Αυτός είναι ο πλουσιότερος Ελληνας εφοπλιστής (Φωτο) – Ποιοι τον ακολουθούν στη λίστα

Με αξία στόλου 7,6 δισεκατομμύρια δολάρια, ο Ιωάννης Αγγελικούσης είναι ο πλουσιότερος Έλληνας εφοπλιστής. Διαχειρίζεται στόλο ο οποίος αποτελείται από 129 πλοία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του VesselsValue στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Γιώργος Οικονόμου με 7,17 δισεκατομμύρια και στόλο με 142 πλοία

-στην τρίτη ο Γιώργος Προκοπίου με 5,6 δισ. και 119 πλοία

-στην τέταρτη θέση ο Πήτερ Λιβανός με 2,7 δισ. και 21 πλοία και

-στην πέμπτη θέση ο Ντίνος Μαρτίνος με 2,4 δισ. και 86 πλοία.

Ο ελληνόκτητος στόλος είναι ο ακριβότερος στον κόσμο με συνολική αξία 99,8 δισεκατομμύρια δολάρια και ακολουθεί ο κινεζικός με 91,7 δισ. και ο γιαπωνέζικος με 89,2 δισ.

Από αριστερά οι κ.κ. Αγγελικούσης, Οικονόμου, Προκοπίου,Λιβανός και Μαρτίνος

Από τα προηγούμενα Ποσειδώνια το 2016 η ελληνική ναυτιλία έχει βάλει τις μεγαλύτερες σε αξία παραγγελίες ναυπήγησης πλοία που φθάνουν τα 8,92 δισεκατομμύρια δολάρια. Ακολουθεί η Ιαπωνία με 7,7 δισεκατομμύρια και η Κίνα με 6,5 δισεκατομμύρια.

Μέσα στην ίδια διετία έχουν αγοράσει τον μεγαλύτερο αριθμό μεταχειρισμένων πλοίο 582 στο σύνολο συνολικής αξίας 8,5 δισ. και συνολικής χωρητικότητας 26,2 εκατομμυρίων τόνων σε gross tonnage.

Το ακριβότερο πλοίο του ελληνόκτητου στόλου ανήκει στην Dynagas Holdings Ltd του Γιώργου Προκοπίου. Πρόκειται για «Fedor Litke» αξίας 277,54 εκατομμυρίων δολαρίων. Πρόκειται για μεγάλο LNG μεταφορικής ικανότητας 172.636 κυβικών μέτρων, ναυπηγήσεως του 2017 υπό κυπριακή σημαία.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

loading...

1 thought on “Αυτός είναι ο πλουσιότερος Ελληνας εφοπλιστής (Φωτο) – Ποιοι τον ακολουθούν στη λίστα

  1. ΠΑΡΤΕ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΛΟΙΑ…..ΝΑ ΣΟΘΕΙ Η Ε Λ Λ Α Δ Α

Comments are closed.