«Σκοτεινό» σχέδιο της ΝΔ καταγγέλλει ο Σ. Κοντονής: «Θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση πριν την έξοδο από τα Μνημόνια»

Ο Σταύρος Κοντονής κατήγγειλε, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία έχουν στα σκαριά σκοτεινό σχέδιο, με απώτερο σκοπό την πτώση της κυβέρνησης πριν την οριστική έξοδο της χώρας από τα μνημόνια την 21η Αυγούστου 2018.

Μάλιστα τόνισε ότι για το λόγο αυτό πιέζονται οι βουλευτές των ΑΝΕΛ με διάφορες απειλές και τραμπουκισμούς, παρά το γεγονός ότι έχουν ξεκαθαρίσει ότι θα καταψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών.

Παράλληλα, προανήγγειλε ακόμη ότι «η Δικαιοσύνη θα επιληφθεί και θα βγει η κουκούλα» από όσους απειλούν βουλευτές με μηνύματα και άλλων ειδών τραμπουκισμούς εναντίον τους.

«Δεν λέμε ότι όποιος διαφωνεί και διαμαρτύρεται είναι φασίστας»

Όσον αφορά στο επιχείρημα της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι η κυβέρνηση «βαφτίζει» ακροδεξιό όποιον διαφωνεί με τη συμφωνία, ο κ. Κοντονής αναφέρει ότι «εμείς δεν λέμε ότι όποιος διαφωνεί και διαμαρτύρεται ότι είναι φασίστας. Κόσμια και στο πλαίσιο των πολιτικών διαγκωνισμών όποιος επιθυμεί μπορεί να διαμαρτύρεται» τονίζει ότι «οι βιαιότητες και οι τραμπουκισμοί με μπροστινούς τους νεοναζί, αυτό είναι το οποίο καταγγέλλει η κυβέρνηση».

Επιπλέον, ο κ. Κοντονής επισημαίνει:  «Και αυτό δεν προκύπτει αυθόρμητα. Εδώ έχουμε σχέδιο. Μέρα με τη μέρα αποδεικνύεται ότι είναι σχέδιο, διότι δέχονται απειλές, τραμπουκισμούς, τηλεφωνήματα κατά πρώτο και κύριο λόγο οι βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων! Γιατί δέχονται αυτοί οι άνθρωποι επιθέσεις; Όταν μάλιστα το κόμμα τους έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν ψηφίζει τη συμφωνία και μάλιστα με εντολή τήρησης της κομματικής πειθαρχίας.

Διότι αυτό που ενδιαφέρει σήμερα τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος κάνει ότι δεν καταλαβαίνει, είναι ότι υπάρχει σχέδιο αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης, το οποίο προφανές είναι ότι έχει εκπονηθεί από τη ΝΔ, με σκοπό να πέσει η κυβέρνηση. Γι αυτό πιέζονται οι βουλευτές των ΑΝΕΛ. Δεν τους ενδιαφέρει το Μακεδονικό. Δεν τους ενδιαφέρει αν κυρωθεί η συμφωνία ή όχι. Τ

ους ενδιαφέρει διακαώς να μη φτάσουμε στην 21η Αυγούστου, που είναι η ημερομηνία-ορόσημο για το τέλος των μνημονιακών πολιτικών, δηλαδή των πολιτικών που εφάρμοσαν αυτοί που έριξαν στα βράχια τη χώρα εξαιτίας των πολιτικών που ακολούθησαν τα τελευταία 30 χρόνια. Αυτό είναι το μεγάλο θέμα. Και το χειρότερο γι αυτούς είναι ότι τη χώρα τη βγάζει από τα μνημόνια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και θα πάρει τα πρώτα θετικά μέτρα για όσους είχαν υποστεί τη μεγαλύτερη αδικία».

