Κούτες με χώμα, αίμα και σφαίρες στον Κοτζιά Εκατοντάδες απειλητικές επιστολές λαμβάνει ο υπουργός Εξωτερικών

«Μου έχουν στείλει κούτες με αίμα και χώμα αλλά και σφαίρες», είπε ο κ. Κοτζιάς υπογραμμίζοντας ότι στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία φώναζαν το σύνθημα «Φέρτε μας τα όπλα να πάρουμε τα Σκόπια». Αναρωτήθηκε επίσης γιατί δεν παρεμβαίνει εισαγγελέας και γιατί δεν έχει καταδικάσει η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Έχω πάρει 800 επιστολές με απειλές κατά της ζωής μου και της οικογένειάς μου. Έχω πάρει κούτες με αίματα και με χώματα ποτισμένα με αίμα. Πού είναι ο εισαγγελέας; Μιλάμε για βαριά κακουργήματα στα οποία δεν βλέπω κανείς να αντιδρά. Βρήκα τα τηλέφωνα τις διευθύνσεις και τα ονόματα ανθρώπων που με απειλούν τηλεφωνικά. Οι αρχές κάνουν απλώς συστάσεις. Όλο αυτό θυμίζει την περίοδο 63-65. Έχουμε εκτροπή σε ρητορική μίσους. Έχετε δει κανέναν εισαγγελέα να ενοχλείται;».

«Υπάρχει εκτροπή στη ρητορική μίσους», τόνισε ο κ. Κοτζιάς.

«Ο κ. Τζιτζικώστας συμπεριφέρεται σαν να θέλει δημιουργήσει Λέγκα του Βορρά. Τι δουλειά έχουν οι μητροπολίτες σε συσκέψεις του περιφερειάρχη; Ορισμένοι ιεράρχες δεν έχουν καμία δουλειά να ανακατεύονται στην πολιτική διαμάχη του τόπου. Ένας παπάς στη Ρόδο μας έβριζε χυδαία και η Δικαιοσύνη δεν παρενέβη. Η ρητορεία του μίσους γίνεται ανεκτή και διευκολύνεται από τη στάση της ΝΔ και ειδικά από στελέχη της στη βόρεια Ελλάδα όπως ο κ. Τζιτζικώστας. Δεν υπάρχει πια μέτρο». Κατά τον επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, «πολλοί που διαδηλώνουν το κάνουν επειδή το πιστεύουν και με καλή πρόθεση».

Η ρητορεία του μίσους γίνεται ανεκτή και διευκολύνεται από τη στάση της ΝΔ

Και συνέχισε: «Όμως στα συλλαλητήρια ακούστηκε το σύνθημα Φέρτε μας τα όπλα να μπούμε στα Σκόπια. Η ΝΔ που συμμετέχει σ αυτές τις διαδηλώσεις συμφωνεί ή τα καταδικάζει; Έχουν σχέση αυτά τα συνθήματα με την αρχή της ειρηνικής συμβίωσης; Ανοίγει η διεθνής κερκόπορτα για ό,τι λέει ο κ. Ερντογάν για αλλαγή συνόρων. Ρωτώ τη ΝΔ: Θα διαχωρίσει τη θέση της από αυτά τα συνθήματα; Τα συνθήματα αυτά παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και την Ενδιάμεση Συμφωνία».

Σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα για το σκοπιανό είπε ότι στις 16 ή 23 Σεπτέμβρη θα κάνουν το δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ, μετά θα ακολουθήσουν οι συνταγματικές αλλαγές και όταν τελειώσουν όλα αυτά η συμφωνία θα έρθει στην ελληνική βουλή. «Ο Ιβανώφ -συνέχισε ο κ. Κοτζιάς- κατηγόρησε τον Ζάεφ ότι παραδόθηκε στην Ελλάδα, η δική μας αντιπολίτευση λέει ότι του τα δώσαμε όλα. Η ΝΔ δεν σχολιάζει αυτά που λέει το αδελφό της κόμμα στα Σκόπια».

