Η Πράγα δηλώνει έτοιμη για απωθήσεις μεταναστών από τα σύνορα

Εάν η Γερμανία και η Αυστρία κάνουν το ίδιο
Η Τσεχία είναι έτοιμη, όπως διαβεβαιώνει ο πρωθυπουργός της χώρας Αντρέι Μπάμπις, να προχωρήσει σε απωθήσεις μεταναστών και προσφύγων από τα σύνορά της, εάν η Γερμανία και η Αυστρία εφαρμόσουν το ίδιο μέτρο.

«Μπορούμε να προβλέψουμε ότι η Αυστρία θα υιοθετήσει το ίδιο μέτρο και σε αυτήν την περίπτωση, εμείς θα κάνουμε επίσης το ίδιο» δήλωσε ενώπιον του Τύπου ο Μπάμπις, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου σήμερα στην Πράγα.

«Αυτό σημαίνει ότι θα πάμε αμέσως στα συνοριακά περάσματα προκειμένου να ελέγξουμε τα σύνορά μας» υπογράμμισε.

Τη Δευτέρα, στη Γερμανία, ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Χορστ Ζεεχόφερ προειδοποίησε ότι θα ήταν έτοιμος «τον Ιούλιο» να προχωρήσει στην «άμεση απώθηση» των μεταναστών που θα έφθαναν στα σύνορα της Γερμανίας προερχόμενοι από κάποια άλλη χώρα της Ευρώπης, εάν η Άγγελα Μέρκελ δεν μπορέσει να πετύχει μια «ισοδύναμη» λύση στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, την 28η-29η Ιουνίου.

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε οι παράνομοι μετανάστες να εισέρχονται στην επικράτειά μας, διότι κατόπιν αυτό θα ήταν δικό μας πρόβλημα και δεν το επιθυμούμε αυτό» υπογράμμισε ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Τσεχίας.

«Τα συνοριακά περάσματα (της Τσεχίας) θα ελέγχονται, σε αυτήν την περίπτωση, από την αστυνομία, όμως έχουμε επίσης εκπονήσει ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης που προβλέπει τελωνειακοί και ενδεχομένως ο στρατός να αναπτυχθούν» συμπλήρωσε ο Αντρέι Μπάμπις.

Σύμφωνα με τον ίδιο «τα νότια σύνορα της ΕΕ πρέπει να προασπίζονται από κράτη όπως η Ελλάδα, η Ιταλία, η Μάλτα και η Ισπανία και τα υπόλοιπα κράτη πρέπει να τα βοηθούν».

Ο πρωθυπουργός της Τσεχίας τάχθηκε επίσης υπέρ της «αλλαγής των αρμοδιοτήτων» του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής Frontex στην περίπτωση που το προσωπικό του ανέλθει σε 10.000 υπαλλήλους έως το 2020, όπως το ζητά η Ιταλία εδώ και καιρό.

«Δεν είναι δυνατόν να δαπανάμε τόσα χρήματα (για τη Frontex) για να παρακολουθεί απλά την παράνομη μετανάστευση και να βλέπουμε να αναπτύσσονται οι επιχειρήσεις της μαφίας των διακινητών. Η Frontex πρέπει να επιχειρεί εκτός της Ευρώπης» υποστήριξε ο Μπάμπις.

«Η λύση είναι πολύ απλή: τα πλοία (με τους μετανάστες) δεν πρέπει να βγαίνουν στη θάλασσα».

loading...

2 thoughts on “Η Πράγα δηλώνει έτοιμη για απωθήσεις μεταναστών από τα σύνορα

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΣΩΣΤΕΣ ΧΩΡΕΣ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑΤΟΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΛΕΠΡΑΣ ΤΩΝ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΩΝ ΛΑΘΡΟΚΑΥΛΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ''ΑΝΘ'ΑΝΘΡΩΠΟΙ'' ΣΟΡΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΑΝ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ ΤΗΝ ΒΡΩΜΕΡΗ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΠΡΑΝΩΝ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΥΔΡΟΓΕΙΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.
    ΠΡΟΧΘΕΣ ΕΙΔΑΜΕ ΤΗΝ ΝΕΓΡΑ ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΚΑΛΟΘΕΛΗΤΩΝ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΛΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΝΕΓΑΛΗ ΟΠΟΥ ΖΟΥΣΕ ΚΕΙ ΘΑ ΕΚΟΒΑΝ ΤΙΣ ΚΛΕΙΤΟΡΙΔΕΣ ΤΩΝ 2 ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΤΗΣ!!! ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΛΕΙΤΟΡΙΔΕΣ ΤΩΝ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΣΟΥ ΘΑ ΣΕ ΦΟΡΤΩΘΩ ΕΓΩ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΠΛΗΡΩΝΩ 370 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΚΛΕΙΤΟΡΙΔΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ? (ΤΟΣΟ ΔΙΝΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΛΑΘΡΟΚΑΥΛΑΚΙ). ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΕΔΕΙΞΑΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΛΑ ΑΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ ΕΚΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ ΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΝΕΝΟΣ ΤΗΛΕΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΔΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΩΝ ΚΛΕΙΤΟΡΙΔΩ ΣΤΗΝ ΣΕΝΕΓΑΛΗ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!! ΡΕΕΕ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΡΕΕΕ?

  2. Και μ ε πολυ ξυλο…κοπανημα αγριο να πει ο ενας στον υποψηφιο λαθροκαυλο Ωωωωω εκει πεφτει πολυ μπερντακι και τοτε θα πει ο λαθροκαυλος ισλαμοφασιστασ λαθροεισωβολεασ ωωω ετσι ε? ε ενταξει θα παμε στην Ελλαδα στον τσιπρα και τσουυυπ να μας ελθουν εδω….Ωωω ντιρλαντα ντιρλαντα ντιρλα Νταρλα ντι νταρλα ντα ντιρλανταντα τα ΄'΄'΄''

Comments are closed.