Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο Γιάννος Παπαντωνίου

Για τις 22 Οκτωβρίου ζήτησε και πήρε από τους ανακριτές διαφθοράς προθεσμία να απολογηθεί ο Γιάννος Παπαντωνίου.

Ο πρώην υπουργός που κατηγορείται για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος 2,8 εκ. ελβετικών φράγκων προκειμένου να προωθήσει τη σύμβαση εκσυγχρονισμού των 6 φρεγατών τύπου S του Πολεμικού Ναυτικού, ζήτησε την νέα προθεσμία επικαλούμενος τον όγκο της δικογραφίας.

Την ίδια ημέρα θα δώσει εξηγήσεις και η σύζυγος του Σταυρούλα Κουράκου που φέρεται να συμμετείχε στις έκνομες πράξεις του συζύγου της.

Ο πρώην υπουργός και η σύζυγος του προσήλθαν σήμερα ενώπιον των ανακριτών συνοδευόμενοι από τον δικηγόρο τους, Άρη Χαραλαμπάκη.

Ο ίδιος δε θέλησε να κάνει κάποια δήλωση ενώπιον των δημοσιογράφων για την υπόθεση και παρέπεμψε στην ανακοίνωση που εξέδωσε την προηγούμενη εβδομάδα στην οποία έκανε λόγο για τόνους λάσπης που κάποιοι έχουν ρίξει στο πρόσωπο του, υποστηρίζοντας ότι “”πληρώνει” το τίμημα για την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ.

Το κατηγορητήριο

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο προκειμένου ο Γιάννος Παπαντωνίου να νομιμοποιήσει το παράνομο χρήμα, χρησιμοποίησε, σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, 7 λογαριασμούς και 35 υπολογαριασμούς μέσω των οποίων εκτελέστηκαν, καθ΄υπόδειξή του, εκατοντάδες κινήσεις εντός του χρηματοπιστωτικού τομέα, οι οποίες απέβλεπαν στο να καταστήσουν αδύνατο τον εντοπισμό του μαύρου χρήματος και ταυτόχρονα να προσδώσουν νομιμοφάνεια σε αυτό.

«Οχήματα» στη «λεύκανση» της μίζας φέρεται να είναι εξωχώριες εταιρείες του τότε εκπροσώπου της προμηθεύτριας εταιρείας THALES στην Ελλάδα καθώς και λογαριασμοί στενού φίλου του κ. Παπαντωνίου.

Κατά τους ανακριτές τα 2,8 εκ. ελβετικά φράγκα αποτελούν μέρος μιας πολύ σημαντικής ροής που διαπιστώθηκε σε ελβετικές τράπεζες με τελικό αποδέκτη τον ίδιο ύψους 4.600.000 ελβετικών φράγκων και που ο Γ. Παπαντωνίου διατηρούσε εντός του ελβετικού χρηματοπιστωτικού συστήματος, αποκρύπτοντάς το όλο από οποιαδήποτε αρμόδια ελεγκτική αρχή στην Ελλάδα.

Πλην αυτών των χρημάτων όμως οι δικαστικοί λειτουργοί ερευνούν κι ένα ποσό ύψους τουλάχιστον 2.250.000 ευρώ, το οποίο εμβάστηκε επίσης από την THALES μέσω off shore εταιρειών του Έλληνα αντιπροσώπου της σε άγνωστους έως τώρα αποδέκτες.

loading...

1 thought on “Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο Γιάννος Παπαντωνίου

  1. Μην ταλαιπωρείτε τον Άνθρωπο, αφήστε τον να χαρεί την συμμετοχή του στην καταστροφή μας.

Comments are closed.