«Προσπάθησαν να μη φτάσουμε στην 21η Ιουνίου και στη συμφωνία του eurogroup με την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσαν. Δεν τους πέρασε και τώρα εκτρέπονται σε εξωθεσμικές και αντιθεσμικές κινήσεις. Αν δεν ήμουν σίγουρος 100% γι αυτό που σας λέω δε θα το έλεγα. Διότι βλέπουμε να συμβαίνει κάτι που δε δικαιολογείται. Δεν δικαιολογείται αυτού του είδους η επίθεση με αχαρακτήριστα και πρωτόγνωρα για την εποχή της μεταπολίτευσης πράγματα, πιέσεις, απειλές, εξυβρίσεις, βία κατά των βουλευτών των ΑΝΕΛΛ που έχουν δηλώσει ότι θα καταψηφίσουν τη συμφωνία», προσέθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης

Κοντονής για Σκοπιανό: «εκδηλώσεις βίας, μίσους και μισαλλοδοξίας» από «νεοναζί και στελέχη της ακροδεξιάς της ΝΔ»

Τέλος, αναφερόμενος στις διαμαρτυρίες κατά της συμφωνίας των Πρεσπών , ο κ. Κοντονής κάνε λόγο για «εκδηλώσεις βίας, μίσους και μισαλλοδοξίας» από «νεοναζί και στελέχη της ακροδεξιάς της ΝΔ», ενώ εκτιμά ότι «οι κοινωνίες τους έχουν γυρίσει την πλάτη». «Είχα βρεθεί κι εγώ στο στόχαστρο την περασμένη εβδομάδα στα Γιαννιτσά. Μιλάμε για εκδηλώσεις βίας, μίσους και μισαλλοδοξίας, αλλά ποιοι είναι αυτοί που οργανώνουν και εμφανίζονται σε αυτές τις εκδηλώσεις. Είναι ελάχιστοι νεοναζί και στελέχη της ακροδεξιάς της ΝΔ που προβαίνουν σε αυτού του τύπου τις επιθέσεις και τις βιαιότητες. Εγώ τουλάχιστον αυτούς είδα στα Γιαννιτσά. Ωστόσο, οι κοινωνίες τους έχουν γυρίσει την πλάτη» αναφέρει ο υπουργός.

Επισημαίνει πως μπορεί οι πολίτες να έχουν ενστάσεις και παράπονα, «αλλά σε τέτοιου τύπου εκδηλώσεις με θαυμαστές του Χίτλερ και ακροδεξιούς η κοινωνία γυρίζει την πλάτη», προσθέτοντας αυτό «το είδαμε και στο περιβόητο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη που ήταν αποψιλωμένο και οι συμμετέχοντες καταγέλαστοι».

«Η δικαιοσύνη θα φροντίσει να βγει η κουκούλα σε όσους απειλούν»

Ο κ. Κοντονής τονίζει ότι: «Αυτές οι απειλές και οι τραμπουκισμοί κατά βουλευτών και ειδικά κατά των βουλευτών των ΑΝΕΛ δεν θα μείνουν αναπάντητες. Η Δικαιοσύνη – και το λέω αυτό με την ιδιότητά μου ως υπουργός Δικαιοσύνης – θα επιληφθεί και θα βγει η κουκούλα από όσους στέλνουν μηνύματα, παίρνουν κινητά και απειλούν».

loading...

5 thoughts on “«Σκοτεινό» σχέδιο της ΝΔ καταγγέλλει ο Σ. Κοντονής: «Θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση πριν την έξοδο από τα Μνημόνια»

  1. ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΑ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΕ, ΗΠΙΑΤΕ ΤΑ ΧΑΣΙΣΑΚΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΠΩΣ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΑΣΠΡΟ

  2. Τι διάολο αυτοί κοιμούνται και ξυπνούν με δήθεν σκοτεινά και υπόγεια σχέδια κατά της ανύπαρκτης Κυβέρνησης , αν αυτοί οι ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ και ΨΕΥΤΕΣ βλέπουν τέτοια σχέδια γιατί δεν κάνουν ΕΚΛΟΓΕΣ να τους απομονώσει ο λαός, ή φοβούνται την μαυρίλα που θα φάνε

  3. Πω πω …
    Οι δυνάμεις της σκοτεινής πλευράς της δύναμης σε συνεργασία με την διαγαλαξιακη αυτοκρατορία του κακού, θέλουν να ρίξουν το καθεστώς του λαοπρόβλητου ηγέτη των αναρχοκουμουνιστων.

  4. ΑΑΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑΑΑΑΑΑΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΥΡΟΥ (CASCAVAL BUCAREST ROMANIA) ΚΑΙ ΑΧΛΑΔΙΟΥ (ΤΣΑΚΩΝΙΚΑ) ΕΥΘΥΜΗΣΑΜΕΝ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΦΑΝΟΥ ΤΟΥ ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ!!

Comments are closed.