«Κάποιοι θέλουν να ανατρέψουν την κυβέρνηση, πιθανώς για να αποφύγουν δικαστήρια που τους περιμένουν, και κάποιοι με τη ρητορική μίσους που καλλιεργούν τους διευκολύνουν. Υπάρχει αλληλοτροφοδοσία». Με την επισήμανση αυτή ο Ν. Κοτζιάς υποστήριξε ότι:

«Στη Μακεδονία υπάρχει πράγματι εχθρική ατμόσφαιρα. Ομως οι σώφρονες πολίτες καταλαβαίνουν ότι δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε από τη γειτονική μας χώρα, δεν έχουν καν στρατιωτικά αεροπλάνα. Η εχθρότητα που δημιουργήθηκε στη βόρεια Ελλάδα οφείλεται στον Ν. Γκρούεφσκι που καπηλεύτηκε την αρχαιοελληνική μας κληρονομιά. Τώρα όλα αυτά τελείωσαν και παρόλα αυτά διαμορφώνεται κλίμα εναντίον της συμφωνίας».

Απέρριψε τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καλλιέργησε συνθήκες εθνικής συνεννόησης λέγοντας: «Η Ελλάδα έχει μέγιστο συμφέρον να λύσει τα προβλήματά της με τους βόρειους γείτονές της γιατί θα αποκτήσει ηγεμονικό ρόλο, γιατί θα είναι σύμμαχοί μας και γιατί ένα πρόβλημα έχουμε, προς ανατολάς. Πού να φανταστούμε ότι η ΝΔ θα μετακινηθεί στη γραμμή του ΛΑΟΣ; Κανείς μας δεν μπορούσε να φανταστεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα γινόταν πατροκτόνος; Και ότι αυτός και η Ντόρα Μπακογιάννη θα υπέτασσαν την πολιτική τους στο μακεδονικό στις απόψεις εκείνου, του Αντώνη Σαμαρά, που ανέτρεψε την κυβέρνηση του πατέρα τους».

Σε σχέση με την αξιοποίηση των αρχείων του ΥΠΕΞ ο κ. Κοτζιάς απάντησε ως εξής στην κριτική της αντιπολίτευσης: «Πώς θα αποδείξω ότι λένε ψέματα; Δεν δικαιούμαι να αποχαρακτηρίσω τα έγγραφα τα οποία αποδεικνύνουν ότι η ΝΔ διαπραγματευόταν σύνθετη ονομασία, στην καλύτερη περίπτωση το βόρεια Μακεδονία και στη χειρότερη το Μακεδονία σκέτο για εσωτερική χρήση;».

loading...

11 thoughts on “Κούτες με χώμα, αίμα και σφαίρες στον Κοτζιά Εκατοντάδες απειλητικές επιστολές λαμβάνει ο υπουργός Εξωτερικών

  1. αν λετε κυριε κοτζια αληθεια οτι σας εστειλαν ολα αυτα τα πραγματα
    εχετε αναρωτηθει ποτε γιατι σε εμας τους απλους καθημερινους ανθρωπους ποτε κανενας δεν εχει στειλει γιατι να σας φυλανε τοσοι αστυνομικοι και να μην εισαστε αγαπητοι στο κοσμο να βαδιζεται μαζι μας διπλα μας δεν θα ηταν πιο ομορφο αυτο υπουργε ;
    δεν θα ηταν πιο ομορφο να μην βαζατε την υπογραφη σας σε κατι που ανηκει στους Ελληνες και δεν εχετε κανενα δικαιωμα γιατι δεν σας ανηκειγιατι δεν ειναι οικογενειακη κληρονομια σας για να μπορειτε να το δωσετε στους σκοπιανους χωρις την αδεια μας
    στο τελος κυριε κοτζια θα μας πειτε οτι σας εστειλαν και κανονι
    αλλα περιμεναμε απο σας και αλλα κανατε και οχι μονο αυτο εισαστε αλλαζονες και ειναι ντροπη σας να μην ακουτε τους πολιτες της ελλαδος και επειδη κυριε σας λεμε την αληθεια οτι πραξατε μεγα λαθος να μας αποκαλειτε φασιστες ακροδεξιους και ολες αυτες τις δικαιολογιες που τις λετε για να κρυβεται το
    δικο σας Φ Α Σ Ι Σ Μ Ο και τη δικη σας Π Ρ Ο Δ Ο Σ Ι Α
    απεναντι στηκ ΕΛΛΑΔΑ και τους ΕΛΛΗΝΕΣ ..
    ΖΗΤΩ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

