Εποχές Κου-Κλουξ-Κλαν στην Αμερική- Αστυνομικοί φόρεσαν χειροπέδες σε άοπλο, δεκάχρονο Αφροαμερικανό! (βιντεο)

Έξω φρενών έγιναν οι κάτοικοι συνοικίας του Σικάγο όταν είδαν δύο αστυνομικούς να συλλαμβάνουν ένα δεκάχρονο αγόρι, που έκλαιγε, επειδή «ταίριαζε» στην περιγραφή ενός ενόπλου εφήβου!
Ο Μάικλ Τόμας Τζούνιορ έπαιζε στην αυλή του σπιτιού των παππούδων του λίγες στιγμές πριν του φορέσουν τις χειροπέδες. Στο τρομακτικό βίντεο, που κατέγραψε περαστικός με το κινητό του, διακρίνεται το παιδί να στέκεται μπροστά σ’ ένα περιπολικό με τα χέρια δεμένα πισθάγκωνα.

Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να εξηγήσουν γιατί συνέλαβαν το παιδί, λέγοντας ότι είχαν λάβει κλήσεις για έναν έφηβο που κρατούσε πιστόλι στην περιοχή. Όταν έφθασαν και πλησίασαν τον μικρό, εκείνος το έβαλε στα πόδια.

Στο βίντεο ακούγονται περίοικοι να φωνάζουν στους αστυνομικούς να αφήσουν ελεύθερο το παιδί, κι ο ένας εξ’ αυτών να απαντά: «θα τον αφήσουμε όταν ξεδιαλύνουμε την κατάσταση».

«Μα, βλέπετε ότι δεν έχει όπλο πάνω του», λέει η γιαγιά του μικρού. «Σήκωσα τη μπλούζα του εγγονού μου. Δεν έχει τίποτε πάνω του. Βγάλτε του τις χειροπέδες», απαιτεί.

Λίγο αργότερα οι αστυνομικοί άφησαν ελεύθερο το παιδί, που έτρεξε στην αγκαλιά των παππούδων του μετά την τρομακτική εμπειρία.

Το βίντεο αναρτήθηκε στο Twitter με τη λεζάντα: «Το φτωχό παιδί φοβήθηκε τόσο πολύ που κατουρήθηκε πάνω του», προσθέτοντας ότι οι αστυνομικοί πρέπει να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους.

Η αστυνομία λέει ότι σκοπεύει να ζητήσει συγνώμη από την οικογένεια, αλλά είναι άγνωστο αν το έχει κάνει μέχρι στιγμής…

loading...

1 thought on “Εποχές Κου-Κλουξ-Κλαν στην Αμερική- Αστυνομικοί φόρεσαν χειροπέδες σε άοπλο, δεκάχρονο Αφροαμερικανό! (βιντεο)

  1. Ααα φαγωθηκατε με αυτο. Και τι εγινε? Ισα ισα καλο μτου κανανε θα τον βοηθησει μεγαλωνοντας να γινει καλος πολιτησ να μαθει οτι πρεπει να σεβετε τον νομο και οτι δεν πρεπει να κανει κακες πραξεις. Αντε τωρα….

Comments are closed.