ΠΑΝΑΝΔΡΟΣ ΕΛΛΗΝ : ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΡΩΤΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΗ ΒΛΑΣΤΗΜΙΑ ΣΤΑ ΘΕΙΑ…..

Επειδή μερικά γεγονότα που είναι πολύ σημαντικά και μερικοί τα προσπερνούν ως ασήμαντα…
Και επειδή όταν προσπερνάς τα σημαντικά σαν ασήμαντα τότε σε περιμένουν μεγαλύτερα δεινά…..
Γιατί όταν κάποιος που σε ‘’κυβερνά’’ θέλει να σου εξευτελίσει τα θεία, τα ιερά και τα όσια σου…..
Τότε σίγουρα δεν φταίει αυτός που σε οδηγεί στο απόλυτο χάος και την προδοσία….
Φταις εσύ που μπέρδεψες τα σημαντικά με τα ασήμαντα και δεν τον σταμάτησες όταν έπρεπε…..
Γιατί αυτός σου έδειξε από πολύ νωρίς τους σκοπούς του….. εσύ που είχες το μυαλό σου ‘’σοφέ’’ λαέ ;

Έτος 2016 … σου υπενθυμίζω:

Καταργείται η τιμωρία της βλασφημίας
Αποσύρεται ο αναχρονιστικός νόμος, κατά το πάγιο αίτημα οργανώσεων και φορέων ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μετά τη γενική κατακραυγή για την καταδίκη του διαχειριστή της ιστοσελίδας «Γέροντας Παστίτσιος»
22.07.2016, 05:02
Συντάκτης:
Αντα Ψαρρά

Μετά το χρόνιο αίτημα όλων των ελληνικών αλλά και διεθνών οργανώσεων και φορέων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ανακοινώθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης η πρόθεση να περιληφθεί ανάμεσα στις άλλες αλλαγές του Ποινικού Κώδικα η αποποινικοποίηση του αδικήματος της βλασφημίας.

Ο ισχύων Ποινικός Κώδικας και συγκεκριμένα τα άρθρα 198 και 199 προβλέπουν αντίστοιχα ότι: όποιος δημόσια και κακόβουλα βρίζει με οποιονδήποτε τρόπο τον Θεό και εκδηλώνει δημόσια με βλασφημία έλλειψη σεβασμού προς τα θεία τιμωρείται με κράτηση έως έξι (6) μήνες ή με πρόστιμο έως τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ και όποιος δημόσια και κακόβουλα καθυβρίζει με οποιονδήποτε τρόπο την Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία του Χριστού ή άλλη θρησκεία ανεκτή στην Ελλάδα τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών.
Το σκεπτικό

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, παράλληλα με τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση του ρατσισμού και της ρητορικής του μίσους, η Πολιτεία οφείλει να λαμβάνει μέτρα για την πλήρη κατοχύρωση της ελευθερίας της έκφρασης.

«Το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων γνωστοποιεί πως η αποποινικοποίηση του εγκλήματος της βλασφημίας έχει τεθεί υπό την κρίση της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για την αναθεώρηση του Ποινικού Κώδικα.

Τη θέση αυτή θα εκφράσει προσεχώς και κατά την εξέταση της χώρας μας από την Επιτροπή των Η.Ε. για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων (3-4 Αυγούστου στη Γενεύη).

Κατά το Ποινικό Δίκαιο, η ποινή προϋποθέτει την τέλεση πράξης. Ο προσδιορισμός της τελευταίας χωρεί με στάθμιση των εμπειρικών-αποδείξιμων αποτελεσμάτων της. Ωστόσο, στην περίπτωση της βλασφημίας λείπει οποιαδήποτε αποδείξιμη ενώπιον δικαστηρίου βλαπτική συνέπεια της πράξης. Επομένως, η έννοια του εγκλήματος δεν διακρίνεται».

Πρόσφατη, και συγκεκριμένα τον Ιανουάριο του 2014, είναι η περίπτωση καταδίκης του Φ. Λοΐζου, διαχειριστή της χιουμοριστικής ιστοσελίδας «Γέροντας Παστίτσιος», μετά την παρότρυνση χρυσαυγίτη βουλευτή το 2012 που οδήγησε τότε και στο κλείσιμο της ιστοσελίδας.