  2. ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΛΕΜΕ…..Α Ν Τ Ε ΓΕΙΑ

  3. Πέμπτη, Ιουνίου 28, 2018
    Που είναι η έκπληξη; Financial Times: Ο Τσίπρας ετοιμάζεται να υπογράψει συμφωνία με τη Γερμανία για επιστροφή μεταναστών! Η Μέρκελ τον έκανε πρωθυπουργό, στην Μέρκελ δίνει λογαριασμό…της χρωστά πολλά. Δούλευε κρυφά για τους Γερμανούς….επί εποχής ΠΑΣΟΚ όταν παραμύθιαζε τον κόσμο. Είναι το άγρυπνο μάτι του νότου….ο φοβερός και τρομερός εφιάλτης με το ειρωνικό χαμόγελο…..
    ft-tsiras-merkel

    Ένας υποταχτικός των ξένων, εκτελώντας κάθε πολιτική τους παραγγελία όπως ακριβώς του την υπαγορεύουν. Αν πέσει η Μέρκελ, θα πέσει κι αυτός. Θα τα παίξει όλα για όλα…….μαζί με τον άλλον τον πουδραρισμένο που ούρλιαζε για γερμανοτσολιάδες…ενώ τώρα βλέπει τάχα μου κατάλυση του πολιτεύματος.
    Αποτέλεσμα εικόνας για μερκελ
    Κατάλυση; Έχει πανικό μιας και η θείτσα Μέρκελ την έχει άσχημα με το μεταναστευτικό…..εμ, τι νόμισες; γιατί φωνάζει; Χωρίς την μεγάλη εβραία τελειώνουν όλα…ένα το χελιδόνι και η άνοιξη ακριβή…

    Θα τα παίξουν όλα για όλα τα παιδιά της αριστεράς με τις Χουντικές ρίζες….μαζί τους και οι δήθεν αδικημένοι χρυσαυγίτες….το παρακράτος της μεταπολίτευσης. Αυτοί έχουν άλλο ρόλο. Ο ρόλος τους τώρα είναι να βρωμίζουν τους Μακεδόνες, ως Ναζιστές!! Κρυφούς ακροδεξιούς! 70% η Χρυσή Αυγή στη Μακεδονία θα λένε τα κανάλια…για φασίστες θα μιλάνε οι βουλευτές του Σύριζα.

    Θα αναστατώσουν μια ολόκληρη χώρα, όπως και τότε….1944-1949!!! με σκοπό να έρθουν οι μεσσίες…που εντελώς τυχαία αγαπάνε τους κομμουνιστοσυμμορίτες της Χούντας με τα εξοχικά, τα τσάμπα δάνεια, την Goldman Sachs και την Μέρκελ…

    Προεδρική δημοκρατία; Μοναρχία; Τέτοια ονειρεύονται….κύκλος είναι όλα…

    http://perimajestic.blogspot.com/2018/06/financial-times.html

  4. Η ανούσια συγκυβέρνηση Αλέξη Τσίπρα και Πάνου Καμμένου καταρρέει
    περαστικά τους

