Μήνυση Νικολόπουλου για Κοντομηνά και ΕΣΡ

Εξώδικο στα μέλη του ΕΣΡ και ερώτηση προς τους αρμόδιους υπουργούς απέστειλε ο ανεξάρτητος βουλευτής και Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Νίκος Νικολόπουλος ζητώντας να μάθει αν το Δημόσιο υπέστη ζημιά από την κίνηση του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά να μεταβιβάσει τις μετοχές του στην ALPHA Δορυφορική τηλεόραση το 2016 και στην ALPHA Κύπρου το 2018.

Με το εξώδικο στο ΕΣΡ ο κ.Νικολόπουλος αναρωτιέται «γιατί η εν λόγω Αρχή επιδεικνύει εντελώς παθητική στάση στον έλεγχο της μεταβίβασης των μετοχών του συγκεκριμένου επιχειρηματία» επισημαίνοντας χαρακτηριστικά τις «ρητές απαγορευτικές εισαγγελικές διατάξεις» που δέσμευαν τον κ.Κοντομηνά.

«Είναι αδιανόητο» επισημαίνει ο βουλευτής, «ενώ ο Δημήτρης Κοντομηνάς διώκεται για φοροδιαφυγή δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ και ταυτόχρονα φέρεται τους φόρους που απέκρυψε των 77.000.000 ευρώ που του καταλόγισε η ΔΟΥ το 2017 να τους ενσωμάτωσε στο κανάλι ALPHA και να τους μεταβιβάζει αχρεωστήτως στην κόρη του. Επίσης φέρεται ότι διοχέτευσε στην κόρη του Μαρία Κοντομηνά περιουσιακό στοιχείο αξίας 289.543.000 ευρώ δηλαδή τον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA μεταβιβάζοντας το 100% των μετοχών της ALPHA MEDIA GROUP χωρίς να πληρωθεί, ούτε φόρος μεταβίβασης, ούτε φόρος υπεραξίας, ούτε φόρος δωρεάς».Με την μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ.Ξένη Δημητρίου ζητά να διερευνηθεί αν έχουν διαπραχθεί ποινικά αδικήματα τόσο από τον επιχειρηματία και την κόρη του όσο και από τα μέλη του ΕΣΡ.


Ανάμεσα σε άλλα στο κείμενο της μήνυσης αναφέρει ο Νίκος Νικόλοπουλος: «Το ΕΣΡ με απίστευτη ευκολία ξεπέρασε το γεγονός ότι το 2012 έως το 2016 διενεργήθηκαν αφενός τεράστιες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου και από 177.000.000 ευρώ αυτό ανήλθε στα 289.543.000 ευρώ, αφετέρου δε διενεργήθηκαν μεταβιβάσεις και αλλαγές στους beneficial owners και αυτή η τεράστια περιουσία πέρασε εν μία νυκτί από τον Δημήτρη Κοντομηνά στην Μαρία Κοντομηνά. Άγνωστο εάν πληρώθηκε ο αναλογούν φόρος και παρότι οι Εισαγγελικές και Ανακριτικές Διατάξεις που ερευνούν τον επιχειρηματία για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα είχαν απαγορεύσει ρητώς την μεταβίβαση των περιουσιακών στοιχείων».

Μάλιστα ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος με την μήνυση του επισημαίνει ότι θα πρέπει να εξεταστεί αν τα μέλη του ΕΣΡ «παρέβησαν το καθήκον τους» στη διαδικασία του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Επειδή λοιπόν συνάγεται από τα ανωτέρω ότι θα πρέπει να διερευνηθεί εξ Υμών εάν ενδεχομένως τα αναφερόμενα (στη μήνυση) μέλη του ΕΣΡ παρέβησαν το καθήκον τους ανακηρύσσοντας την ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΑΕ υποψήφια προς απόκτηση τηλεοπτικής συχνότητας όταν την ίδια στιγμή με το ίδιο σκεπτικό απέκλεισαν ορθώς την εταιρεία Τηλεοπτική Ελληνική Α.Ε. και ενώ, ενδεχομένως, οι μέτοχοι της δεν παρείχαν επαρκή δικαιολογητικά με την προέλευση των χρημάτων. Είχαν μάλιστα το θράσος να ισχυριστούν ότι το θέμα είχε λυθεί από το έτος 2008 όταν είχε γίνει ο έλεγχος για την μεταβίβαση των μετοχών της ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗΣ ΑΕ στην OF SHORE WAKEROCK (η οποία ονομάστηκε σε ALPHA MEDIA DROUP), και ότι δεν ήταν δυνατός ο έλεγχος πόθεν έσχες του τρίτου φυσικού ή νομικού προσώπου που ελέγχουν έμμεσα δια της συμμετοχής των τη μετοχική σύνθεση της ελεγχόμενης εταιρείας…».

Από την εισαγγελέα Ξένη Δημητρίου ο βουλευτής ζητάει να διερευνηθεί «εάν ο Δημήτρης Κοντομηνάς και η Μαρία Κοντομηνά διέπραξαν και τα τιμωρούμενα σε βαθμό κακουργήματος εγκλήματα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα της καταδολίευσης δανειστών και της παραβίασης εισαγγελικής και ανακριτικής διάταξης».Οι δικαστικές εκκρεμότητες του Δ. ΚοντομηνάΗ μηνυτήρια αναφορά του κ.Νικολόπουλου ανοίγει ένα ακόμη δικαστικό μέτωπο για τον Δημήτρη Κοντομηνά καθώς είναι ήδη κατηγορούμενος στην πολύκροτη υπόθεση των επισφαλών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Ο επιχειρηματίας, ο οποίος μετά την απολογία του στον ανακριτή που χειριζόταν τη σχετική δικογραφία, είχε αφεθεί ελεύθερος με την υποχρέωση καταβολής «χρυσής» εγγύησης ύψους 4 εκ. ευρώ, φέρεται σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, να ζημίωσε το πιστωτικό ίδρυμα με εκατομμύρια ευρώ.