Ο διαχειριστής τελικά κρίθηκε ένοχος για εξύβριση θρησκεύματος κατ’ εξακολούθηση και καταδικάστηκε σε δέκα μήνες φυλάκιση με αναστολή. Η σύλληψη και στη συνέχεια καταδίκη σχολιάστηκε αρνητικά από όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, νομικούς αλλά και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Διεθνής Αμνηστία-ΟΗΕ

Η Διεθνής Αμνηστία και άλλοι οργανισμοί είχαν ταχθεί κατά της καταδίκης της ελεύθερης έκφρασης, τονίζοντας ότι «η νομοθεσία για τη βλασφημία δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για να εμποδίζεται ή να τιμωρείται η θεμιτή κριτική σε θρησκευτικούς ηγέτες ή ο αιτιολογημένος σχολιασμός δογμάτων πίστης». Επίσης έχει χαρακτηρίσει τη νομοθεσία περί βλασφημίας (νόμος του 1951) αναχρονιστική, καλώντας την Ελλάδα να την καταργήσει.

Σημειώνεται επίσης ότι η επιτροπή Ανθρώπινων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ θεωρεί ότι διατάξεις για τα θρησκεύματα δεν θα πρέπει να υπάρχουν στον Ποινικό Κώδικα, με εξαίρεση την περίπτωση «εθνικού, φυλετικού ή θρησκευτικού μίσους, που απoτελεί υποκίνηση διακρίσεων, εχθρότητας ή βίας» (άρθρο 20 παρ. 2 του Διεθνούς Συμφώνου).

Έτος 2018:
«Επιχείρηση» διαλύστε τον Ελληνισμό: Διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας σχεδιάζει η κυβέρνηση – Αντιμάχονται με μένος την ορθοδοξία και τις παραδόσεις

Τελικά οι ΣΥΡΙΖαίοι έχουν βάλει ως στόχο να διαλύσουν τον Ελληνισμό. Είμαστε υπερβολικοί; Ας ξεκινήσουμε. Ξεπουλάνε την Μακεδονία μας. Περνάνε νόμους υπέρ των ομόφυλων ζευγαριών. Αποποινικοποιούν την κάνναβη, για ιατρικούς λόγους βέβαια, όπως λένε αυτοί πάντα.

Επιτρέπουν την δημιουργία σωματείου ΛΟΑΤΚΙ στην αστυνομία. Προτείνουν να διδάσκονται στα σχολεία μαθήματα για την ομοφυλοφιλία. Βουλευτές και υπουργοί συμμετέχουν στα gay parade, ενώ ταυτόχρονα υβρίζουν όλους όσοι συμμετέχουν στα συλλαλητήρια για την Μακεεδονία.

Νομίζατε ότι τελειώσαμε; Οχι. Το τελειωτικό χτύπημα έρχεται κατά της Ορθοδοξίας μας.

Την προώθηση του διαχωρισμού Κράτους – Εκκλησίας, μέσω της επικείμενης συνταγματικής αναθεώρησης, σχεδιάζει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της στρατηγικής «εξώθησης» της ΝΔ στα δεξιά του πολιτικού φάσματος, προκειμένου ο ίδιος να αποκτήσει ερείσματα στον λεγόμενο μεσαίο χώρο, όπως σχολιάζει στο πρωτοσέλιδό της η «Καθημερινή της Κυριακής» και η οποία προχωρά στην σχετική αποκάλυψη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας, ο πρωθυπουργός θα αναπτύξει το πλαίσιο για την συνταγματική αναθεώρηση, περιλαμβανομένου του διαχωρισμού, τον επόμενο μήνα παρότι ως νομικό κείμενο η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ θα κατατεθεί στη Βουλή τον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», το Μέγαρο Μαξίμου δεν παραγνωρίζει τον κίνδυνο αντιδράσεων από πλευράς Εκκλησίας. Ομως εκτιμά πως θα αποδειχθούν ελεγχόμενες, όπως συνέβη και με τη συμφωνία για το ονοματολογικό της πΓΔΜ.