  5. ΣΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΙΔΡΩΣΕΣ;…ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΙΔΡΩΣΕΙΣ ΕΝΩΠΙΟΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΚΡΙΝΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΠΑΡ'ΟΤΙ ΕΔΩΣΕΣ ΟΡΚΟ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙΣ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΑΥΤΟ!, ΣΩΣΤΑ;

  6. ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ Ο ΒΛΑΞ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ! ! ! ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΕΜΒΑΙΝΟΥΝ ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ?ΤΟΣΗ ΒΛΑΚΕΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΕΦΑΛΙ. ΞΕΧΑΣΕ Ο ΧΑΡΩΠΟΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΖΑΕΦ ΟΤΙ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΚΑΛΩΣ Ή ΚΑΚΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΑΡΧΗ ! ΠΟΛΛΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΡΕ ΤΣΑΧΠΙΝΗ ΚΟΥΝΙΣΤΕ ΧΟΝΤΡΟΥΛΗ 800 ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΟΥΤΕ ΚΑΝ 799 ? ΚΑΙ ΔΕ ΧΑΙΡΕΤΕ ΕΤΣΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΔΙΕΥΡΥΝΔΗ ΚΥΚΛΟΥ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΑ ΕΛΤΑ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΚΙ ΑΥΤΑ ΚΑΤΑ ΔΙΑΟΛΟΥ, ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΦΑΙΡΕΣ (ΑΛΛΟ ΨΕΜΑ ) ΝΑ ΤΙΣ ΜΑΖΕΥΕΙ ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΟΝα ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ,ΜΙΑ ΚΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΝ Ο ΜΠΟΥΛΗΣ ΤΑ ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ ΜΠΙΡ ΠΑΡΑ.ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΜΑΛΑΚΑΣ? ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΚΑΡΩΣΕΙ Η ΧΟΝΤΡΟΥΛΑ ΘΕΙΑ ΛΕΝΑ.

  7. ΗΛΙΘΙΟΙ ΕΛΛΗΝΑΙΣ ΑΝΘΕΛΗΝΑΙΣ, Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΟΤΟΥΡΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΤΖΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΒΑΝΟΣ ΔΗΧΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΠΙΚΟΟΤΗΤΑ ΟΠΟΣ ΚΑΙ ΑΛΟΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ!!! ΕΣΕΙΣ ΛΗΠΟΝ ΤΟΥΣ ΑΝΑΔΗΞΑΤΕ ΔΗΧΟΣ ΝΑ ΕΛΕΝΞΕΤΕ ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΕ ΚΑΙ ΠΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΤΟΙ ΔΙΚΤΑΚΤΙΡΗΚΑ ΑΠΟΦΑΣΗΖΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΗΡΗΞΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΩΝ ΤΟΥ Γ.Ε.Σ. ΟΙ ΟΠΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΛΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΝΤΑΓΟΝΟ ΤΟΝ Η.Π.Α. ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΕΝΕΒΗ ΠΟΤΕ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ!!! ΞΥΠΝΑΤΕ ΖΩΑ!!!!!!

  8. ΗΡΩΑΣ ΗΡΩΑΣ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥΡΚΑΛΒΑΝΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΟΥΣΤ

  9. ΚΑΘΕ ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ.ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΩΣ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ.ΤΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ.Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΗΣ,ΤΑΗΘΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΘΙΜΑ ΤΗΣ;ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΛΟΓΟΣ ΕΚΛΟΓΩΝ.ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ 300 ΑΤΟΜΑ.Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΟΣ.

  10. ΕΛΛΗΝ και γράφεις έτσι? Άλλαξε υπηκοότητα και να βράσω τους δασκάλους σου που σ¨΄εμαθαν γράμματα.

  11. xehasan na se steiloun skoini kai aapouni…kopste tis anoisies,kai an kati egine h; tha ginei sta alitheia eseis ftaite.

Comments are closed.