Το Σκοπιανό δίνει πόντους στον Τζιτζικώστα για τη… μελλοντική αναμέτρηση (ηγεσίας) με τον Μπακογιάννη

Του Κυριάκου Βελισσάριου …

 Η μάχη της γειτονιάς, είναι συνήθως η μάχη που κρίνει και την έκβαση του “μεγάλου πολέμου”.

Το έχουμε διαπιστώσει ιστορικά στα πεδία των μαχών, με το αντάρτικο πόλεων, το έχουμε δει και σε επίπεδο πολιτικών αντιπαραθέσεων.
Στην Ελλάδα, “γειτονιά” είναι ο χώρος της Αυτοδιοίκησης. Εκεί όπου, ιδέες, σκέψεις, προθέσεις, προγράμματα και πρόσωπα, δοκιμάζονται στην πράξη. Καθημερινά και με ένταση.

Πεδίο μάχης είναι η Κεντροδεξιά, και η μελλοντική ηγεσία της. Είτε μιλάμε για τη Νέα Δημοκρατία με τη σημερινή μορφή της, είτε με μια ευρύτερη παράταξη-ομπρέλα, που θα καταφέρει να στεγάσει και όσους απομακρύνθηκαν μετά το 2009, διαπιστώνοντας ότι η ιστορική παράταξη την οποία ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, έγινε περισσότερο… ανεκτική απέναντι στα άκρα και τις ακρότητες που τα συνοδεύουν.

Η συζήτηση φυσικά αφορά το μέλλον, χωρίς κανείς να μπορεί να προβλέψει από τώρα, αν το μέλλον αυτό θα είναι… μακρινό ή… μεσοπρόθεσμο, όπως περίπου η συζήτηση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Τα δε πρόσωπα, έχουν ήδη ξεχωρίσει.

Από τη γενιά των σαραντάρηδων, ο Κώστας Μπακογάννης και ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Με τις μεταξύ τους ισορροπίες να αλλάζουν διαρκώς. Κάτι που καθιστά ακόμη πιο συναρπαστικό το μέλλον.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας επιχειρεί να καρφιτσώσει στην πολιτική ταυτότητά του την ηχώ της Αυτοδιοίκησης. Δήμαρχος Καρπενησίου, Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, μελλοντικός Δήμαρχος Αθηναίων.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, έσβησε μέσω της αυτοδιοικητικής πορείας, την αδυναμία του να περπατήσει σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο, και επιδιώκει να διορθώσει το μέλλον που έχασε στην εσωκομματική μάχη του 2015-2016.

Ο Κώστας Μπακογιάννης θέλει να είναι… περισσότερο Μπακογιάννης και λιγότερο Μητσοτάκης. Επενδύει στη φρέσκια εικόνα του. Στην ελάχιστη φθορά του. Στη φυσική κληρονομιά του γητευτή της εθνικής συμφιλίωσης. Δηλαδή, αυτού που έχει ανάγκη η Ελλάδα μετά από 8 χρόνια εθνικού διχασμού και υστερίας των Μνημονίων, με τη θλιβερή διαπίστωση ότι, στον δημόσιο βίο, εκτός από τον… ορίτζιναλ ΣΥΡΙΖΑ, ακούγονται και επικρατούν φωνές “γαλάζιου” και “πράσινου” ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος θέλει να πείσει ότι, μπορεί να ενώσει τους Έλληνες, και να σιγήσει την υστερία των άκρων. Ακόμη και από την παράταξή του.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας επενδύει στο Σκοπιανό. Σε ένα θέμα που αγγίζει το συναίσθημα κάθε Έλληνα, και μπορεί ανέξοδα να φέρει στην αγκαλιά του πληθυντικά κοινά, χωρίς κομματικά στεγανά, σύνορα και περιορισμούς. Σε συνδυασμό με την κατανόηση των λαθών που έκανε στην εσωκομματική μάχη για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, και του στέρησαν το προφανές: Να εικονοποιήσει ο ίδιος την αλλαγή γενιάς που είχε ανάγκη η Κεντροδεξιά, αντί να μπλέξει με τζάκια και υβρίδια ασύμβατης ιδεολογίας και συμπεριφοράς.

