«Βέτο» για τα Σκόπια: «Δεν μπορεί να μπει στην Ευρώπη» Ευρωπαϊκή “πόρτα” στην ένταξη ΠΓΔΜ και Αλβανίας – Τι θα κάνουν οι Βρυξέλλες

Οι ελπίδες της Αλβανίας για έναρξη διαπραγματεύσεων για ένταξη στην ΕΕ μειώνονται.

Το Ολλανδικό Κοινοβούλιο ψήφισε ‘ΟΧΙ’ στην έναρξη διαπραγματεύσεων με την Αλβανία.

 125 βουλευτές από την πλειοψηφία και την αντιπολίτευση ψήφισαν κατά της έναρξης των διαπραγματεύσεων για την Αλβανία και τα Σκόπια.

Η απόφαση του ολλανδικού κοινοβουλίου  σχετικά με την πρόταση που υπέβαλε η Επιτροπή για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις λήφθηκε το απόγευμα χθες μετά από συζήτηση.

Η απόφαση δεν ήταν απροσδόκητη, όπως είχαν προειδοποιήσει οι Κάτω Χώρες, τους τελευταίους μήνες, και ακόμη και σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι η Αλβανία δεν είναι έτοιμη, καθώς υπάρχουν προβλήματα με το έγκλημα και τη διαφθορά.

Ο Βαν ντε Χέλβετ, μέλος των Χριστιανοδημοκρατών (CDA) δήλωσε ότι γνωρίζει για την αυξανόμενη επιρροή της Ρωσίας και της Κίνας στα Δυτικά Βαλκάνια, αλλά αυτό δεν είναι λόγος παράλειψης των κριτιρίων.

«Δεν υπάρχουν κριτήρια για την είσοδο νέου μέλους. Όσον αφορά τη δικαστική μεταρρύθμιση 800 δικαστών, μόνο δέκα από αυτούς έχουν περάσει μια δοκιμή. Με τίποτε δεν μπορούμε να πούμε ότι η χώρες Αλβανία και Σκόπια είναι έτοιμες για ενταξιακές διαπραγματεύσεις», δήλωσε ο βουλευτής Βερχόβεν στο ‘D66’.

Η απόφαση δημοσιοποιήθηκε σήμερα από τη μεγαλύτερη ολλανδική εφημερίδα «De Telegraf»: «Οι Κάτω Χώρες αποκλείουν την ένταξη Αλβανίας και ‘Μακεδονίας’ στην ΕΕ».

Ωστόσο, η τελική απόφαση για την Αλβανία και τα Σκόπια θα ληφθεί στις 28 Ιουνίου στις Βρυξέλλες, αλλά με τη σημερινή εξέλιξη της ολλανδικής ψήφου, οι πιθανότητες έχουν μειωθεί.

ΠΗΓΗ:shqiptarja.com, echedoros-a.gr

loading...

1 thought on “«Βέτο» για τα Σκόπια: «Δεν μπορεί να μπει στην Ευρώπη» Ευρωπαϊκή “πόρτα” στην ένταξη ΠΓΔΜ και Αλβανίας – Τι θα κάνουν οι Βρυξέλλες

  1. «Αγριο ξύλο με τραυματίες ανάμεσα σε «Μακεδόνες» και Ελληνες για το όνομα» – Μας ξεφτιλίζουν ελέω Τσίπρα-Κοτζιά οι Σκοπιανοί
    217
    SHARES
    Δημοσίευση: 22 Ιουνίου 2018, 3:18 μμ | Ανανέωση: Ιούνιος 22, 2018 στις 3:51 μμ

    Oταν δίνεις ιθαγένεια και γλώσσα αυτές οι συνέπειες έρχονται. Οι Τσίπρας-Κοτζιάς επιτρέπουν να ξεφτιλίζεται ολόκληρη χώρα και να διασύρονται οι αληθινοί Μακεδόνες. Μετά τον ανοιχτό διασυρμό από τον Ζάεφ ο οποίος στις Πρέσπες μίλησε για Ελληνες και «Μακεδόνες» και έκανε δημόσια τον κατάπτυστο διαχωρισμό, τώρα ήρθε νέο σοβαρό περιστατικό. Τα Σκόπια εμφανίζονται πλέον διεθνώς ως οι κληρονόμοι της Μακεδονίας και αυτό μοιραία θα φέρει δυσάρεστες εξελίξεις…

    Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στους Νέους Πόρους Πιερίας μεταξύ Σκοπιανών και Ελλήνων εφήβων «για το όνομα της Μακεδονίας», όπως αναφέρουν ΜΜΕ της ΠΓΔΜ.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο καβγάς έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια εκδρομής στην περιοχή ενός καμπ χάντμπολ που διατηρεί στα Σκόπια η παλαίμαχη Σέρβα παίκτρια Αντριάνα Μπούντιμιρ.

    Όλα ξεκίνησαν όταν μια Ελληνίδα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ρώτησε εφήβους 17-18 ετών από τα Σκόπια από πού προέρχονται.

    Όταν οι νεαροί απάντησαν «από τη Μακεδονία», εκείνη άρχισε να λογομαχεί μαζί τους για το όνομα και λίγο μετά φώναξε μια παρέα Ελλήνων εφήβων.

    Οι δύο ομάδες άρχισαν να τσακώνονται και τελικά ο καβγάς φούντωσε, με αποτέλεσμα οι έφηβοι από Σκόπια και Ελλάδα να έρθουν στα χέρια.

    Όπως αναφέρουν τα σκοπιανά ΜΜΕ, «ο καβγάς ήταν άγριος και είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν αρκετά άτομα».

    Κατά τις ίδιες πηγές, το ξύλο ανάμεσα στις δύο ομάδες εφήβων έληξε με παρέμβαση της αστυνομίας, που κατέφθασε στο σημείο έπειτα από ειδοποίηση που έλαβε από αυτόπτη μάρτυρα του καβγά.

    Μάλιστα, κάποιοι έφηβοι από τα Σκόπια όταν γύρισαν στην πατρίδα τους «κατέληξαν στο νοσοκομείο, με αρκετά σοβαρά τραύματα», όπως αναφέρεται.

    «Προσπαθήσαμε να έρθουμε σε επαφή με την παλαίμαχη παίκτρια χάντμπολ Αντριάνα Μπούντιμιρ, που ηγείται του καμπ, αλλά δεν απάντησε στις κλήσεις μας. Λίγο μετά, δε, έκλεισε το κινητό της τηλέφωνο», καταλήγει το δημοσίευμα.

    Στην ουσία έχουμε επανάληψη του περιστατικού με τον Ζ.Ζάεφ μπροστά στους Κοτζιά-Τσίπρα σε ζωντανή μετάδοση.

    «Η ευρωπαϊκή αντίληψη αποτελεί δημοκρατική έκφραση, οι Έλληνες, οι Μακεδόνες οι Ευρωπαίοι είναι πιο ισχυροί απέναντι στην ξενοφοβία» επεσήμανε ο Ζ.Ζάεφ.

    Ο διαχωρισμός έγινε δημοσίως για να αντιληφτούν όλοι πως αυτοί πήραν την «ταυτότητα» .

    Αργότερα ο Ζάεφ είπε ξανά: «με τη συμφωνία έχουμε επιτέλους μια χώρα που θα αναγνωρίζεται από όλους, από ολόκληρο τον κόσμο. Έχουμε επιτέλους μια χώρα όπου ζει ένα αναγνωρισμένο “μακεδονικό” έθνος με μια αναγνωρισμένη “μακεδονική” γλώσσα».

Comments are closed.