Η συνταγματική αναθεώρηση, μαζί με τη συμφωνία των Πρεσπών, θα είναι δύο από τα βασικά πεδία ανάδειξης διαχωριστικών γραμμών μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στην πορεία προς τις ευρωεκλογές του 2019 που μπορεί να συμπέσουν με τις εθνικές εκλογές.

Δείτε το πρωτοσέλιδο:

Με λίγα λόγια, επιχειρούν την αποχριστιανοποίηση της Ελλάδος. Αυτό είναι το σχέδιο της Κυβέρνησης. Ερώτηση. Ο Καμμένος θα παρέμβει, ή μία από τα ίδια όπως με το Σκοπιανό;

Κράτος και εκκλησία βάδισαν και βαδίζουν μαζί για αιώνες. Τώρα πάνε κάποιοι να το αλλάξουν.

Άρθρο 3 – Σύνταγμα της Ελλάδος – Σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας

1. Επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού. Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδας, που γνωρίζει κεφαλή της τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, υπάρχει αναπόσπαστα ενωμένη δογματικά με τη Μεγάλη Εκκλησία της Κωνσταντινούπολης και με κάθε άλλη ομόδοξη Εκκλησία του Χριστού τηρεί απαρασάλευτα, όπως εκείνες, τους ιερούς αποστολικούς και συνοδικούς κανόνες και τις ιερές παραδόσεις. Είναι αυτοκέφαλη, διοικείται από την Ιερά Σύνοδο των εν ενεργεία Αρχιερέων και από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο που προέρχεται από αυτή και συγκροτείται όπως ορίζει ο Καταστατικός Χάρτης της Εκκλησίας, με τήρηση των διατάξεων του Πατριαρχικού Τόμου της κθ’ (29) Ιουνίου 1850 και της Συνοδικής Πράξης της 4ης Σεπτεμβρίου 1928.

2. Το εκκλησιαστικό καθεστώς που υπάρχει σε ορισμένες περιοχές του Κράτους δεν αντίκειται στις διατάξεις της προηγούμενης παραγράφου.

3. Το κείμενο της Αγίας Γραφής τηρείται αναλλοίωτο. Η επίσημη μετάφρασή του σε άλλο γλωσσικό τύπο απαγορεύεται χωρίς την έγκριση της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ελλάδας και της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας στην Κωνσταντινούπολη.

Θα τα βέλετε με το Oρθόδοξο κοινό; Λίγο δύσκολο. Οι Ελληνες θα αντιδράσουν και πάλι.

pentapostagma.gr

Ακόμα δεν έχεις καταλάβει ότι η ορθοδοξία είναι αυτή που εξακολουθεί να κρατά αυτή τη χωρα ενωμένη; Δεν το πιστεύεις; Τότε σκέψου… Γιατί την πολεμούν τοσο δυνατά και συστηματικά; Γιατί αναλώνουν τόσες δυνάμεις για να την πολεμήσουν; Γιατί συνέχεια φέρνουν μουσουλμάνους λαθρο-έποικους; Γιατί θέλουν να σε εξισλαμίσουν; Γιατί συνέχεια ψηφίζουν νόμους κατά της ορθοδοξίας – οικογένειας και υπέρ των αλλόθρησκων και των μουσουλμάνων; Γιατί έχουν βαλει δικούς τους σε όλη την ιεραρχία της εκκλησίας; Γιατί έχουν τοποθετήσει τούρκο λοχαγό στην κυριότερη θεση;

Ακόμη δεν το θεωρείς σημαντικό; Τότε ετοιμάσου για Θράκη, Ήπειρο και Αιγαίο…. Ακόμα μεγαλύτερες προδοσίες….

Σκέψου….. δεν έχεις άλλο χρόνο …. Τελείωσε….. Έρχεται ο «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ» …. Αυτός θα σε καταπιεί…..

ΠΑΝΑΝΔΡΟΣ ΕΛΛΗΝ

triklopodia.gr
loading...