Κατά τους δικαστές, οι χορηγήσεις που έλαβαν εταιρείες συμφερόντων του, όπως η BESTLINE και ο όμιλος ΔΕΜΚΟ, ήταν χωρίς επαρκείς εξασφαλίσεις. Ο Δημήτρης Κοντομηνάς και οι 32 συγκατηγορούμενοί του, παραπέμφθηκαν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κατά περίπτωση για τα αδικήματα της απιστίας και της απάτης σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του ν. 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου καθώς και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Η δίκη , η οποία ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2016, «σερνόταν» μέχρι τον Φεβρουάριο του 2018 με την εξέταση ενός και μόνο μάρτυρα. Τελικώς , μετά και από πιέσεις των συνηγόρων υπεράσπισης, το αίτημα αποχής της προέδρου της έδρας Μαρίας Σκουτέρη έγινε δεκτό με συνέπεια την αναβολή της διαδικασίας για τον ερχόμενο Δεκέμβριο, όταν και θα ξεκινήσει πάλι από μηδενική βάση.

Κι αυτό γιατί δεν είχαν οριστεί αναπληρωματικοί δικαστές για την περίπτωση που κάποιο μέλος της σύνθεσης παρουσίαζε κώλυμα, και ως εκ τούτου η έως τον Φεβρουάριο δίκη είναι σαν να μην έγινε ποτέ.

Των Γιώργου Παγάνη, Αννας Κανδύλη
enikos.gr/
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

 1. https://youtu.be/6bqxuUfV_-0

  Τελικά ποιος είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA


  https://youtu.be/ZKBtclLVB74

  Ερωτήματα προς τον κ. Κοντομηνά στην Εξεταστική Επιτροπή
  Δικαίωση για τον Νίκο Νικολόπουλο

  Συγχαρητήρια στον Γ. Πιτσιλή έδωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος όπως υποστηρίζει στην δήλωση του για τον καταλογισμό 75 εκ. ευρώ για φοροδιαφυγή στον Δ. Κοντομηνά, «μπορεί να καθυστέρησε, έκανε τελικά το αυτονόητο, που όμως δεν έκαναν οι προηγούμενοι….».

  Στην περίπτωση «Κοντομηνά», σε αντίθεση με υποθέσεις ανωνύμων και μικρομεσαίων επιχειρηματιών, όπου οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι άμεσοι και αμείλικτοι, είχαν βάλει όπισθεν ταχύτητα...

  Απαιτούμε να διερευνηθεί σε βάθος για ποια αιτία «έθαψαν» την υπόθεση επί πολλά χρόνια.

  Απαιτούμε, σε περίπτωση που διαπιστωθεί αδικαιολόγητη παροχή «ασυλίας» από δημόσιους λειτουργούς στην συγκεκριμένη υπόθεση, να ελεγχθεί η περιουσιακή κατάσταση όλων των εμπλεκομένων, καθώς και των συγγενικών τους προσώπων και να ανοιχτούν οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί, ώστε να διευκρινιστεί αν η καθυστέρηση οφείλετο σε προσωπική ανικανότητα ή σε δόλιους λόγους.

  Σε κάθε περίπτωση να ασκηθούν οι προβλεπόμενες ενέργειες ώστε εφόσον κριθούν ανίκανοι να απομακρυνθούν από την Υπηρεσία τους. Απαιτούμε να επανελεγχθούν όλες οι σημαντικές υποθέσεις που οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι ελέγξαν και είτε καθυστέρησαν σημαντικά να ολοκληρώσουν είτε τελικά έριξαν στα «πούπουλα» τους ελεγχόμενους.

  Απαιτούμε, τέλος, να ελεγχθεί ποιοι δικαστικοί λειτουργοί, ποιοι εφοριακοί, με ποιών πολιτικών κλπ επίορκων κρατικών λειτουργών, για ποια αιτία και με ποιο αντίτιμο λειτουργώντας ως «εγκληματική οργάνωση», καθυστέρησαν να εξετάσουν την εν λόγω υπόθεση, εφόσον όφειλαν να το πράξουν και αποστερούσαν κατά τους δίσεκτα οικονομικά χρόνους, πολύτιμους οφειλόμενους οικονομικούς πόρους από τα δημόσια ταμεία, παραβιάζοντας τους νόμους

  Το αίτημα του φτωχοποιημένου Ελληνικού λαού είναι να πληρώσουν οι νταβατζήδες φοροκλέπτες, για τόσα χρόνια καλοπερνούσαν, γλεντοκοπούσαν και έπιναν στην υγειά των κορόιδων και επιτέλους να ικανοποιηθεί το περί δικαίου αίσθημα.

  «Να πληρώσουν και οι όμοιοι του Κοντομηνά»

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. 300 Χιλιάδες Ελληνες τις Αφρικής κλαίνε και ψάχνουν για τη διευθυνση του Κοντομηνά, από τον κόπο τους έγινε επιχειρηματίας ο κύριος ηθικός, έτσι λέγεται, ας το διαψεύσει ο ίδιος,

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]