολιτισμος της ζουγκλας συντομα κοντα σας.Ακομα τιποτα δεν ειδατε.

  4. άντε ρε πάρτε κάμποση βαζελίνη γιατί βλέπω να σας ξεσκίζουν οι οικονομική μετανάστες….

Comments are closed.