ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΑΣΘΕΝΗ ΜΕ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

Εδώ και χρόνια γράφω άρθρα για την πλέον ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΗ χρόνια πάθηση, την ΚΑΤΑΡΑ που λέγεται Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, η οποία ταλαιπωρεί ΧΙΛΙΑΔΕΣ ανθρώπους στη χώρα μας.

Και δε φτάνει η πάθηση για την ταλαιπωρία, έχουμε και άλλους «παράγοντες», που την κάνουν ακόμα μεγαλύτερη, και οι παράγοντες αυτοί, είναι κάποιοι γιατροί.

Ας δούμε την άσχημη «εμπειρία» που είχε μια ασθενής, και θα πούμε κάποιες λεπτομέρειες.

«Θα σας πω την εμπειρία που είχα με μια νευρολόγο πριν τρεις μέρες, που πήγα να μου γράψει μαγνητική..
Γράφοντας μου την συνταγή, με ρώτησε αν έχω περάσει ΚΕΠΑ, της απάντησα ναι και μάλιστα της εξέφρασα την δυσαρέσκεια μου που είχα γιατί ενώ πήγα με χειρότερες εξετάσεις, οι γιατροί της επιτροπής μου ριξανε τα ποσοστά από 67 στο 55.
Η απάντηση της.. εγώ αν ήμουν στην επιτροπή θα σε έκοβα, και όταν την ρώτησαν γιατί μου απάντησε ότι η κλινική μου κατάσταση αυτό δείχνει !!!!
Εκνευρίστηκα πολύ αλλά συνεχισα να της μιλάω με ήρεμο τρόπο..
Την ρώτησα λοιπόν πως θα ζήσω αν με κοψουνε και είπε να βρω δουλειά, και όταν την ρώτησα ποιος εργοδότης θα με πάρει που δεν μπορώ να σταθώ όρθια για μισή ώρα, άρχισε να μου λέει για την Γερμανία και το σύστημα υγείας εκεί..
Της απάντησα λοιπόν πάλι με ήρεμο τρόπο ότι εδώ είναι Ελλάδα και όχι Γερμανία.. αλλά αυτή συνέχισε να λέει ότι είμαι και τυχερή που λαμβάνω και τα φάρμακα μου..
Με άφησε μλκ..
Πήρα την συνταγή και έφυγα..
Συγνώμη, αλλά αν ήταν κάποιος από εσάς στην θέση μου, τι θα έκανε ????»

Το ΙΔΙΟ, θέλω να ρωτήσω Συνελληνες ΟΛΟΥΣ εσάς. Αν ήσασταν στην θέση της κοπέλας αυτής, η οποιουδήποτε άλλου ασθενή, ΤΙ θα κάνατε; ΠΩΣ θα αντιδρούσατε; Έγραψα ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ φορές, πως η συγκεκριμένη πάθηση ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΑ. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΦΕΣΟΡΑΣ; ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΘΗΣΗ ΕΙΣΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ.

Και δεν το λέω μόνο εγώ αυτό, αλλά το έχουν πει ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ Νευρολόγοι.

Η Σκλήρυνση πολύ εύκολα ΞΕΓΕΛΑ κάποιον που δεν ασχολείται με αυτήν, που δεν παρακολουθεί την πορεία της, την πορεία της υγείας κάποιων ασθενών, τα «Ανεβοκατεβάσματά» της..

Άλλο να γνωρίζεις την ύπαρξη της από την βιβλιογραφία, και άλλο να ειδικεύεσαι σε αυτήν, κάτι μάλιστα που δεν το πετυχαίνει κάποιος σε δυο τρία χρόνια…

Ψάξτε στο διαδίκτυο, σε σχετικά forum και θα βρείτε ΧΙΛΙΑΔΕΣ περιπτώσεις όμοιες με αυτή της κοπέλας .

Να τι της απαντά ένας ασθενής με ΣΚΠ.

«Τέτοια άτομα δεν ξέρουν καν από ιατρική και γι αυτό αν την ρωτούσες νευρολογικά θέματα βάση των νέων ερευνών δεν θα ήξερε τίποτε….
Μεγάλη προσοχή παιδιά με τους γιατρούς δεν είναι όλοι γιατροί… Υπάρχουν πάρα πολλοί που τους έβαλε το πολιτικό σύστημα… και είναι πραγματικά αδιάβαστοι!!»

Έχουμε ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ τις περιπτώσεις, πρόσφατα περιστατικά – σκάνδαλα που τα είδαμε στην επικαιρότητα.

Είχα γράψει πως οι ασθενείς με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας είναι από τους πιο ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΥΣ, είναι τα ΕΥΚΟΛΑ ΘΥΜΑΤΑ των επιτροπών, και η «εμπειρία» που είχε η κοπέλα για πολλοστή φορά το αποδεικνύει.

Η «κλινική κατάσταση» του ασθενή, που εύκολα ξεγελά τον καθένα, τόσο σε πολλές επιτροπές, ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΕΣ, όσο και στην καθημερινότητα, στην συνύπαρξη του με τον υπόλοιπο κόσμο.

Σχόλια του τύπου «Α, ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΜΙΑ ΧΑΡΑ, ΚΑΛΑ ΕΙΣΑΙ», και οι θεωρητικές «ΝΕΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ», είναι η ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ καθημερινότητα που ζουν οι ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση.

Θα επανέλθω.

Βασίλης Τσούγκαρης

[email protected]

loading...