Οι ιστορικοί του μέλλοντος, έχουν τη διαπιστωμένη θέση ότι, οι μάχες του μέλλοντος κρίνονται… σήμερα. Προτού το παρόν γίνει παρελθόν. Και μια τέτοια μάχη για τη μελλοντική ηγεσία της Κεντροδεξιάς, έχει χαρακτηριστικά μαραθωνίου, όχι αγώνα ταχύτητας.

Φτάνει οι πρωταγωνιστές να κατανοήσουν εγκαίρως το δέος του κινδύνου, να τρέχουν μόνοι και να τερματίσουν… δεύτεροι. Πίσω από τον δικό τους κακό εαυτό.

http://ysterografa.gr

loading...

7 thoughts on “Το Σκοπιανό δίνει πόντους στον Τζιτζικώστα για τη… μελλοντική αναμέτρηση (ηγεσίας) με τον Μπακογιάννη

  1. Ο Κωστάκης Μπακογιάννης μπορεί να είναι «σπέρμα» του δολοφονημένου “ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ” ΠΑΥΛΟΥ, όμως είναι και δημιούργημα της φαμίλιας του εφιάλτη Μητσοντοράκουλα, γαλουχημένος στα στήθια της πρωθιέρειας του νεποτισμού ,της ξενοδουλίας και της Μίεζενς …

    Ζούμε στη χώρα που ανέχεται το Μιζοτακέικο να σιτίζεται οικογενειακώς και αποκλειστικά από το δημόσιο εδώ και κάτι δεκαετίες και το Μπακογιανέικο να στηρίζει τον πολιτικό του βίο, πάνω σε έναν θάνατο.

  2. ΑΝΑΘΕΜΑ ΣΤΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚO-MΠΑΚΟΓΙΑΝNΕΙΚΟ…

    Πάνω στον τάφο του Μπακογιάννη στήθηκαν πολλές καριέρες …

  3. Η πολίτικη και εθνική μας γάγγραινα της Μιζοτακικής οικογενειοκρατίας επιβιώνει…και συνεχίζει ακάθεκτη να εισπράττει από κάθε δημόσιο ταμείο που βρίσκει διαθέσιμο …

  4. Αυτο μας ελειπε να φτασουμε στη καταντια να κανουμε το κωτσακο με τη κοσωνα πρωθυπουργικο ζευγος βρε ουστ ουστ φτανουνε οι μητσοτακηδες μεχρι την δεκατη γενια τους εχουμε ταισει

