Μπήκαν οι πρώτοι πολίτες στο μετρό της Θεσσαλονίκης

Την πρώτη τους επαφή με τους ημιτελείς ακόμη σταθμούς του Μετρό Θεσσαλονίκης είχαν οι πολίτες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον να επισκεφτούν τρεις από αυτούς, με αφορμή το τριήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων, που διοργανώνει η εταιρία Αττικό Μετρό ΑΕ, σε συνεργασία με πολιτιστικούς και
κοινωνικούς φορείς της πόλης, με στόχο την εξοικείωση κατοίκων και επισκεπτών της πόλης με το πολυαναμενόμενο έργο.

Το τριήμερο των εκδηλώσεων ξεκίνησε σήμερα, με πρώτη εκδήλωση στον σταθμό της Παπάφη, όπου φιλοξενείται έκθεση φωτογραφίας “Θεσσαλονίκη – Μετρώντας την Ιστορία”, με φωτογραφικό υλικό από τα διάφορα στάδια των εργασιών στα εργοτάξια του Μετρό, αλλά και με τα ευρήματα στους χώρους. Οι επισκέψεις του κοινού ξεκίνησαν από το πρωί με μεγάλη προσέλευση και θα συνεχιστούν μέχρι και νωρίς το απόγευμα, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει στον ίδιο σταθμό η θεατρική παράσταση «Μαύρη Κωμωδία» του Πήτερ Σάφερ (19.00 – 20.30). Η παράσταση διοργανώνεται από το Κέντρο Εκπαιδεύσεως και Αποκαταστάσεως Τυφλών, σε συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, την ΑΜΚΕ «Πρωτοπορία» και το Κέντρο «Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος».Από τον σταθμό Παπάφη σήμερα, με στημένη την έκθεση φωτογραφίας ΦΩΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σύμφωνα με την εταιρία, ο σταθμός της Παπάφη είναι ο περισσότερο ολοκληρωμένος, αφού έχουν τοποθετηθεί ήδη οι κυλιόμενες σκάλες και οι γρανίτες. Οι επισκέψεις του κοινού γίνονται σε οργανωμένες ομάδες των 25 ατόμων για λόγους ασφαλείας, υπό την συνοδεία κάποιου μηχανικού, ενώ ήδη οι δηλώσεις συμμετοχής για τις επισκέψεις στον σταθμό της 25ης Μαρτίου έχουν κλείσει. Στον σταθμό αυτό, αύριο, θα φιλοξενηθεί η έκθεση φωτογραφίας, και οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την άφιξη του Μετροπόντικα «Έλλη» (11.00 – 14.00).

Στον τρίτο σταθμό, το “Αμαξοστάσιο”, όπου βρίσκεται το Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας του Μετρό, θα φιλοξενηθούν αύριο δύο εκδηλώσεις, η έκθεση φωτογραφίας (18.00 – 20.00) και η συναυλία του “ThesSAXloniki saxophone quartet” με επιλογές jazz, rock, rock n’ roll & blues (20.00-21.30).

Την Κυριακή 17 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στον σταθμό της Παπάφη κλειστή εκδήλωση του Ελληνικού Συλλόγου Θαλασσαιμίας, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα αιμοδοσίας, την οποία θα παρακολουθήσουν γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

loading...