  5. Ξαναστελνω ενα σχολιο που ειχα γραψει παλαιοτερα, σε αλλη περισταση, για το καταθλιπτικο και εξευτελιστικο για την δημοκρατικη μας διαπιστευση και αξιοπρεπεια φαινομενο των πολιτικων γοννων και τζακιων……Διαγκωνιζονται οι πολιτικοι γονοι (και οχι μονον) τινι τροπω θα αναλαβουν την επισημη αντιπροσωπεια της ΝΤΠ στο Ελλαδισταν.Θα κανουν τα παντα για τα αφεντικα τους.Χρωστανε τα παντα στα αφεντικα αυτα.Τις σπουδες τους(τι διδακτορες,τι μεταπτυχιακα και τι καθηγητηλικια) την "επαγγελματικη" τους ανελιξη(τι ΟΟΣΑ,τι ΔΝΤ,τι Παγκοσμια τραπεζα και δεν συμμαζευεται).Η ΝΤΠ τους δημιουργει σε συνθηκες θερμοκηπιου και τους εξαπολυει μετα στις χωρες τους αρματομενους με απιστευτα βιογραφικα για να "κυβερνησουν".Το φαινομενο βεβαιως δεν ειναι μονο Ελληνικο.Οι δεξαμενες τετοιων στελεχων απ οπου τους αγρευουν ειναι ατελειωτες.Ειναι πρωτιστως οι στοες και οι μυστικες λεσχες.Εκει ενδημουν συνηθως οι βλαστοι των δεξιων και σοσιαλδημοκρατικων κομματων.Οι φιρφιρικοι της κοινωνικης αναριχησης και ανελιξης.Τα κομμουνιστικα και τα σοσιαλεπαναστατικα κομματα ειναι μια κατηγορια απο μονα τους.Δεν χρειαζονται αυτα τα στελεχη ειδικη εκπαιδευση και κατηχηση.Ουτε κινητρα.Φροντισε απο πριν ο θειος Μαρξ.Βεβαιως υπαρχουν και μερικες εξαιρεσεις γιατι μονο ετσι δενει το γλυκο για οσους ξερουν καλα την κυβερνητικη.Μονο η γενικοτερη αφυπνιση του λαου (αν θα υπαρξει) μπορει να σταματησει τα φαινομενα αυτα.Η αμεση δημοκρατια των μικρων κοινωνιων των δημων και των κοινοτητων μαζι με την ΚΛΗΡΩΣΗ και την αιρετοτητα των αρχοντων μπορει να περιορισει τα φαινομενα της υφαρπαγης της εκπροσωπησης του λαου απο ΞΕΝΑ συμφεροντα.Γιατι περι αυτου προκειται.

  6. Ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΟΠΙΟ ΕΠΙΘΕΤΟ ΚΙ ΑΝ ΘΕΛΗ ΝΑ ΔΗΛΙΛΟΝΗ ΔΕΝ ΑΛΑΖΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΓΙΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΗΡΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΟΝΟΣ 100% Η ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΜΑΤΟΥΧΑ ΜΑΣΟΝΑ!!! ΚΑΙ ΗΠΕΡ ΤΟΝ ΣΚΟΠΙΟΝ!!! ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΓΙΔΟΠΡΟΒΑΤΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  7. ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΟΥΝΕ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΕΝΤΑΞΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΘΩΣ ΒΛΕΠΩ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟΝ ΑΦΗΣΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟ Η ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΗΣΕ ΠΟΟΣ ΞΕΡΕΙ Ο ΦΥΧΟΠΑΘΗΣ ΠΟΥ ΑΥΝΑΝΙΖΕΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΑΙΔΟΙΟ ΤΗΣ ΦΟΥΚΑΡΙΑΡΑΣ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΥΤΡΑ ΤΟΥ ΤΣΙΓΑΡΟΥ ΤΟΥ ΤΡΥΠΕΣ ΤΡΥΠΕΣ ΤΟ ΕΚΑΝΕ Ο ΑΘΛΙΟΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΡΡΩΣΤΟΣ ΠΟΥ ΝΑΣ ΒΓΑΙΝΕΙ Ο ΤΡΕΛΟΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ '' Ο ΕΛΛΗΝ!'' ΚΑΙ ΧΛΑΑΑΤΣ ΑΜΟΛΑΕΙ ΤΑ ΚΟΠΡΑΝΑ ΤΟΥ ΟΠΟΥ ΒΡΕΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ.

    ΠΕΤΑΞΕΤΟΝ ΕΞΩ ΤΟΝ ΜΑΛΑΚΑ ΑΝΩΜΑΛΟ Κε ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΑ ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΙΡΟ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΗΣΥΧΟΙ ΚΑΙ ΝΑ Ο ΑΝΩΜΑΛΟΣ ΜΑΛΑΚΟΠΑΙΧΤΗΣ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΤΟΥ ΤΟ ΜΟΥΝΙ ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ….ΠΕΤΑΞΕΤΟΝ ΕΞΩ ΤΟΝ ΑΡΡΩΣΤΟ ΜΑΛΑΚΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ..

Comments are closed.